۶۵ درصد زندانیان، زندان های یزد بومی هستند

ورود هر ۷۵ دقیقه یک محکوم به زندان‎‎های یزد   مدیر کل زندان ‎‎ های استان یزد اعلام کرد هر ۷۵ دقیقه یک زندانی به مجموعه زندان های یزد وارد می شود و در حال حاضر نزدیک به ۶۵ درصد…

ورود هر ۷۵ دقیقه یک محکوم به زندان‎‎های یزد

 

مدیر کل زندان ‎‎ های استان یزد اعلام کرد هر ۷۵ دقیقه یک زندانی به مجموعه زندان های یزد وارد می شود و در حال حاضر نزدیک به ۶۵ درصد از زندانیان استان را یزدی ها تشکیل می دهند.

«رضا ذولفعلی‎‎نژاد» با بیان این که یکی از مهمترین وظایف زندان‎‎ها علاوه بر اقدامات تامینی، اقدامات اصلاحی و تربیتی است، گفت: خوشبختانه با انجام این اقدامات که عمدتاً در حوزه‎‎های مهارتآموزی و فرهنگی صورت می‎‎گیرد، بازگشت به زندان در استان کمتر از یک درصد است.

وی به مناسبت آغاز هفته قوه قضائیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وظایف سازمان زندان‎‎ها به عنوان یکی از دستگاه‎‎های وابسته به قوه قضائیه در بعد تامینی و بعد فرهنگی و اصلاحی تعریف شده که بعد تامینی در راستای نگهدای محکومین براساس احکام مراجع قضایی و بعد فرهنگی و اصلاحی که از اهمیت بالاتری نسبت به نگهداری محکومین برخوردار است مربوط تربیت و اصلاح آنها برای بازگشت به جامعه است.

ذولفعلی‎‎نژاد این بعد از وظایف زندان‎‎ها را در راستای تحقق فرمایشات امام(ره) و مقام معظم رهبری مبنی بر این که زندان دانشگاهی برای انسان‎‎سازی است، ذکر کرد و گفت: هم‎‎اکنون در مجموعه زندان‎‎ها، بازداشتگاه‎‎ها و کانون اصلاح و تربیت استان یزد قریب ۴ هزار مددجو وجود دارند که ۴/۶۵ درصد آنها زندانیان بومی و ۶/۳۴ درصد را زندانیان غیر بومی تشکیل می‎‎دهند.

این مقام مسئول عمده‎‎ترین جرائم محکومین زندان‎‎های استان را به ترتیب جرائم مربوط به مواد مخدر، سرقت و جرائم مالی مختلف بیان کرد و گفت: بیش از یک سوم زندانیان استان که تنها چهار درصد آنها را زنان تشکیل می‎‎دهند، مربوط به سنین کمتر از ۴۰ سال و عمدتاً نیروی قابل استفاده در بخش تولید و اشتغال کشور هستند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان این که فقر اقتصادی و بیکاری از عمده‎‎ترین دلایل بروز جرائم و تحمل زندان توسط مددجویان است

ادامه از صفحه اول

حوزه اشتغال را یکی از مهمترین مباحث اصلاح و تربیت در زندان‎‎ها عنوان و تصریح کرد: در همین راستا در سال گذشته ۱۳۷۵ نفر از مددجویان زندان‎‎های استان در کلاس‎‎های حرفه آموزی حضور یافته‎‎اند که ۹۴۱ نفر از آنها نیروهای غیرمولد و ۴۳۴ نفر را نیروهای مولد تشکیل داده‎‎اند به عبارتی ضمن فراگرفتن آموزش‌‌های لازم و توانمند شدن به کسب درآمد برای خود و خانواده‎‎شان در زندان می‌‌پردازند.

وی به مشکل فقر فرهنگی در زندانیان اشاره و با بیان این که ۷۵ درصد از زندانیان کم ‎‎ سواد و دارای تحصیلات زیر دیپلم هستند، یکی از اقدامات در دستور کار زندان برای مددجویان در بدو ورود توجه به سوادآموزی آنهاست به نحوی که در حال حاضر ۱۲۵ نفر در کلاس‎‎های سوادآموزی، ۱۴۱ نفر در کلاس‎‎های متوسطه و ۲۵ نفر نیز در حال حاضر در حوزه آموزش عالی تحصیل می‎‎کنند.

ذولفعلینژاد آمار زندانیان بی‏‏سواد استان با توجه به این که تقریباً هر ۷۵ دقیقه یک مددجو وارد زندان‎‎های استان می‏‏شود و تعدادی نیز آزاد می‎‎شوند، متغیر و تعیین آن را کاری دشوار خواند.

وی همچنین از اقدامات فرهنگی زندان به ویژه در ایام مبارک ماه رمضان را اجرای ۳۵۶۰ ختم قران کریم در تمام زندان‎‎های استان ذکر کرد و افزود: اجرای طرح صبح و قران نیز هر روز با قرائت چهار صفحه از قران انجام می‎‎شود و هم‎‎اکنون ۲۵۷ نفر از ۳۹۱۹ مددجوی دارالحفظ قران زندان، حافظان یک تا ۳۰ جزء قران هستند.

این مسئول در این باره از برگزاری جلسه انس با قران با حضور یکی از قاریان بین المللی از کشور مصر و یکی از قاریان استان و یک‎‎هزار نفر از مددجویان زندان یزد در رزو گذشته خبر داد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه یکی از مشکلات زندانیان پذیرش آنها از سوی جامعه و خانواده پس از تحمل دوران محکومیت است لذا با کمک مرکز مراقبت‎‎های پس از خروج سعی شده است تا از طریق ارائه تسهیلات بانکی تا سقف ۲۰ میلیون تومان، زمینه کارآفرینی آنها پس از خروج از زندان فراهم شود که باعث شده بازگشت به زندان در این افراد را تا کمتر از یک درصد کاهش دهد.

مدیر کل زندان‎‎های استان حمایت از خانواده‎‎های زندانیان را نیز یکی دیگر از اقدامات زندان در قالب انجمن حمایت از زندانیان بی‎‎بضاعت و خانواده‎‎های زندانیان ذکر کرد و در این باره حمایت خیرین و کمک‎‎های مردمی را خواستار شد.

وی به اقدامات بهداشتی و درمانی در داخل زندان برای حفظ سلامت جسمانی زندانیان از بدو ورود آنها به زندان نیز اشاره و عنوان کرد: هر ماه به طور متوسط ۴ هزار ویزیت برای زندانیان انجام می‎‎شود.

‎‎وی با بیان این که هم‎‎‎اکنون ۱۶۳ زندانی استان مربوط به جرائم مالی غیرعمد هستند، گفت: ۲۸ درصد از این مددجویان در رابطه با تصادفات، ۶۲ نفر به دلیل مهریه و نفقه و مابقی به دلیل مسائلی مانند چک و غیره دوران محکومیت خود را در زندان‎‎های یزد سپری می‎‎کنند.

وی با بیان این که آزادسازی این زندانیان نیازمند اعتباری در حدود ۲۵ میلیارد تومان است، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۴ نفر از زندانیان جرائم مالی غیرعمد استان آزاد شده ‎‎ اند ولی آزادسازی مابقی نیازمند کمک‎‎های خیرین و مردم است که امیدواریم در باقیمانده ایام ماه مبارک رمضان نیز به همت مردم شاهد آزادسازی تعدادی دیگر از این زندانیان باشیم.

ذولفعلی نژاد در پایان نیز با اشاره به کمبود فضای فیزیکی نگهداری زندانیان یزد در مورد انتقال زندان یزد به بیرون از شهر نیز گفت: متاسفانه با وجود تخصیص زمین و انجام طرح‏‏های مطالعاتی، نبود اعتبارات این طرح را متوقف کرده است و این در حالی است که کانون اصلاح و تربیت یزد نیز با وجود پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پس از گذشت چهار سال همچنان نیمه تمام است که در این رابطه پیگیری‎‎هایی صورت گرفته است.

 

دیدگاهتان را بنویسید