کانون بازنشستگان آموزش و پرورش، خواستار حمایت مسئولان و خیران استان از فرهنگیان بازنشسته در تامین هزینه های درمانی شد:

بازنشستگان آموزش و پرورش یزد زیر فشار «هزینه های سنگین درمان» و «پاسخگو نبودن بیمه های تکمیلی»

طی مراسمی به مناسبت هفته معلم، از خیران فرهنگ‌دوست پروژه «همیار سلامت» که در امر درمان و سلامت فرهنگیان پیشگام بودند، تقدیر شد.

به گزارش بشارت یزد، احمد شهسواری، رییس هیات مدیره کانون بازنشستگان فرهنگیان یزد و مدیر پروژه «همیار سلامت» در این مراسم ضمن بیان مشکلات درمانی فرهنگیان بازنشسته و ناکارآمدی بیمه های تکمیلی در این خصوص از دلایل و الزام اجرای «طرح همیار سلامت» گفت و از همه خیرانی که مسیر تحقق این طرح پیشگام بوده و هم اکنون با طرح همیار سلامت همکاری می کنند، تشکر کرد.

وی افزود: در اجرای این طرح ۲۷۰ فرهنگی بازنشسته مبتلا به بیماری های سخت شناسایی شدند که در ادامه درمان با مشکل تامین هزینه ها مواجه بودند.

در ادامه این نشست، خانم مرات مسئول تماس با پیشکسوتان طرح «همیار سلامت» نقل قولی از بازنشستگان بیان کرد که موجب تاثر همگان شد. وی گفت: «بعضی از بازنشستگان می گویند کاش برای ادای دیون و قرضهای ناشی از درمان، پول بیمه عمر را به خودمان می دادند.»

در این مراسم همچنین از “ناهید احمدی” بانوی خیّر و نیک اندیش و مهندس شایقی  همچنین از مهندس رضا شیشه بری به عنوان پیشگام امر خیری در «طرح همیار سلامت» و بانو طاهری که مشوق و همراه ایشان بودند، با اهدا لوح سپاس تقدیر و تشکر شد. مهندس شیشه بری با تشویق و همیاری بانو طاهری پیش تر هم در کلینیک فرهنگیان اقدامات مهمی نظیر تاسیس بخش ماموگرافی و خرید تجهیزات آن در کنار احداث بخش جراحی سرپایی و تجهیز و بهسازی بخش دندانپزشکی و آزمایشگاه آن نموده است که بخش جراحی به دلایلی ازجمله دلسردی خیّر، ناتمام مانده است.

در این جلسه همچنین خیران حامی «طرح همیار سلامت» فرهنگیان طی سخنانی با ابراز خشنودی خود از حضور در این طرح گفتند: با توجه به گزارش رییس هیات مدیره کانون بازنشستگان فرهنگیان یزد و مدیر پروژه «همیار سلامت» مبنی بر وجود حداقل ۲۷۰ بازنشسته و پیشکسوت فرهنگی مبتلا به بیماری های سخت و هزینه بر که مساعدت به درمان آنها نیز بودجه کلانی نیاز دارد، لازم است با توجه به پتانسیلها و فرصتهای بالقوه موجود در استان؛ کانون بازنشستگان وارد فعالیت های درآمدزا در زمینه های صنعت، معدن، تجارت و گردشگری شود. در این راستا لازم است استاندار یزد که علاقمند به عرصه فرهنگ و آموزش و پرورش هستند و آمادگی خود را برای حمایت از فرهنگیان استان اعلام کرده اند با دعوت از مدیران اجرایی، بازرگانی، تجارت و گردشگری استان به یاری کانون بازنشستگان و خیران حاضر در«طرح همیار سلامت» بشتابند تا به درخواستهای فراوان، در شان پیشکسوتان فرهنگی جواب خوبی داده شود.

در ادامه یکی از دست اندرکاران امور بازنشستگان آموزش و پرورش گفت: چند ماه پیش درخواست ملاقات با استاندار یزد را به دفتر ایشان داده ایم و پیگیری مکرر هم کرده ایم ولی هنوز وقتی برای این دیدار داده نشده است.

گرانی هزینه های درمان، پاسخگو نبودن بیمه، کم کاری دولت

این روزها بزرگترین مشکل بازنشستگان فرهنگی «گرانی دارو و درمان و ناکارآمدی بیمه های متعدد» است که هر ماه از حقوق فرهنگیان بابت بیمه های تکمیلی مبلغ قابل توجه ای کسر می شود ولی در پرداخت هزینه های درمان تعلل صورت می گیرد. در حالیکه دو دهه است شرکتی که کارگزار هیچکدام از شرکتهای معتبر بیمه نمی باشد، تصدی پرداخت حق درمان فرهنگیان را به عهده گرفته است و علیرغم تغییر دولتها و اعتراض و شکایت‌های بیشمار از این موسسه؛ این پیمانکار هنوز تغییر نکرده است.

بازنشستگان آموزش و پروش استان به این موضوع معترضند که چرا هزینه های درمان را باید در ابتدا پرداخت کنند و پس از آن به هنگام مطالبه این هزینه ها از بیمه تکمیلی، بازپرداختش زمان بسیاری می برد؟ کلینیک فرهنگیان یزد نیز خود از شاکیان این ماجراست و می گوید بیش از ۶ میلیارد تومان از بیمه تکمیلی “مطالبه پرداخت نشده” دارد!

در این میان بیمه تکمیلی طرف قرارداد با بازنشستگان آموزش و پرورش هم از پرداخت نشدن حقوق خود توسط صندوق بازنشستگی کشوری گلایه دارد! از سوی‌ دیگر برخی خبر‌ها حاکی از این است که دولت سهم خود را به صندوق بازنشستگی کشوری آنچنان که باید، پرداخت نمی‌کند؛ مسئله‌ای که البته شهریورماه ۱۴۰۰ حجت‌الله عبدالملکی، وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به آن اعتراف کرد و گفت: «دولت به صندوق بازنشستگی کشوری بدهی سنگین دارد، چون از ابتدا سهم خود را به میزان واقعی پرداخت نکرده و طبق قواعد صندوق بازنشستگی کشوری، باید از بودجه عمومی کشور استفاده شود.»

صولت مرتضوی، وزیر فعلی کار و رفاه اجتماعی هم در آخرین روز‌های بهمن‌ماه ۱۴۰۲ عنوان کرد: «باید سالانه ۲۶۰ هزار میلیارد تومان بابت حقوق، مستمری، بیمه و بیمه تکمیلی (بازنشستگان) پرداخت شود.» صندوق بازنشستگی کشوری همچنین در توضیح کم‌وکاستی‌های این صندوق در حمایت درمانی از بازنشستگان بر نبود تکلیفی قانونی برای بیمه درمانی بازنشستگان تاکید می‌کند؛ سخنی که چندان هم بیراه نیست چراکه ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ این موضوع را برعهده دستگاه‌های اجرایی و درواقع دولت گذاشته است.

براساس این ماده: «دستگاه‌های اجرایی مکلفند در چارچوب بودجه‌های مصوب و آئین‌نامه‌ای که به تصویب هیئت‌وزیران می‌رسد کارمندان، بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان را علاوه بر استفاده از بیمه پایه درمان، با مشارکت آنان به‌صورت هماهنگ و یکنواخت برای تمام کارمندان دولت، تحت‌پوشش بیمه‌های تکمیلی قرار دهند.»

«آورده ای» که ظاهرا «برباد» رفته است!

مشکلات مالی صندوق آتیه سازان به عنوان مجری بیمه تکمیلی بازنشستگان آموزش و پروش یکی از دغدغه های مهم مطرح شده در نشست خبری اخیر مدیرکل آموزش و پرورش یزد هم بود. محمدکاظم رحیمی نژاد در این باره گفت: آتیه سازان، صندوق است و بر اساس مبالغ آورده اعضای آن می تواند هزینه کند. اما آورده ها از این صندوق برداشت شده است و به همین سبب مشکل برای پرداخت هزینه های بیمه بازنشستگان پدید آمده و رفع آن نیازمند یک منبع مالی هنگفتی است.

مدیرکل آموزش و پرورش یزد البته نگفت که “چه کسی آورده صندوق آتیه سازان را برداشت کرده تا پول کافی برای پرداخت هزینه های درمانی بازنشستگان وجود نداشته باشد؟!”

ضرورت حمایت خیران از فرهنگیان بازنشسته

رشد سریع نرخ تعرفه های درمان و خدمات تشخیصی نظیر آزمایش، سونوگرافی، سی تی اسکن، ام آر ای، بستری و عملهای جراحی طی چند سال اخیر باعث شده  بازنشستگان فرهنگی سخت دچار بحران مالی شوند چنان که آلام جسمی را فراموش کرده در پی تامین مخارج و راه های ادامه درمان هستند. فاجعه آنجا رخ می نماید که مدت درمان طولانی گشته و یا مبتلا به بیماری های صعب العلاج شوند.

لذا کانون بازنشستگان فرهنگیان یزد با تصویب «طرح همیار سلامت» و همیاری خیران و علاقمندان به فرهنگ و فرهنگیان در فکر جبران قسمتی از مخارج درمانی آنهاست و در این زمینه خواستار حمایت خیران و بخش خصوصی استان در کنار حمایت مقامات اجرایی خصوصا استاندار یزد شده است. هرچند هنوز علیرغم درخواست این کانون از استاندار برای ملاقات حضوری پاسخی داده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید