نیره ملایی پور آمد، سید حسین سادات موسوی بازنشسته شد

صالح مستوفیان/ آئین تکریم و معارفه مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد برگزار شد و سید حسین سادات موسوی که بیش از ۳ دهه در این سازمان خدمات ارزنده ای در حفاظت از محیط زیست استان یزد داشت، بازنشسته…

صالح مستوفیان/ آئین تکریم و معارفه مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد برگزار شد و سید حسین سادات موسوی که بیش از ۳ دهه در این سازمان خدمات ارزنده ای در حفاظت از محیط زیست استان یزد داشت، بازنشسته شد و جای خود را به نیره ملایی پور، مدیرکل سابق سازمان محیط زیست استان سیستان و بلوچستان داد تا یک بانو و یکی از جوان ترین مدیران دولتی عهده دار حفاظت از محیط زیست یزد شود.

در این مراسم که با حضور معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست و معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری یزد برگزار شد، رییس کانون کارفرمایان استان یزد طی سخنانی ضمن اشاره به اینکه فرصت کافی برای تجلیل از خدمات سید حسین سادات موسوی، مدیرکل سابق سازمان محیط زیست استان یزد مهیا نشده، گفت: مهندس موسوی آقایی، مهربانی و مدیریت را در این استان به دیگران یاد داد و بنده از طرف صنعتگران از خدمات وی تشکر می کنم. آنهم در شرایطی که دولت به دنبال ایجاد اشتنغال پایدار در استان بوده و در موارد بسیاری این سیاستگذاری با مسائل محیط زیستی مغایرت داشته است.

علی اکبر حجت با تاکید بر اینکه سید حسین سادات موسوی در راه حفاظت از محیط زیست استان و اعمال قانون سختی های بسیاری را متحمل شده است از وی خواست در کنار مجموعه مدیریت و فعالان محیط زیست استان بماند و آنها را در حراست از منابع طبیعی استان یاری کند.

وی همچنین با خوشآمدگویی به نیره ملایی پور در کسوت مدیریت سازمان حفاظت از محیط زیست استان، با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از نهادها توجه چندانی به محیط زیست ندارند و اصطکاک بالایی میان فعالیتهای صنعتی و سازمان حفاظت از محیط زیست در استان وجود دارد، به وی اطمینان داد تشکل های محیط زیستی استان او را در حفاظت از منابع طبیعی یزد یاری خواهند کرد.

حجت در ادامه افزود: صنعتگری که ادعای علاقمندی به وطن و سرزمین خود را دارد باید هم برای تولید و اشتغال و معیشت کارگرانش دغدغه داشته باشد و هم برای حفاظت از محیط زیست و آب و خاک کشورش تلاش کند. وی همچنین از معاون اقتصادی استاندار یزد خواست توجه بیشتری به سازمان محیط زیست استان صورت بگیرد.

 

شفاف سازی و پاسخگویی در سازمان محیط زیست استان یزد

مدیرکل سابق سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد نیز در این مراسم با تبریک انتصاب نیره ملایی پور به مدیریت این نهاد، در خصوص ۶ سال مدیریتش در این سازمان گفت: در زمانی که مدیریت سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد را در سال ۱۳۹۱ برعهده گرفتم یکی از دغدغه های اصلی این سازمان اثرگذاری سیاست های توسعه صنعتی چند دهه اخیر در یزد و استقرار صنایع بزرگ و کوچک استان در محدوده کوچک حوزه آبخیز دشت اردکان بود که مشکلات زیست محیطی بسیاری بوجود آورده بود.

سید حسین سادات موسوی در ادامه افزود: موضوعات دیگری همچون ایجاد تفرق میان زیستگاه ها و مناطق بکر طبیعی استان کاهش آلاینده ها و آموزش پرسنل از دیگر مشکلاتی بود که باعث شد تا برنامه مدونی برای حل مشکلات محیط زیستی استان و سازمان حفاظت از محیط زیست یزد با همکاری ارگان های ذیربط تهیه و اجرایی شود.

وی یکی از مشکلات سازمان حفاظت از محیط زیست یزد را نبود ثبات مدیریتی درگذشته عنوان کرد که منشاء مشکلات فراوانی برای محیط زیست استان شده بود.

سادات موسوی اقدام موثر دیگر سازمان حفاظت از محیط زیست استان در نظارت و حفظ زیستگاه های متنوع استان را برونسپاری و استفاده از کمک های مردمی در این زمینه دانست و اظهار داشت: با اجرای این سیاست که مورد حمایت مدیریت استان نیز قرار گرفت گونه های مختلف جانوری در زیستگاه های استان که اغلب در وضعیت بدی قرار داشت رو به بهبودی قرار گرفت بطوریکه به عنوان مثال در منطقه حفاظت شده کالمند و بهادران مهریز که از سال ۱۳۷۰ تحت حفاظت است جمعیت آهو در این منطقه از ۱۵۰۰ به ۱۹۰ راس تقلیل یافته بود اما با کمک تشکل های محیط زیستی و محیط بانان سازمان حفاظت از محیط زیست استان امروز نزدیک به هزار راس آهو در این منطقه حفاظت شده زندگی می کنند.

مدیرکل سابق سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد اجرای قانون قرق اختصاصی در استان یزد که از سال ۱۳۴۶ مغفول مانده بود را یکی از دستاوردهای مهم دوران مدیریتی خود دانست و اظهار داشت: خوشبختانه علیرغم هجمه های سنگینی که چه از طرف بخش هایی از سازمان محیط زیست و دیگر نهادها و تشکلها به سازمان حفاظت محیط زیست استان یزد وارد شد، این قانون اجرا گردید و در حال حاضر ۳ پایلوت از ۵ پایلوت قرق اختصاصی کشور در استان یزد واقع شده است و درخواست های متعددی نیز برای صدور مجوز وجود دارد. قرق ها نقش بسیار مهمی در حفاظت از محیط زیست استان خصوصا مناطق آزاد دارد و امیدوارم در مدیریت جدید هم با جدیت پیگیری شود.

وی مدیریت خودگردان اثر طبیعی ملی سرو ابرکوه یکی دیگر از دستاوردهای دوره مدیریت خود دانست و بیان داشت: برونسپاری یکی از مهمترین راه های نجات عرصه های محیط زیستی استان و کشور است که امیدوارم توجه لازم به آن صورت پذیرد.

سادات موسوی با اشاره به اینکه ۴۰۰ صنعت در استان یزد جزو صنایع آلاینده قرار داشت و گفته می شد هوای یزد یکی از آلوده ترین ها در کشور است، گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست استان با تعامل گسترده با صنایع مختلف از طریق تغییر نوع سوخت و فرآیندهای کاری توانست ۲۰۰ کارخانه را از لیست آلاینده ها خارج سازد. همچنین تلاش شد تا مجموعه تولیدی و صنعتی جدید در محور دشت اردکان ایجاد نشود و با توجه به بحران کم آبی، توسعه کم آب محور مدنظر سازمان حفاظت محیط زیست استان یزد قرار گرفت. تلاش کردیم صنایع یزدرا به سمت کم آبخواه سوق دهیم.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر مناطقی از استان برای توسعه صنعتی در نظر گرفته شده که کمترین اثر مخرب زیست محیطی را داشته باشد اما متاسفانه به دلیل فراهم نشدن زیرساخت های لازم برای استقرار کارخانجات در این مناطق بیم آن می رود که دوباره درخواست ها برای حضور کارخانجات جدید در محور دشت اردکان مطرح شود.

سادات موسوی با اشاره به اینکه استان یزد در زمینه ریزگردها وضعیت مطلوب تری نسبت به سایر نقاط کشور دارد از انجام مطالعات طرح مقابله با ریزگردها در استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد این طرح در دوره مدیریت جدید سازمان حفاظت از محیط زیست استان با همکاری دانشگاه یزد و پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی عملیاتی شود.

وی پاسخگویی و شفاف سازی را از ویژگی های سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد دانست و گفت: این سازمان در حالی که تلاش داشته تا میان مردم، صنعتگران، سازمان ها و تشکل های محیط زیستی توازن برقرار کند همواره حقایق محیط زیستی استان را به مردم و رسانه ها اعلام داشته است.

 

لزوم بهبود وضعیت معیشتی محیط بانان

سادات موسوی با اشاره به اینکه در زمان پذیرش مسئولیت در سازمان حفاظت از محیط زیست استان شاهد تفرقه میان پرسنل بوده از ایجاد اتحاد و یکدلی در سازمان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۶ اداره ستادی سازمان حفاظت از محیط زیست استان را خانم ها مدیریت می کنند که نشاندهنده آمادگی فضای این سازمان برای حضور خانم ملایی پور است.

مدیرکل سابق سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد با اعلام اینکه همچنان حقوق دریافتی محیط بانان و اغلب پرسنل سازمان حفاظت از محیط زیست استان در حد خط فقر است از تلاشهای خود برای ارتقاء وضعیت معیشتی آنها در ۶ سال گذشته گفت و ابراز امیدواری کرد در دوره جدید مدیریتی این مهم بهبود بیشتری یابد.

 

 

توسعه صنعتی به شرط حفاظت از محیط زیست استان

مدیرکل جدید سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد طی سخنان کوتاهی در این مراسم با ابراز خرسندی از اینکه افتخار خدمت در استان یزد را به دست آورده، از همه مدیران و فعالان محیط زیست استان خواست تا وی را در انجام وظایف محوله یاری رسانند.

نیره ملایی پور با بیان اینکه یزد سرزمین ترمه و تلاش است، بیان داشت: یزد سرزمین قنوت های جاری و قنات های زخمی است که هنوز از شکوه گذشته اش آوای زندگی می آید باید از تنوع زیستی و گونه ای آن پاسداری کرد.

وی حفظ اکوسیستم های طبیعی در استان، مسائل مربوط به ارزیابی های زیست محیطی، نظارت بر ارزیابی های راهبردی، نظارت بر آلودگی های محیط زیستی و برخورد قاطع با متخلفین و متصرفین، جلب مشارکت های مردمی و توجه به دغدغه های قانونمندانه و مسئولانه مدیران ارشد و نمایندگان استان در مجلس در طرح های توسعه ای را از محورهای مدنظر خود در مدیریت سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد برشمرد و اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد در شرایطی که به محیط زیست استان آسیبی وارد نشود به توسعه صنعتی و معدنی پایدار استان نیز کمک کنیم.

ملایی پور به نقش اصحاب رسانه در حراست از محیط زیست استان نیز تاکید کرد و گفت: انتقاد منطقی را همواره پذیرا هستیم اما تخریب را بر نمی تابیم.

 

بهای بیشتر به مسائل محیط زیستی استان یزد

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری یزد نیز ضمن گرامیداشت هفته دولت گفت: شرایط اقتصادی امروز محصول یک دولت نیست و عوامل متعددی در این زمینه نقش داشتند که باید به طور ریشه ای بررسی شوند و ما سعی می کنیم در موارد بحرانی تصمیمات عاقلانه ای در این زمینه بگیریم تا بار سختی ها بر دوش مردم کاهش پیدا کند.

علی زینی وند به زحماتی که تشکل ها، دوستداران محیط زیست، اصحاب رسانه، صنایع و… بدون هیچ چشم داشتی برای مردم و محیط زیست انجام می دهند اشاره نمود و گفت باید تلاش شود در امور زیست محیطی استان به آن ها بیشتر بها داده شود.

وی عنوان کرد: محیط زیست باید در سه مقوله ملی، جهانی، استانی مورد بررسی قرار بگیرد که اکنون در کشور شرایط اقلیمی،کارشناسی های غیر اصولی و فشارهای خارج از عرف محیط زیست باعث ایجاد مشکلاتی در این زمینه شده است و باید یک تعامل و تصمیمات کارشناسی و موثری در استان صورت بگیرد که بیش از این به محیط زیست آسیب وارد نشود.

 

 

آشنایی با مدیرکل جدید سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد

 نیره پورملائی متولد ۱۳۵۸است و تمامی مقاطع تحصیلی خود را به صورت تخصصی در محیط زیست پی گرفته است. وی کارشناسی در رشته مهندسی محیط زیست، کارشناسی ارشد در رشته مدیریت محیط زیست و دکترای خود را در رشته مدیریت محیط زیست اخذ کرده است.

پورملایی در کارنامه خود مسئولیت آموزش، رئیس اداره محیط زیست انسانی، مشاور اجرایی اداره کل، معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان را دارد. تدریس در دانشگاه پیام نور زاهدان، عضویت در شورای انتخابی نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان از دیگر سوابق این مدیر به شمار می رود. وی دی ماه سال ۱۳۹۵ به عنوان مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان منصوب شد و از جوان ترین مدیران کل این حوزه به شماره می رود.

در حالی نیره پورملائی به ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست استان یزد منصوب شد که حسن اکبری معاون این اداره کل به عنوان مدیرکل محیط زیست استان خراسان جنوبی منصوب شده است. گفته می شود تهیه گزارش های تخصصی مربوط به محیط زیست، پیگیری برنامه ها و طرح های موضوعی استان، اجرای دقیق و اصولی ارزیابی زیست محیطی، اجرای برنامه مدیریت سبز در استان و کسب مقام اول در کشور در سال۹۲، تهیه طرح جامع مدیریت پسماند استان، تهیه طرح استراتژی های محیط زیست استان، اجرای طرح محیط بان دانش آموز در سطح مدارس استان و … از جمله اقداماتی است که او در دوران فعالیت خود در محیط زیست سیستان و بلوچستان پی گرفته است

 

دیدگاهتان را بنویسید