در جلسه اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه استان یزد مطرح شد:

کلاهبرداری صرافی معرفی شده از سوی بانک مرکزی از تولیدکنندگان نساجی یزدی‌

تولیدکنندگان نساجی یزد در آذرماه سال ۹۸ اقدام به خرید رنگ خارجی به صورت ارز نیمایی کرده‌اند تا مواد اولیه مورد نیاز اعضا را تامین کنند. برای این کار بانک مرکزی جهت حواله نیمایی صرافی مورد اعتماد خود را معرفی می کند تا شرکت های یزدی مبلغ ۲۴ میلیارد ریال به حساب این صرافی واریز کنند. مقرر شد ظرف ۲۱ روز از زمان واریز، صدور حواله ارزی انجام شود که متاسفانه صرافی از انجام تعهدات خود سرباز زده است. کالای خریداری شده ۶ فروردین وارد گمرک بندرعباس می‌شود اما همچنان آنجا باقی مانده و امکان خرابی آن وجود دارد

چند واحدهای تولیدی صنعت نساجی استان جهت تامین مایحتاج خویش اقدام به تاسیس شرکت تعاونی تامین نیاز تولیدکنندگان نساجی کرده که در آذرماه سال ۹۸ اقدام به خرید رنگ خارجی به صورت ارز نیمایی کرده‌اند تا مواد اولیه مورد نیاز اعضا را تامین کنند.

برای این کار بانک مرکزی جهت حواله نیمایی صرافی مورد اعتماد خود را معرفی می کند تا شرکت های یزدی مبلغ ۲۴ میلیارد ریال به حساب این صرافی واریز کنند. تا ظرف ۲۱ روز از زمان واریز، صدور حواله ارزی انجام شود که متاسفانه صرافی از انجام تعهدات خود سرباز زده است. کالای خریداری شده ۶ فروردین وارد گمرک بندرعباس می‌شود اما به علت عدم صدور حواله ارزی توسط صرافی مذکور که معرف آن بانک مرکزی بوده کالا در گمرک بندرعباس باقی مانده است.

با توجه به این که رنگ مورد نیاز صنعت نساجی است و در صورت عدم تامین واحدهای تولیدی نساجی تعطیل می‌شوند و از طرفی امکان خرابی این رنگ نیز وجود دارد، ممکن است این اتفاق خسارت‌های جبران ناپذیری را به صنعتگران استان تحمیل کند.

ترخیص کالا این موضوع را از بانک مرکزی پیگیری می‌کند اما بانک ملی اعلام کرده است که منتظر پاسخ بانک مرکزی هستند اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی بانک مرکزی انجام نشده است.

عدم ایفای تعهدات صرافی معرفی شده از سوی بانک مرکزی

دستمالچیان رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تامین نیاز تولید کنندگان نساجی استان یزد توضیح داد: با توجه به اینکه بازار نساجی استان زیاد بود این شرکت را تاسیس کردیم تا بتوانیم خرید ها را به صورت گروهی انجام دهیم که در گام اول به این مشکل بزرگ بر خوردیم و صرافی معرفی شده از سوی بانک ملی این حواله را واریز نکرد. مشکلات همچنان ادامه دارد و بانک‌مرکزی کاملاً در جریان این موضوع است. بنا بر این بوده است که این پول در اردیبهشت ماه حواله شود ولی این اتفاق نیفتاد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سهامداران شرکت تامین نیاز تولیدکنندگان نساجی استان یزد مورد اعتماد فروشنده خارجی هستند اسناد را مهر کرده و به ما تحویل داده است تا ما بتوانیم این رنگ را ترخیص و استفاده کنیم. متاسفانه گمرک نیاز به کد ساتا دارد که بانک مرکزی باید آن را صادر و وارد سامانه کند تا اجازه ترخیص و خروج رنگ را از گمرک بدهند. قرار شد بار را به گمرک یزد ترانزیت کنیم تا حداقل اگر اتفاقی افتاد در استان یزد باشد. فقط بابت توقف و انبارداری و جابه‌جایی کانتینر ۱۶۰ میلیون تومان پول پرداخت کرده ایم اما هنوز هم معطل یک کد هستیم تا این رنگ را ترخیص و استفاده کنیم. این است که ما بلاتکلیف مانده ایم.

برخی از قوانین داخلی از تحریم‌های ما بدتر است.

دستمالچیان خاطر نشان کرد: به ما گفتند باید شکایت کنید تا دادگاه نامه بزند و از بانک مرکزی کد را بخواهدد اما ما به جای شکایت به ستاد اقتصاد مقاومتی مراجعه کردیم چراکه اگر پرونده را مختومه اعلام کنیم می توانیم رنگ را ترخیص کنیم ولی پول طرف خارجی پرداخت نمی‌شود در حالی که او به ما اعتماد کرده است و کار درستی نیست که ما پرونده را مختومه اعلام کنیم. برخی از قوانین داخلی از تحریم‌های ما بدتر است.

غلامعلی دهشیری رئیس‌کل دادگستری استان یزد با بیان اینکه برای این پرونده ۲ مصوبه ستاد اقتصاد مقاومتی را خواهیم داشت گفت: در وهله اول بانک مرکزی مکلف شود کد رهگیری را به صورت موردی به شرکت تعاونی تامین نیاز تولیدکنندگان نساجی یزد با توجه به اینکه ارز خود را پرداخت کرده اند تحویل دهد که این مصوبه برای دبیرخانه ستاد مرکزی اقتصاد مقاومتی کشور و دکتر الفت رونوشت شود.

وی افزود: مصوبه دوم به این شکل است که چنانچه حداکثر تا یک ماه صدور کد ساتا پیگیری نشود کالا با دستور ستاد اقتصاد مقاومتی آزاد و از گمرک ترخیص گردد. یعنی یک ماه به بانک مرکزی فرصت می‌دهیم و چنانچه انجام نشود با مصوب ستاد این کالا بدون اینکه در سامانه گمرک قید شود، ترخیص خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید