رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان "انجام کاری کارستان در یزد در حوزه فرهنگ و تاریخ":

«میرزا محمد کاظمینی» در عرصه فرهنگ، کاری کارستان کرده است

غلامعلی حداد عادل در سفری که اخیرا به یزد داشته است از موزه ای که به همت و تلاش میرزا محمد کاظمینی تاسیس و وقف گردیده و حاوی نسخ قدیمی و ارزشمند در زمینه فرهنگ و ادب ایرانی واسلامی است، بازدید کرد. وی در این بازدید گفت: همه دلبستگان فرهنگ ایران اسلامی وظیفه دارند از فعالیت های فرهنگی «میرزا محمد کاظمینی» حمایت کنند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: همه دلبستگان فرهنگ ایران اسلامی وظیفه دارند از فعالیت های فرهنگی «میرزا محمد کاظمینی» حمایت کنند.

به گزارش بشارت یزد، غلامعلی حداد عادل در سفری که اخیرا به یزد داشته است از موزه ای که به همت و تلاش میرزا محمد کاظمینی تاسیس و وقف گردیده و حاوی نسخ قدیمی و ارزشمند در زمینه فرهنگ و ادب ایرانی واسلامی است، بازدید کرد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی که با صبر و حوصله و وقت گذاشتن از موزه یاد شده در محل امامزاده جعفر(ع) یزد هراه بود با همراهی و استقبال بنیانگذار موزه بازدید کرد،  از نزدیک در جریان روند جمع آوری تا وقف این اسناد و نسخ و نگهداری آن به عنوان گنجینه ای ارزشمند برای آیندگان قرار گرفت‌.

این چهره برجسته سیاسی در این بازدید با تعریف و تمجید از بنیانگذار موزه؛ از این کار خیر واقف به عنوان کاری کارستان یاد کرد.

عضو شورای انقلاب فرهنگی، حمایت همه جانبه همه دوستداران و دلبستگان فرهنگ ایرانی اسلامی از این مجموعه و بنیانگذار آن را وظیفه دانست. حداد عادل در این بازدید نکاح نامه ها و وقفنامه های قرون گذشته را بسهولت میخواند که تحسین همگان را بر انگیخته بود.

رئیس فرهنگستان زبان وادب فارسی همچنین در دفتر یادبود این موزه نوشت: «در سفری که در ایام نوروز سال یکهزار و چهارصد و یک به یزد داشتم توفیق بازدید از موزه جناب آقای میرزا محمد کاظمینی را پیدا کردم. الحق کاری کارستان کرده اند و همه دوستداران و دلبستگان فرهنگ ایران اسلامی وظیفه دارند از ایشان حمایت کنند و اسباب توسعه این مجموعه را به نیکوترین وجه فراهم‌ سازند.»

گفتنی است غلامعلی حداد عادل چهره شناخته شده عرصه سیاست و فرهنگ ایران است که علاوه بر سوابقی چون نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و ریاست مجلس؛ عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوابق فردی قابل توجهی چون ریاست فرهنگستان زبان وادب فارسی؛ عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در این بازدید نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر نیز به حداد عادل اهدا شده است.

کتابخانه تاریخ و موزه میرزا محمد کاظمینی شامل هفت گنجینه اسناد و نسخ خطی، قرآن های خطی و کتب آسمانی، سکه و اسکناس، تمبر، کبریت، عکسها و اشیای تاریخی است. در بخش اسناد و نسخ خطی بیش از ۵۰۰۰۰ (پنجاه هزار) سند و نسخه نگهداری می‌شود. 

مراجع تقلید از جمله حضرات آیات صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، سبحانی، فاضل لنکرانی، بهجت، میرزا جواد تبریزی، شبیری زنجانی وقفنامهای موزه کاظمینی را تایید نموده اند و اولین نشان طلائی موزه داری به میرزا محمد کاظمینی اهدا شده است.

حافظ میراث فرهنگی و تاریخی یزد و ایران

در استان یزد هرکس نسبتی حتی کم رنگ با فرهنگ و هنر داشته باشد، بی شک به نام یا آثار «میرزا محمد کاظمینی» برخورد کرده است. مردی علاقه مند به تاریخ و فرهنگ این دیار که هرچند دوران جوانی را در هنرستان و آموختن صنعت گذارند و دوران نخست دانشجویی را به فراگیری مدیریت پرداخت اما ارادتش به یزد و فرهنگ و تاریخ چند هزارساله آن باعث شد تا علاوه بر حضور در آموزش و پروش راهی فرانسه شود و دکترای تاریخ اسلام را از دانشگاه سوربن فرانسه بگیرد.

«میرزا محمد کاظمینی» قدم گذاشتن در مسیر فرهنگ را با معلمی در مدارس آغاز کرد و با قرار گرفتن در جایگاه مدیرکل ارشاد یزد، خدمات گسترده ای به هنر و فرهنگ استان نمود تا جایی که مدیرکل نمونه وزارت ارشاد شد و مدیر حامی تئاتر و سینما لقب گرفت. «کاظیمینی» در کنار فعالیت های متنوع فرهنگی در کسوت مدیرکلی ارشاد، سال ۱۳۸۷ «بنیاد فرهنگی ـ پژوهشی ریحانه‌الرّسول(س)» را بنا نهاد تا پشتیبان پژوهش درباره فرهنگ و تاریخ یزد و همچنین معرفی مشاهیر این دیار شود. بر همین اساس ده ها عنوان کتاب را یا خود تالیف کرد یا به اهتمام وی در این موسسه از جمله «دانشنامه فقهای یکصدساله شیعه»، «دانشنامه ائمّه جمعه کشور»، «دانشنامه مشاهیر یزد»، «دانشنامه مفاخر یزد»، «دانشنامه مشاهیر» و مفاخر دامغان»، «تندیس پارسایی»، «خط در امپراتوری ایران»، «فرهنگ‌سازی در دنیای امروز» و … تالیف شد.

یکی از ارزنده ترین اقدامات «میرزا محمد کاظمینی» در کمک به پژوهشگران و محققین و همچنین حفظ تاریخ یزد، احداث کتابخانه با ده ها هزار جلد کتاب و نشریه و روزنامه و موزه در مجموعه حرم مطهر امامزاده جعفر(ع) و وقف آن برای عموم است.

موزه «میرزا محمد کاظمینی» را می توان یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته جهت جمع آوری و حراست از آثار تاریخی و مجموعه داری خصوصا نسخ خطی و کتب قدیمی دانست. موضوعی که تا پیش از آن کمتر مورد توجه قرار گرفته بود و اهمیت آن به اندازه ای است که سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت، در تجلیل از «میرزا محمد کاظمینی» گفت: «وی از خدمات ارزنده ای برخوردار است و من همیشه از شخصیت مقبول و متعهد برادرمان آقای کاظمینی تجلیل می نمایم.»

 «گنجینه قرآن و کتب ادیان»، «گنجینه اسناد و نسخ تاریخی میرزا محمد کاظمینی، شامل بیش از ۲۰۰۰ نسخه ارزشمند خطی، ۴۰۰۰۰ سند خطی و ۵۰۰ نسخه چاپ سنگی»، «گنجینه بیش از ۶ هزار سکه و اسکناس»، «گنجینه عکس مشتمل بر ده ها هزار عکس از ابتدای قرن ۱۳ شمسی تا سالهای اخیر»، «گنجینه بیش از ۲۸ هزار تمبر»، «گنجینه‌ بیش از ۲۵۰۰ نگین، مهر و اشیای تاریخی همچون «درّ علوی و ظرف نمرودی متعلق به ۳۰۰۰ قبل» و «گنجینه بیش از ۸ هزار کبریت» بخش های مهم این موزه هستند.

دیدگاهتان را بنویسید