گاف بزرگ آقازاده ی عارف
آقازاده ای که بجای «رانت»، از «ژن» خوب بهره برده است! انتشار سخنانی عجیب از حمید رضا عارف پسر محمد رضا عارف، موجی واکنش ها را در فضای مجازی ایجاد کرده است. حمید رضا عارف ضمن اینکه معتقد است…
آقازاده ای که بجای «رانت»، از «ژن» خوب بهره برده است!
انتشار سخنانی عجیب از حمید رضا عارف پسر محمد رضا عارف، موجی واکنش ها را در فضای مجازی ایجاد کرده است. حمید رضا عارف ضمن اینکه معتقد است پیشرفت هایش هیچ ارتباطی با موقعیت پدرش ندارد، از ژن بسیار منحصر به فرد پدر و مادرش می گوید که باعث رشد و موفقیت های حیرت انگیزش شده است.
به گزارش فرارو، پسر محمد رضا عارف درباره موفقیت هایش می گوید: «آن کسی که توانایی دارد، به جایی رسیده، حتما استعدادهایی داشته، این استعداد، بحث ژن و وراثتی وجود دارد، پدر و مادرم هر دو جزو شاگرد اول های کنکور ایران بودند. ما سه تا برادر درس مان خوب بود……/۱۴-۱۵ ساله بودم، در سوپرمارکت بودم، بعد در تراشکاری کار کردم…اعتقاد دارم کسی که کار سیاسی میکند، حق کار اقتصادی ندارد.»
حمیدرضا عارف یکی از سه پسر محمد رضا عارف و حمیده مروج (متخصص پوست و مو و استاد دانشگاه بهشتی) است، که بیش از دو پسر دیگر آنها در فضای رسانه ای، سیاسی و خبری حضور دارد. او در کنار همراهی پدر خود فعالیت اقتصادی و هنری مخصوصا در حوزه سینما دارد و امروزه یک تاجر موفق و سرمایه دار به حساب می آید.
حمید رضا عارف تاکید بسیاری دارد که هیچگاه از رانت پدر در رسیدن به موقعیت هایش استفاده نکرده است. وی برای انتخابات مجلس دهم در حوزه انتخابیه یزد کاندیدا شد اما گفته شد به دلیل استقبال سرد محافل اصلاح طلبی یزد و احتمال ردصلاحیت، از کاندیداتوری انصراف داد. نکته جالب توجه در سخنان اخیر پسر رییس فراکسیون امید مجلس، قرارداد بستن با یک شرکت بزرگ مخابراتی در سن ۲۲ سالگی است که او این قرارداد را در این سن کم نشان از لیاقت بالای خود می داند اما بسیاری در شبکه های مجازی چنین اتفاقی را یک رانت مسلم دانسته آنهم وقتی که پدرش معاون اول رییس جمهور بود.
حمید رضا عارف شرایط خود در ۲۲ سالگی و توانایی هایش در بستن قرارداد با این سن کم با یک شرکت بزرگ مخابراتی بین المللی را با شرایط بنیانگذار فیس بوک مقایسه می کند که او هم در جوانی و سن کم موفق شد بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا بنام فیس بوک را راه اندازی کند. به نظر می رسد پسر عارف از این موضوع غافل است که «مارک زاکربرگ» هیچ وابستگی سیاسی یا دولتی نداشت و از هیچ رانتی حتی «رانت ژنی» برخوردار نبود.
اثرات یک ژن خوب!
حمید رضا عارف در گفت و گویی که ویدئو آن در اینترنت منتشر شده است به یکی از افتخاراتش اشاره کرده و می گوید: «افتخار میکنم در سن ۲۲ سالگی، زمانیکه همراه اول فقط وجود داشت، در یک مزایده رسمی با ۳۲ شرکت، من یک شرکتی را از افریقای جنوبی آوردم، همه می گفتند مگر افریقایی ها کار بلدند؟ من با بضاعت خودم رفتم «ام تی ان» را آوردم. مگر همه جای دنیا، آدم های کوچک در سن ۱۹-۲۰ سالگی کار بزرگ نکردند؟ مثل اقای زاکربرگ.»
او معتقد است: «هرکسی ادعا کند حمیدرضا عارف بدون توانایی خودش و فقط با تکیه بر پدرش کار انجام داده، من حاضرم در هر جایی که خواست و در هر رشته ای با او مسابقه دهم. من واقعا این را ادعا میکنم. من در درسم موفق بودم، هم در ایران، من در بهترین دانشگاه های امریکا هم درس خوندم. در تیم شنا هم بودم. در کتابخوانی و مقاله نویسی. همین الان، البوم موسیقی با محسن چاوشی که تهیه کردیم، امسال البوم برتر موسیقی پاپ کشور سال شد. بالاخره این خون می آید و می رسد، همینطوری کسی نمی تواند ادعا کند اصل و نسب دارد. افتخار میکنم این توانایی ها از دوتا ژن خوب آمده.»
این سخنان پسر محمد رضا عارف، از رهبران اصلاح طلب و رییس فراکسیون امید مجلس موجی از واکنش های منفی را در فضای مجازی به راه انداخته است. کاربران توئیتر با هشتگ های «#پسر_عارف» و «#ژن_خوب» به شدت به فرزند این سیاستمدار مشهور اصلاح طلب تاختند.
هشتگ «#پسر_عارف» برای کنایه و تحقیر او انتخاب شده است و به نوعی به ضرب المثل «گیرم پدر تو بود فاضل، از فضل پدر تو را چه حاصل» باشد.
بسیاری از بحث ها حول محور آقازادگی و تاثیر آن بر آنچه که حمید رضا عارف «موفقیت» خودش می خواند قرار دارد.
موفقیت هاى رانتى
نادر فتوره چی روزنامه نگار در این باره خطاب به حمید رضا عارف توئیت کرده است: «موفقیت هاى رانتى» تو و امثال تو به دلیل ژن خوب نیست، به دلیل ساختار فاسد است.» او همچنین در توئیتی دیگر به تندی نوشته است: «پسرعارف تصویرى از آینده منطقى وضع موجود است: قدرت گرفتن نسلى از آقازاده هاى …. که هیچ نسبتى با انقلاب۵۷، به غیر از«سفره» آن ندارند.»
امیلی امرایی روزنامه نگار نیز در توئیتی نوشته است: «ژن خوب فقط اونجاش که موقع انتخابات ۹۲ اومد روزنامهی بهار و گفت بابام حقوقتون رو میده و باید هر روز عکس یک ابوی من باشه، وگرنه حقوق بیحقوق.»
برخی دیگر از کاربران نیز به نقش های سیاسی آقازاده ها پرداخته اند. آقا زاده هایی که به خاطر پدرانشان قدرت و توانایی کسب کرده اند.
امید در این باره نوشته است: «قسمت ترسناک ماجرا اینه که پسرعارف بهراحتی میتونست تو یکی از لیستهای تکرارشونده باشه و الان با ژن خوب صاحب یک کرسی مجلس یا شورا باشه.» اظهار نظر هایی شبیه به این در فضای مجازی فراوان است. امیر حسین در این باره نوشته است: «شمایی که هر بار میرین کیلویی به لیست تهیهشده از ژن خوب رای میدین دیگه چرا به حرف پسر عارف معترضین.»
بیشتر اینگونه اعتراضات اشاره به لیست انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد که در آن فاطمه حسینی، دختر جوان صفدر حسینی سیاستمدار و فعال اقتصادی اصلاح طلب بدون هیچ سابقه سیاسی در آن لیست قرار گرفت و وارد مجلس شد. هنگامی ماجرای حقوق نجومی صفدر حسینی افشا شد که موجب استعفای او از مدیریت صندوق توسعه ملی گردید، فاطمه حسینی دختر او که به تازگی وارد مجلس شده بود در نطقی عجیب به شدت از پدرش دفاع کرد.
آن نطق شاید تنها فعالیت مهم فاطمه حسینی در مجلس بود که انتقادات زیادی را در پی داشت. در همین رابطه کاربری نوشته است: «الان دختر صفدر میاد حق داشتن ژن خوب رو هم به فیش حقوقی باباش اضافه میکنه.»
برخی دیگر از کاربران نیز سخنان پسر عارف را نژاد پرستانه خوانده اند. یکی از آنها نوشته است: «نازی های آلمان هم خودشون رو ژن خوب میدونستن و بقیه رو ژن بد.» یا یکی دیگر از کاربران نوشته است«روح ِهیتلر شاد!!!»
علی حسینی نیز در توئیتی نوشته است: «فاشیسم در ادبیات اصلاح طلبی عریان است. نازی ها گفتمان ژن پرستی داشتند و حالا یکی از آقا زاده های اصلاح طلب از ژن خوب خودش می گوید!»
یکی از نکات جالب این است که در این باره توئیت های کاربران کمتر از موارد دیگر بار طنز دارد. کاربران فضای مجازی با اظهار نظرهای تند و تیز و حتی تلخ و گزنده به سخنان پسر عارف انتقاد کرده اند.
برخی کاربران تصاویر مهدی هاشمی را انتشار می دهند و او را یکی از «ژن های خوب» معرفی می کنند. یکی از آنها با انتشار تصویر مهدی هاشمی نوشت: «ژن خوب فقط ایشون بقیه دارن اسکی میرن.»