نماینده سابق نیشابور در مجلس در گفتگو با بشارت یزد مطرح کرد:

پیشنهاد «خواهرخواندگی» یزد و نیشابور درپی تدفین «دکتر اسلامی ندوشن» در شهر عطار

غلامحسین مظفری: تدفین دکتر اسلامی ندوشن نه نقطه‌ی پایان، بلکه باید نقطه‌ی آغازی بر فعالیت‌های فرهنگی برجسته میان نیشابور و شهرهای یزد و ندوشن باشد

نماینده مردم نیشابور در دوره‌ هفتم مجلس، با تاکید بر درنظر گرفتن بهترین جانمایی برای محل دفن دکتر اسلامی ندوشن، از مسئولین شهری نیشابور و یزد خواست، دستورالعمل و برنامه‌ی جامع مشترکی تدوین و بین یزد و نیشابور که مدفن دکتر اسلامی ندوشن گشته است، “خواهرخواندگی” ایجاد کنند.

غلامحسین مظفری که یکی از اعضای کمیته خاکسپاری دکتر اسلامی ندوشن در جوار عطار در شهر نیشابور بوده، در گفت‌وگو با بشارت ‌یزد با اشاره به سابقه‌ی فرمانداری نیشابور در سال ۱۳۷۹ و برگزاری گنگره‌ بین‌المللی خیام در معیت دکتر اسلامی ندوشن، اظهار داشت: در همان زمان ایشان یادآوری کردند درصورت بروز هر اتفاقی، در نیشابور به خاک سپرده شوند و خوشبختانه این وصیت در سال ۹۳ مکتوب هم شد.

وی ادامه داد: این اواخر که استاد اسلامی ندوشن کسالت داشتند، دوستان در رایزنی‌های خود با محوریت “خرد سرای فردوسی”، مجوزها و مصوبات لازم را از شورای شهر دوره‌ قبل و دوره‌ی جاری نیشابور اخذ کردند که در ابتدا پیکر در کانادا به امانت گذاشته و در نهایت برای خاکسپاری در نیشابور به ایران منتقل شد؛ گرچه یادمان و سنگی هم تا زمان رسیدن پیکر جانمایی شده بود.

مظفری، با بیان این مطلب که از طریق ارتباط با وکیل خانواده در جریان انتقال پیکر استاد به ایران قرار گرفته، ادامه داد: مردم ندوشن، اصرار و علاقه داشتند پیکر استاد اسلامی ندوشن به ندوشن منتقل و به خاک سپرده شود اما بنا بر وصیت استاد، این مراسم و خاکسپاری در نیشابور انجام شد.

وی همچنین به ستاد مردمی مراسم تشییع پیکر دکتر اسلامی ندوشن و پیگیری‌های وکیل خانواده ایشان و همکاری همه دست اندر کاران اشاره و تصریح کرد: استقبال در فرودگاه و تشییع در تهران بسیار خوب برگزار شد، تشییع در یزد و ندوشن هم با مساعدت و همراهی استاندار محترم یزد و ‌مسئولین استان در شرایط شایسته‌ای برگزار و خاطرات به‌یادماندنی به‌جا گذاشت.

فرماندار اسبق نیشابور، دکتر اسلامی ندوشن را مهمان ارزشمند و ارجمند نیشابوری ها خواند و گفت: ایشان با بدرقه‌ دوستان ندوشن و یزد و با سخنرانی دکتر دادبه که از یاران استاد بودند و به طور کامل و دقیق موارد و دلایل تدفین در نیشابور و اصالت تاریخی نیشابور را تبیین کردند، مهمان نیشابور شدند.

مظفری، درخصوص پیام و بازخورد فرهنگی به امانت سپرده شدن پیکر در کانادا و تدفین در نیشابور اظهار داشت: این امر حاوی پیام ارج نهادن به مفاخر و ارزش‌های فرهنگی است و بار بزرگی بر دوش حکومت و مسئولین نیشابور نهاد، چرا که این شهر با تاریخ ارزشمند خود که بیش از ۴۲۰۰ نفر از مفاخر در دل آن آرامیده‌اند، اکنون پیام روشن‌تری دریافت کرد مبنی بر این که به داشته‌های فرهنگی این شهر ارج نهاده و یقین دانسته شود که این سرمایه‌های معنوی، سرمایه‌های مادی را نیز سبب خواهند شد.

وی با اشاره به حضور و سخنان مسئولین فرهنگی در تدفین دکتر اسلامی ندوشن افزود: این اتفاق علاوه بر ایجاد پیوند بین دو منطقه‌ی یزد و نیشابور؛ باعث جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری نیز خواهد شد.

مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر مشترکات فرهنگی و تاریخی یزد و نیشابور به عنوان پایتخت‌های ایران در قبل و بعد اسلام، خاطرنشان کرد: حلقه‌های مفقوده‌ی بسیاری این بین وجود دارد که برگزاری نشست‌ها و مراسم و بزرگداشت‌هایی با عناوین سالگرد استاد اسلامی ندوشن می‌تواند، راهی برای تبلور آن باشد و این داشته‌های ارزشمند را یادآوری کند.

وی از مسئولین شهری نیشابور و یزد خواست، دستورالعمل و برنامه‌ی جامع مشترکی تدوین کنند که یک یا دو بار در سال، کنگره‌های علمی با بهره‌گیری از استادان فرهیخته برگزار و به داشته‌های فرهنگی این مناطق توجه تا سرمایه‌های مغفول فرهنگی احیا گردند.

مظفری با اشاره به دوره‌ی دوم فرمانداری نیشابور، از سفر به میبد یاد کرد و افزود: می‌توان و باید بین یزد که به عنوان شهر تاریخی ثبت‌شده است یا ندوشن و میبد، با شهر نیشابور که شهر ادبیات بوده و مدفن اسلامی ندوشن گشته است، “خواهرخواندگی” ایجاد کرد.

وی همچنین با اشاره به استقبال جامعه‌ دانش‌آموزی از خاک‌سپاری دکتر اسلامی ندوشن، خاطرنشان کرد: این تدفین نه نقطه‌ی پایان، بلکه باید نقطه‌ی آغازی بر فعالیت‌های فرهنگی برجسته در نیشابور و شهرهای یزد و ندوشن باشد و ستاد دائمی برگزاری آئین‌های مرتبط با دکتر اسلامی ندوشن ایجاد و با محوریت کتاب و دانشگاه و.. مقالات علمی تبادل گردد و درنهایت طبق نظر خود استاد اسلامی، دانشگاهی با عنوان‌ ایران‌شهر در نیشابور تاسیس گردد. فرماندار اسبق نیشابور در پاسخ به ابهام و نگرانی پیش‌آمده‌ برخی از مردم یزد مبنی بر محل دفن و احتمال عدم رعایت شأنیت مقام استاد، گفت: بهترین جانمایی ممکن در فاصله‌ ۶۰متری آرامگاه عطار، برای مزار استاد اسلامی ندوشن در نظر گرفته شده است و همزمان با تدفین، ده میلیارد تومان نیز توسط شورای شهر برای محوطه‌سازی آنجا تعیین و ارائه شد.

دیدگاهتان را بنویسید