نام گذاری معبر یا مکانی برای یادمان و برگزاری «جایزه قلم یزد» به نام مرحوم «رضا سلطان زاده»

احسان عابدی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد: شایسته است برای زنده نگه داشتن نام و یاد مرحوم رضا سلطان زاده، معبر یا میدانی در شهر به نام ایشان نامگذاری گردد. در مورد نامگذاری معبری به نام مرحوم «رضا سلطان زاده» نیز به عنوان یک فرد آزاده و انقلابی و فعال در حوزه مطبوعات پیشنهاد لازم به اعضای شورای شهر و مسئولان کمیته نامگذاری در شورا ارائه خواهد شد

عابدی در پاسخ به پیشنهاد برخی از اهالی رسانه مبنی بر برگزاری «جایزه قلم» به نام مرحوم سلطان زاده اظهار کرد: چنانچه اهالی رسانه در زمینه تقدیر شایسته از مرحوم سلطان زاده پیشنهاد خاصی دارند، می توانند مطرح نمایند تا پس از بررسی های لازم انجام شود

شورای شهر یزد از پیشنهاد مدیرکل ارشاد و پیشکسوتان فرهنگی برای زنده نگه داشتن یاد یک روزنامه نگار و مبارز پیش از انقلاب استقبال کردند:

  • احسان عابدی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد: شایسته است برای زنده نگه داشتن نام و یاد مرحوم رضا سلطان زاده، معبر یا میدانی در شهر به نام ایشان نامگذاری گردد. در مورد نامگذاری معبری به نام مرحوم «رضا سلطان زاده» نیز به عنوان یک فرد آزاده و انقلابی و فعال در حوزه مطبوعات پیشنهاد لازم به اعضای شورای شهر و مسئولان کمیته نامگذاری در شورا ارائه خواهد شد
  • عابدی در پاسخ به پیشنهاد برخی از اهالی رسانه مبنی بر برگزاری «جایزه قلم» به نام مرحوم سلطان زاده اظهار کرد: چنانچه اهالی رسانه در زمینه تقدیر شایسته از مرحوم سلطان زاده پیشنهاد خاصی دارند، می توانند مطرح نمایند تا پس از بررسی های لازم انجام شود
  • محمدعلی وزیری، معلم پیشکسوت و روزنامه نگار: مرحوم سلطان زاده نماد یک معلم راست گو، ثابت قلم و ثابت قدم بود و نماد انسانی بود که دو دنیا را به دانه جویی فروخته بود. ایشان مدیری بود که هر هفته به یاد مردم بود و هرجا احساس می کرد که به شعور ملت توهین شده، محکم می ایستاد و نقد می کرد و مهمتر آنکه همان قدر که به مدیران اصول گرا انتقاد می نمود به مدیران اصلاح طلب نیز انتقاد می نمود. بنابراین چنانچه شورای شهر ایشان را به عنوان نماد معرفی نموده و مکانی را به نام ایشان نامگذاری نماید بسیار قابل تقدیر است. حتی پیشنهاد می کنم که جایزه قلم یزد نیز به این مرد صاحب قلم و پیشکسوت رسانه تعلق گیرد
  • سید محمد ناصرحیدری، مسئول کمیته نامگذاری شورای شهر یزد در خصوص نامگذاری یک معبر یا میدان به نام این مبارز آزاده و انقلابی و فعال رسانه ای، اظهار کرد: به منظور نامگذاری یک میدان یا معبر به نام مرحوم سلطان زاده لازم است اداره ارشاد اسلامی پیشنهادی ارائه گردد و سپس این پیشنهاد در کمیته نامگذاری شورا بررسی و در صورت تأیید، اقدامات لازم جهت نامگذاری انجام خواهد شد
  • عزیزالله سیفی رئیس شورای اسلامی شهر یزد تصریح کرد: پیشنهاد این نامگذاری می تواند از سوی جمعی از فرهنگیان یا اهالی رسانه و یا حتی مردم محلی ارائه گردد، سپس این پیشنهاد در کمیته شورای نامگذاری شورای اسلامی شهر بررسی خواهد شد و در صورت تأیید در صحن شورا نیز به رأی گذاشته خواهد شد و سپس تصویب می گردد

ناهید عنصری/ رضا سلطان زاده پیشکسوت جامعه فرهنگیان و مطبوعات استان یزد و مدیر مسئول هفته نامه «آیینه یزد» تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۳ در اثر عارضه قلبی در گذشت. وی یکی از مبارزان پیش از انقلاب بود که در اوایل انقلاب نیز مدتی به عنوان اولین مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد خدمت نمود و سالها نیز به عنوان روزنامه نگاری شجاع و مردم محور، در نشریات قلم زد و مدافع آزادی و حقوق مردم بود. حال جمعی از چهره های فرهنگی در گفتگو با بشارت یزد خواستار نام گذاری معبر یا مکانی در شهر یزد به نام رضا سلطان زاده شده اند.

مدیری که شایسته است به عنوان یک نماد معرفی گردد

محمدعلی وزیری، معلم پیشکسوت و روزنامه نگار در گفتگو با بشارت یزد، با اشاره به شخصیت مرحوم «رضا سلطان زاده» به عنوان آخرین بازمانده پیشکسوتان صاحب سبک و صاحب مکتب، اظهار کرد: ایشان نماد یک معلم راست گو، ثابت قلم و ثابت قدم بود و نماد انسانی بود که دو دنیا را به دانه جویی فروخته بود. ایشان مدیری بود که هر هفته به یاد مردم بود و هرجا احساس می کرد که به شعور ملت توهین شده، محکم می ایستاد و نقد می کرد و مهمتر آنکه همان قدر که به مدیران اصول گرا انتقاد می نمود به مدیران اصلاح طلب نیز انتقاد می نمود. بنابراین چنانچه شورای شهر ایشان را به عنوان نماد معرفی نموده و مکانی را به نام ایشان نامگذاری نماید بسیار قابل تقدیر است. حتی پیشنهاد می کنم که جایزه قلم یزد نیز به این مرد صاحب قلم و پیشکسوت رسانه تعلق گیرد.

وی با اشاره به این مطلب که از سال ۵۳ شاگرد و در محضر مرحوم سلطان زاده بوده است، تصریح کرد: ایشان به عنوان بزرگ تر ما و پیشرو فرهنگیان در انقلاب بودند و پس از انقلاب نیز ایشان راه خود را ادامه داده و مهمتر آنکه هرگز به خاطر حفظ مقام حاضر نشد اصول خود را زیر پا بگذارد. زمانی که ایشان به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش استان انتخاب شدند تابلوی زیبا و با مفهومی را با این متن در اتاق خویش نصب نمودند: «برخورد تلخ صادقانه من را بهتر از تمجید با تملق و ریا بپذیر». همچنین تابلوی دیگری با این مفهوم بر دیوار اتاق محل کار ایشان چشم نوازی می کرد: «اشتباه من را به پای خودم بگذارید نه به پای نظام و انقلاب». البته مفاهیم این تابلوها صرفاً شعار نبوده و باور به این مطالب در منش و مسلک ایشان کاملاً مشهود بود. همچنین ایشان مدیرعاملی بسیار مردمی و ساده زیست بود که نه راننده شخصی داشت و نه حتی اتاق مدیریت و منشی مخصوص، بلکه اتاقش در نهایت سادگی با سایر پرسنل و همکاران مشترک بود و میز کارش یک میز ساده و قدیمی بود. اما ایشان خود را خادم ملت می دانست و همواره در دسترس ارباب رجوعان بوده و گره از کار مراجعان باز می نمود. او به معنای واقعی کلمه پدری برای همگان بود.

نام بزرگانی چون سلطان زاده و نیک آیین ماندگار خواهد بود

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز با تأکید بر این که مرحوم «رضا سلطان زاده» به عنوان یکی از پیشکسوتان رسانه و مطبوعات و فردی آزاده و انقلابی بوده که عمر خویش را در حوزه دفاع از حقوق مردم و شهروندان مصروف داشتند و همچنین به عنوان یک فرهنگی فعال و اولین مدیر کل آموزش و پرورش استان بوده اند، اظهار کرد: شایسته است برای زنده نگه داشتن نام و یاد ایشان معبر یا میدانی در شهر به نام ایشان نامگذاری گردد.

احسان عابدی ادامه داد: در زمینه نامگذاری معابر و میادین، معمولاً پیشنهادات به صورت شفاهی و یا کتبی به مسئولان مربوطه ارائه می گردد. در مورد نامگذاری معبری به نام مرحوم «رضا سلطان زاده» نیز به عنوان یک فرد آزاده و انقلابی و فعال در حوزه مطبوعات پیشنهاد لازم به اعضای شورای شهر و مسئولان کمیته نامگذاری در شورا ارائه خواهد شد.

عابدی تصریح کرد: در واقع زمانی که با فقدان یکی از بزرگان و پیشکسوتان استان مانند مرحوم «نیک آیین»، مرحوم «سالاری» و مرحوم «سلطان زاده» مواجه می شویم، به منظور جاودانه ساختن نام و یاد این عزیزان، پیشنهاد نامگذاری معبر یا میدانی در شهر به نام آنها، به اعضای شورای شهر و یا شهرداری ارائه می گردد و نهایتاً تأیید و تصمیم گیری در این زمینه بر عهده اعضای شورای شهر و شهرداری خواهد بود که بر اساس ضوابط موجود و با رأی گیری در کمیته نامگذاری انجام خواهد شد. البته در خصوص نامگذاری، همه افراد و حتی مردم عادی نیز می توانند پیشنهاد را ارائه نمایند.

اهالی رسانه پیشنهادی برای گرامیداشت مرحوم سلطان زاده ارائه کنند

عابدی همچنین در پاسخ به پیشنهاد محمدعلی وزیری، روزنامه نگار پیشکسوت و برخی از اهالی رسانه مبنی بر برگزاری «جایزه قلم» به نام مرحوم سلطان زاده اظهار کرد: در جشنواره مطبوعات که به زودی پس از انجام فراخوان برگزار خواهد شد، از مرحوم سلطان زاده به عنوان فردی صاحب قلم و پیشکسوت تقدیر و تجلیل خواهد شد. در واقع در جشنواره مطبوعات هر ساله بر طبق عناوین آن از برگزیدگان تقدیر می شود و چنانچه اهالی رسانه در زمینه تقدیر شایسته از مرحوم سلطان زاده پیشنهاد خاصی دارند، می توانند مطرح نمایند تا پس از بررسی های لازم انجام شود.

وی ادامه داد: همچنانکه در جشنواره های تئاتر، سینما و موسیقی، هر ساله از چند تن از پیشکسوتان و حتی افرادی که دیگر در بین ما نیستند تقدیر به عمل می آید. در جشنواره مطبوعات نیز تصمیم داریم که مراسم یادبودی به یاد مرحوم سلطان زاده برگزار و کلیپی نیز درباره فعالیت های ایشان تهیه و پخش نماییم. 

نامگذاری معابر در چهارچوب ضوابط انجام می شود

سید محمد ناصرحیدری، مسئول کمیته نامگذاری شورای شهر یزد در خصوص نامگذاری یک معبر یا میدان به نام این مبارز آزاده و انقلابی و فعال رسانه ای، اظهار کرد: به منظور نامگذاری یک میدان یا معبر به نام فردی آزاده که دارای سوابق درخشانی در حوزه مبارزات انقلابی بوده، لازم است از سوی علما یا بنیاد شهید و یا اداره ارشاد اسلامی پیشنهادی ارائه گردد و سپس این پیشنهاد در کمیته نامگذاری شورا بررسی و در صورت تأیید، اقدامات لازم جهت نامگذاری انجام خواهد شد.

وی نامگذاری معبری به نام مرحوم سلطان زاده را منوط به پیشنهاد مسئولان مربوطه در این حوزه نمود.

اهالی رسانه و فرهنگ پیش قدم شوند

عزیز الله سیفی، رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز در خصوص ضوابط این نامگذاری تصریح کرد: پیشنهاد این نامگذاری می تواند از سوی جمعی از فرهنگیان یا اهالی رسانه و یا حتی مردم محلی ارائه گردد، سپس این پیشنهاد در کمیته شورای نامگذاری شورای اسلامی شهر بررسی خواهد شد و در صورت تأیید در صحن شورا نیز به رأی گذاشته خواهد شد و سپس تصویب می گردد. به طور کلی نامگذاری ها بر اساس پیشنهاد شهروندان و یا گروه هایی که به نحوی مرتبط با اشخاص مذکور هستند در کمیته مورد بررسی قرار می گیرد. این کمیته نامگذاری نیز متشکل از افراد خاصی مانند اعضای شورای شهر، اساتید دانشگاه و حتی مسئولان ادارات مربوطه از جمله اداره پست و بنیاد شهید می باشد.

وی ادامه داد: در صورتیکه نام پیشنهادی تکراری نبوده و براساس سایر ضوابط کمیته نامگذاری باشد، مورد تأیید قرار خواهد گرفت و پس از تصویب نهایی در صحن علنی شورا، نام پیشنهادی به سازمان فرهنگی- اجتماعی- ورزشی شهری داری ارجاع شده و تابلوی مربوطه با این نام تهیه و در محل مورد نظر نصب خواهد شد. همچنین پس از آن نام منتخب به دستگاه های مربوطه مانند اداره پست نیز اعلام می گردد.

سیفی، با بیان اینکه بعضی از معابر و میادین به نام های محلی و قدیمی مشهور هستند، اظهار کرد: گاهی این نام ها مورد قبول و محبوب در نزد اهالی محلی بوده و تمایلی برای تغییر این نام ها ندارند. اما در صورتیکه معبری بدون نام بوده و پیشنهاد نامگذاری نیز از سوی خود شهروندان ارائه گردد، نام های پیشنهادی مورد بررسی و تأیید قرار خواهند گرفت. گاهی حتی ممکن است این پیشنهاد صرفاً از سوی روحانی محل، یا یک فرد فعال اجتماعی و یا یک مدرس دانشگاه ارائه گردد.

دیدگاهتان را بنویسید