«کاشی سرو مهریز» علیرغم مشکلات مالی «کیفیت» و «تولید» را دو برابر کرد
نجمه محمدحسینی/ مدیرعامل کاشی سرو مهریز با اشاره به اینکه این واحد تولیدی پایین ترین مقدار ضایعات راداراست، گفت: تولید کاشی درجه یک و دو با کیفیت ۹۰ درصد و کمترین هزینه تولید در بازار ایران متعلق به کاشی سرو مهریز است.
سید مصطفی موسوی در دیدار با رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران در خصوص فرآیند تأسیس واحد کاشی سرو مهریز که توانسته است تولیدی فراتر از حد انتظار داشته باشد، اظهار کرد: در راستای اشتغالزایی در سال ۸۷ اقدام به اخذ جواز تأسیس کارخانه با ظرفیت سه میلیون متر مربع در سال با زیرساختهای زمین، آب، برق و گاز به تناسب به صورت فرآیند کامل تأمین شد.
مدیرعامل شرکت «کاشی سرو مهریز» در بازدید رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران:
نجمه محمدحسینی/ مدیرعامل کاشی سرو مهریز با اشاره به اینکه این واحد تولیدی پایین ترین مقدار ضایعات راداراست، گفت: تولید کاشی درجه یک و دو با کیفیت ۹۰ درصد و کمترین هزینه تولید در بازار ایران متعلق به کاشی سرو مهریز است.
سید مصطفی موسوی در دیدار با رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران در خصوص فرآیند تأسیس واحد کاشی سرو مهریز که توانسته است تولیدی فراتر از حد انتظار داشته باشد، اظهار کرد: در راستای اشتغالزایی در سال ۸۷ اقدام به اخذ جواز تأسیس کارخانه با ظرفیت سه میلیون متر مربع در سال با زیرساختهای زمین، آب، برق و گاز به تناسب به صورت فرآیند کامل تأمین شد.
وی در ادامه افزود: با توجه به تحریمها و به دلیل عدم نقدینگی شرکت، کاشی سرو مهریز فعالیت خود را در اسفند ماه سال ۱۳۹۴ از قسمت پرس به بعد، آغاز کرد ولی متاسفانه با توجه به مشکلات موجود تا سال ۱۳۹۶ تولید قابل ملاحظه ای نداشت و کیفیت و کمیت محصولات آن مطلوب نبود. همین موضوع باعث ایجاد مشکلات مالی و داخلی برای شرکت گردید.
مدیرعامل شرکت کاشی سرو مهریز بیان داشت: در آبان ماه همان سال، پس از ریشه یابی مشکلات با برنامه ریزی، هدف گذاری و کاهش هزینه های شرکت و کاهش هزینه های تولید و افزایش کمیت و کیفیت؛ موفق به پرداخت بدهی های شرکت و حل مشکلات مالی شدیم و در اواخر سال ۱۳۹۶ موفق به اخذ پروانه بهره برداری به میزان ۲ میلیونمتر مربع کاشی با گرانول آماده شدیم. پس از حل معضلات داخلی شرکت و مشکلات مالی عملیات ساخت واحد آماده سازی شرکت در برنامه قرار گرفت و از ابتدای سال ۹۷ به طور جدی شروع شد. از سال ۹۷ جدا از اجرای طرح توسعه، برنامه ریزی جهت افزایش متراژ تولید و افزایش کیفیت کاشی ها، تکمیل نواقص ماشین آلات، ساخت انبارها و… در برنامه کاری کلیه واحدها قرار گرفت و در ابتدای هر سال، هدف سال تعیین و کارگروهی جهت پیگیری و محقق شدن آن تشکیل شد. خوشبختانه کلیه اهداف شرکت کاشی سرو مهریز در انتهای هر سال محقق شد به گونه ای که در سال ۱۴۰۳ شاهد تولید محصول با کیفیت بالای ۹۰ درصد درجه یک و دو با یک خط تولید به متراژ ۱۰۰۰۰ متر در روز هستیم. همچنین پروژه آماده سازی بدنه در سال ۱۴۰۰ تکمیل شد که ضمن اشتغال حدود ۲۰ نفر، باعث کاهش هزینه های تولید و افزایش کیفیت محصولات شرکت گردید.
وی با اشاره به اینکه برای احداث کارخانه از بانک پارسیان وام ارزی گرفتیم و سهام مردمی نیز داشتیم، گفت: اواخر سال ۹۴ در شرایط سخت تحریمها کارخانه در مرحله راهاندازی قرار گرفت. در همین ایام در حالی که کارخانه دچار بحران مالی شدید بود نهاینا با برنامه ریزی در پایان سال ۹۶ موفق به پرداخت تمام بدهی و اخد پروانه بهره برداری شدیم و مجدد برای اجرای طرح توسعه و اجرای بقیه طرح (آمادهسازی بدنه) کار را آغاز کردیم تا اینکه در سال ۱۴۰۰ مجموعه «آماده سازی» تکمیل شد و آماده اخذ پروانه بهرهبرداری گشت.
موسوی تصریح کرد: در ابتدای شروع کار میانگین تولید روزانه واحد ۵۵۰۰ متر مربع بود، کار تولید، ضایعات داشت و با کیفیت پایین تولید صورت میگرفت.
وی ادامه داد: با نواقصی روبهرو بودیم، برخی از ماشین آلات را نداشتیم و انبار مسقف نبود که مرحله به مرحله بدون وام و از محل سود کارخانه مجموعه را کامل کردیم.
مدیرعامل شرکت کاشی سرو مهریز تصریح کرد: قیمت تمام شده محصولات شرکت به طوری است که پایینترین قیمت را در استان و ایران داریم، با توجه به مشکل وام ارزی بانک پارسیان، متأسفانه موفق به اخذ هیچگونه تسهیلاتی از بانکها نشدیم و با پول و سرمایه شرکت از محل کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری؛ کار تولید را ادامه دادیم.
موسوی ادامه داد: تولید خود را از ۵۵۰۰ متر مربع در روز به ۱۰ هزار متر مربع در روز افزایش دادیم، همچنین اکنون محصول با کیفیت ۹۰ درصد درجه یک و دو تولید میشود، از همه ضایعات خود حتی خاک چمفر مجدد استفاده میشود. بالمیل های آماده سازی کمترین چرخش را به میزان دو ساعت و پنج دقیقه انجام میدهند و خاکهای انتخاب شده و مواد اولیه تولید حساب شده و خوب بوده است.
وی با اشاره به اینکه امروز میزان تولید روزانه در شرکت کاشی سرو مهریز” با یک خط تولید فراتر از مجوز اولیه است و با توجه به اجبار جهت ارائه آمار در سامانه جامع تجارت، مشکلاتی را به همراه دارد، گفت: امیدواریم مدیران دستگاههای ذیربط اگر مجموعه ای را با توجه به بهره وری بالای تولید و استفاده بهینه از ماشین آلات تشویق نمی کنند، حداقل مشکلات سامانه ای آن را حل کنند و در جهت ارتقای کیفیت و کمیت در کنار کارخانجات تولیدی باشند و راهکاری جهت حل مشکل فوق بیاندیشند.
مدیرعامل شرکت کاشی سرو مهریز ادامه داد: خوشبختانه از نظر مصرف بهینه گاز، آب و برق با توجه به متراژ تولید و شاخصهای موجود، جزو بهترینها هستیم و مدیریت مصرف خوبی داریم. ضمنا با توجه به وجود زیرساخت های موجود در شرکت، این ظرفیت را داریم که خط تولید جدید دیگری را در کنار خط کنونی راه اندازی کنیم و افزایش تولید به حدود ۲۰ هزار متر مربع در روز را داشته باشیم که خود باعث افزایش بهره وری، سرانه تولید، سودآوری و اشتغال زایی خواهد شد.
ضرورت ارتقای بهره وری و استقرار
نظام رتبه بندی در صنایع کاشی و سرامیک
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران نیز در این نشست گفت: صنعت کاشی و سرامیک با دو واقعیت بیرونی و درونی مواجه است که متولیان صنعتی قدرتی برای تغییر شرایط بیرونی ندارند از جمله این شرایط ناترازی انرژی، ناترازی منابع بانکی، سرمایه در گردش و عدم توسعه به موقع بازارها تحت تاثیر دیپلماسی کشور از جمله عدم دسترسی به سوئیفت است.
«مرتضی صفدریزاده» اظهار کرد: نیاز است که شرایط داخلی و درونسازمانی صنعت کاشی و سرامیک را به روز کنیم و متناسب با شرایط موجود به ارتقا بهرهوری، کاهش هزینه و قیمت تمام شده، بهبود کیفیت، مدیریت منابع انسانی، ارتقا ماشین آلات و … بپردازیم.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران، با اشاره به اینکه می خواهیم تا نظام واحدی از رتبهبندی در صنایع کاشی و سرامیک مستقر دهیم، گفت: با توجه به اینکه تنوع کالایی در حوزه کاشی و سرامیک بالاست و قیمتها نیز بسیار متنوع و زیاد است، اجرای این نظام رتبهبندی ضروری است.
صفدریزاده خاطرنشان کرد: به عنوان مثال یک کاشی با ابعاد ۶۰ در ۱۰۰ سانتی متر با قیمت های متنوعی در بازار دیده میشود که شاید به واسطه تنوع کیفیت، عدم مدیریت مالی صحیح و حضور موثر در بازار است، اگر صنعت کاشی و سرامیک رقبای خود را نبیند و جهت ارتقا سطح مدیریتی و منابع انسانی جدی نشود رقبای ضعیف کل صنعت کاشی و سرامیک را به پرتگاه سوق میدهند و آن را به چالش میکشانند.
وی با بیان اینکه مدل ارزیابی EFQM تعریف شده یک مدل منعطف است، بیان کرد: این مدل قصد ارائه روشی خاص یا برتری تصنعی ندارد بلکه به دنبال این هستیم که واحدها در هر وضعیتی قرار دارند برای بهبود آن تلاش کنند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران گفت: مشروعیت بخشی و مقبولیت این طرح را در صنعت کاشی و سرامیک شاهد هستیم، از این دست طرحهای EFQM و جایزه تعالی کمتر از ۲۵ درصد در جهان مورد استقبال قرار میگیرد اما این طرح در ایران با استقبال بالای ۵۰ درصدی صنعتگران همراه بوده است.
وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح بزرگ نیاز به همراهی و مشارکت بخشهای مختلف است، گفت: مجموعه اتاق بازرگانی، صمت یزد و شهرکهای صنعتی حمایت خوبی داشتند، پیشبینی شده است منابع برای برگزاری کلاسهای آموزشی و برگزاری دوره برای سال اول ۱۰ میلیارد تومان باشد.
صفدریزاده با اشاره به برپایی نمایشگاه کاشی و سرامیک در آبان ماه ادامه داد: در نمایشگاه آینده با رویکرد توسعه بازار دنبال میشود، از طریق سازمان توسعه تجارت و … باید به توسعه بازار همت کرد.
وی گفت: واحدهای خوب صنعتی حاشیه امنی برای فروش دارند، واحدهای متوسط و در کف جدول تولید باید خود را متعهد به تعالی و رشد بدانند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران، با اشاره به احداث پایانه صادراتی کاشی و سرامیک گفت: تاکنون پایانه صادراتی پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است، برنامه این بود که در دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسد اما عملیات اجرایی برای زیرساخت برق آن طولانی شده است.
وی عنوان کرد: مجموعه بازار سرامیک یزد سعی کرده است در یک فضای مطلوب و با کیفیت، بازار کاشی و سرامیک را ایجاد و خدمات ارائه کند. این بازار به عنوان نمایشگاه دائمی میتواند نمای کاملی از وضعیت کاشی و سرامیک استان را به مهمانان خارجی نیز ارائه دهد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران، با اشاره به اینکه ۵۰ درصد کاشی و سرامیک کشور در یک دایره ۳۰ کیلومتری در محدوده شهرستان میبد و محور اردکان و اشکذر تولید میشود، گفت: بهرهبرداری از پایانه صادراتی کاشی و سرامیک نقش مؤثری در ثبات قیمت حمل کالا دارد.
وی ادامه داد: احداث پایانه صادراتی برای این محدوده جهت انتقال کاشی و سرامیک تولید شده به مبادی ورودی و مرزها بسیار مورد نیاز بود و یک فرصت برای کاهش یا ثبات هزینه حمل دارد زیرا قیمت ریل از ابتدای سال تا انتهای سال نرخ ثابتی دارد.