گلایه شدید امام جمعه ابرکوه به احداث صنایع آلاینده مجاور شهرها با رانتخواری:

«هوای پاک» حق مردم و از مهمترین عناصر زندگی سالم است

به مناسبت گرامیداشت هفته هوای پاک، رئیس و کادر اداره حفاظت از محیط زیست ابرکوه با امام جمعه این شهر دیدار و پیرامون مشکلات و معضلات زیست محیطی این شهرستان به تبادل نظر و گفت¬وگو پرداختند.

به گزارش روابط عمومی دفتر امام جمعه ابرکوه، در این دیدار گزارشی از وضعیّت نه چندان خوب محیط زیست ابرکوه توسط «حسن تیموری» رئیس اداره حفاظت از محیط زیست این شهرستان به امام جمعه ارائه شد.

 امام جمعه شهرستان ابرکوه نیز در این دیدار ضمن آرزوی توفیق برای دیده بانان حفاظت از محیط زیست گفت: محیط زیست سهم و حق ملی است و نباید دستخوش تعرض قرار گیرد.

 حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم حسینی افزود: هوای پاک حقّ اولیه حیات انسانی است و در این خصوص سیاستگذاران باید مدافع حقوق مردم باشند.

 وی افزود: وقتی منافع مادی مافیای خودرو و شرکایشان ایجاب می کند که مثل مورچه در هر کوی و برزن و کوچه و خیابان، محیط زیست را مالامال از خودرو کنند و سالیانه صدها هزار خودرو سرازیر محیط‌زیست کنند؛ بهتر است متولیان دغدغه تصنّعی ترافیک و آلودگی هوا را نداشته باشند.

معادن حق همه مردم خصوصا فقراست

حسینی با انتقاد از قوانین مربوط به بهره برداری از معادن خاطر نشان کرد: وقتی قانون اصلاح نمی‌شود و معدن که انفال است و حقّ همه مردم خصوصاً فقرا و نیازمندان و حوزه‌های علمیه است توسط افراد ذی نفع با تخریب محیط زیست و آسیب‌رسانی به مصالح ملی بهره برداری می شود و سرمایه عموم را افراد اکتساب می‌کنند و حوزه های  علمیه را در عُسر و حرج قرار می دهند، دفاع ما از حق مردم بی سرانجام می‌ماند. وقتی کارخانجات آلاینده در مجاورت خانه ها و باغات و اماکن عمومی با رانت و توصیه به نام گردش چرخ اقتصاد اما به کام منافع داران و شرکاء و حامیانشان در بعضی شهرستانها احداث و هوای شهرهای استان و کشور را ناپاک و مردم را مبتلا به درد و رنج و گرفتاری می کند و سرانجام رنج آوری برای نظام و مردم ایجاد می شود، چه کسی باید پاسخگو باشد؟ بنده نمی‌دانم در ادوار گذشته تاکنون مجلسیان و نمایندگان چرا حق مردم خود را ضایع کردند و برای مقوله معادن اصلاح قانون نکردند؟!

 امام جمعه ابرکوه تصریح کرد: نعمت هوای پاک را با  ناسپاسی ضایع نکنیم، هوای پاک اوّلی ترین عنصر حیات انسان است. اگر پیشگیری بهتر از درمان است متولیّان امور از هم اکنون جلوی ضرر را بگیرند و با حذف منابع آلاینده و بهسازی و فیلتراسیون صنایع و خودروها و کارخانجات و وسایل گرمایشی و جابجایی صنایع آلاینده در مکانهای مناسب و دور از محیط زندگی صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید