روایت تاریخ محلی یزد در کتابخانه ملی ایران

افسانه طاهرنژاد/ استاندار یزد در مراسم افتتاح نمایشگاه "تاریخ محلی یزد" در کتابخانه ملی ایران ضمن ابراز خرسندی از حضور اندیشمندان یزدی تبار گفت: حضور ارزشمند فرهیختگان یزدی تبار را ارج می نهیم. داشته های استان یزد در تهران کم…

افسانه طاهرنژاد/ استاندار یزد در مراسم افتتاح نمایشگاه "تاریخ محلی یزد" در کتابخانه ملی ایران ضمن ابراز خرسندی از حضور اندیشمندان یزدی تبار گفت: حضور ارزشمند فرهیختگان یزدی تبار را ارج می نهیم. داشته های استان یزد در تهران کم نیست و خوشبختانه استان دانش محور و ریشه دار در دل تاریخ، امروز بزرگانی را در پایتخت دارد که هر کدام افتخاری برای ایران هستند.

به گزارش بشارت یزد، محمدعلی طالبی نمایشگاه تاریخ محلی یزد در کتابخانه ملی ایران را از جمله برنامه های بازشناسی تاریخ یزد دانست و اظهار داشت: این نمایشگاه در امتداد تمام برنامه‌هایی است که امروز در استان جهت بازشناسی تاریخ پرافتخار یزد انجام می شود.

طالبی در ادامه افزود: خوشبختانه چند سالی است که چنین برنامه‌هایی در یزد اجرا می شود و مراکز مختلف فرهنگی و سازمان های مردم‌ نهاد در این زمینه فعالیت‌های اثربخشی را انجام داده‌اند که نتیجه آن، شناخت بیشتر فرهنگ و هویت یزد است.

استاندار یزد تصریح کرد: بسیاری فکر می کنند که بالندگی امروز یزد و رشد آن در حوزه اقتصادی و علمی مدیون اقدامات انجام شده در چند دهه اخیر بوده است. شاید کمتر اندیشمندان و کسانی که به وضعیت امروز یزد نگاه می کنند، اطلاع داشته باشند که این موفقیت ها ریشه در تاریخ دارد.

طالبی در ادامه با تاکید بر ریشه تاریخی یزد اظهار داشت: ریشه دارالعلمی یزد در تاریخ است اما این هویت تاریخی در خود یزد چندان مورد توجه قرار نگرفته بود. برپایی این نمایشگاه  از اتفاقات بسیار ارزنده ای است که به شناسایی تاریخ یزد کمک می کند.

استاندار یزد با اشاره به این سخن حضرت امام(ره) مبنی بر اینکه "یزد باید الگویی برای سایر استانها باشد"، اظهار داشت: این الگو نگاه به امروز یزد نیست بلکه نگاه به گذشته و تاریخ یزد است. اگر یزد امروز به ثبت جهانی رسیده باید دید چه کسانی و با چه اندیشه هایی این بناها را ساخته اند؟ متاسفانه این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است. امیدواریم این چنین برنامه هایی عامل اتصال به تاریخ غنی یزد باشد.

 

 

پرورش نسل پرسشگر به کمک فضای مجازی

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد هم در این آیین با اشاره به نقش مثبت رسانه‌ و فضای مجازی گفت: همواره از معایب و تهدیدهای فضای مجازی صحبت شده است و حال اینکه فضای مجازی تنها  ابزاری در دست انسان است که می توان از آن به صورت مثبت و سازنده بهره برداری کرد.

داوود پاک‌طینت در خصوص تاثیر فضای مجازی بر روی کودکان به عنوان آینده سازان کشور اظهار داشت: سازمان هایی مانند اسناد و کتابخانه ملی و سازمان های فرهنگی باید برنامه ای برای پرورش نسلی پرسشگر داشته باشند. وی در ادامه افزود: اگر کودکان‌ در فضای مجازی پرسشگر تربیت شوند، عطش اطلاعات محوری آنان هدفمند می‌شود و این امر باعث می‌شود از هرزه‌گردی در فضای مجازی جلوگیری شود و دوردورهای بی خود در فضای مجازی از بین برود.

 

حضور هدفمند در فضای مجازی منجر به تولید محتوا می شود

پاک طینت تولید محتوای مفید را در گروی پرسشگری دانست و اذعان داشت: حضور هدفمند در فضای مجازی منجر به تولید محتوا می شود، این محتوا محلی برای بحث و گفتگو به وجود می آورد و در نهایت سازمان و کتابخانه ملی می تواند نیز به دلیل دارا بودن منابع معتبر، می‌تواند یک مکان و محل رجوع قدرتمند برای این محتوای جدید باشد. بنابراین باید در نظر گرفت که نقطه ابتدایی این سیکل، تربیت یک نسل پرسشگر است.

در آیین افتتاح نمایشگاه "تاریخ محلی یزد" در کتابخانه ملی ایران که با حضور رضا داوری اردکانی، استاد فلسفه و سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات برگزار شد، از سردیس ایرج افشار (پدرعلم کتابشناسی ایران) به عنوان یکی از مفاخر استان یزد، سکه‌های دوره ساسانی و زندیه ضرب شده در یزد و تمبر یادبود نمایشگاه نیز رونمایی شد. در این نمایشگاه بخشی از اسناد تاریخی مرتبط با استان یزد نیز به نمایش درآمده که به مدت یک ماه پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود. همچنین در این مراسم از سند ثبتی «یزد، پایتخت کتاب ایران» نیز رونمایی شد.

با همکاری خانه مطبوعات استان یزد و سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان، جمعی از خبرنگاران نیز برای بازدید از کتابخانه ملی ایران و پوشش خبری مراسم افتتاحیه نمایشگاه "تاریخ محلی یزد" حضور داشتند.

 

دیدگاهتان را بنویسید