نخستین و آخرین مدیر اخراجی توسط استاندار یزد در دولت سیزدهم

در روزهای نخستین انتصاب استاندار دولت سیزدهم در یزد، بلافاصله «محمدرضا عارفی» که مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری یزد بود برکنار شد. گویا «نسبت فامیلی که با عارف داشت و استفاده اصلاح طلبان از منزل دایی وی به عنوان پایگاه در انتخابات گوناگون از جمله انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در یزد» آنقدر جرم سنگینی به حساب می آمد که بدون توجه به توانمندی ها و کارنامه مدیریتی اش، در روز دوم سکانداری استاندار دولت سیزدهم در یزد، از کار برکنار شد 

بازخوانی روایت عزل دو مدیر در استان که یکی بخاطر «دلایل سیاسی» و دیگری بخاطر ایستادن در برابر «بهره برداری از معدن مس دره زرشک» از کار برکنار شد:

  • در روزهای نخستین انتصاب استاندار دولت سیزدهم در یزد، بلافاصله «محمدرضا عارفی» که مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری یزد بود برکنار شد. گویا «نسبت فامیلی که با عارف داشت و استفاده اصلاح طلبان از منزل دایی وی به عنوان پایگاه در انتخابات گوناگون از جمله انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در یزد» آنقدر جرم سنگینی به حساب می آمد که بدون توجه به توانمندی ها و کارنامه مدیریتی اش، در روز دوم سکانداری استاندار دولت سیزدهم در یزد، از کار برکنار شد 
  • «محمد مهدی جوادیان زاده» مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه ای یزد اما از آخرین مدیرانی بود که توسط مدیریت ارشد دولت سیزدهم در استان برکنار شد. دلیل برکناری «جوادیان زاده» مخالفت های وی با بهره برداری از معدن مس دره زرشک به دلیل نظرات کارشناسی و علمی بود، اما تیر آخر وقتی از کمان رها شد که جوادیان زاده مخالفت خود را با اجرای خط انتقال آبی اعلام کرد که استاندار دولت سیزدهم در یزد قصد داشت به بهانه تامین آب روستاهای اطراف دره زرشک ایجاد کند
  • در حدود ۳ سال فعالیت دولت سیزدهم، مدیران زیادی در استان توسط مهران فاطمی برکنار شدند که در موارد متعددی شائبه های فراوانی پیرامون سیاسی بودن یا غیرکارشناسانه بودن این برکناری ها شنیده شد. یکی از این موارد برکناری صادق طهماسبی، مدیرکل سابق پدافند غیرعامل استان بود. او که رزمنده و آزاده بوده به دلیل رفتن به مراسم سالگرد آیت الله خاتمی و انتشار عکس وی در این مراسم در اردکان به شدت مورد غضب مدیر ارشد استان در دولت سیزدهم قرار گرفت. حتی یکی از معاونین استاندار در موقع رجوع طهماسبی برای طرح مسائل و مشکلاتش به وی با طعنه گفته بود: «شما هرکاری دارید بروید دفتر آقای خاتمی برایتان انجام دهند!»

این روزها با شروع بکار محمدرضا بابایی، استاندار دولت چهاردهم یزد مدیران جدیدی عهده دار مسئولیت های مختلف در استان می شوند و آنطور که بابایی در مراسم تودیع و معارفه اش گفت: «شایسته‌سالاری یکی از راهبردهای مدیریت در استان خواهد بود.» اما شاید در این روزها بر نباشد به عملکرد مهران فاطمی، استاندار پیشین یزد در برخی از عزل و نصب هایش بپردازیم، اتفاقاتی که ارتباطی به شایسته سالاری و توجه به کاردانی و توان مدیریتی افراد نداشت بلکه به دلایل سیاسی و یا تن ندادن یک مدیر به خواسته های غیرکارشناسی صورت گرفت.

عزل اولین مدیر بخاطر «خواهرزاده محمدرضا عارف بودن»

در روزهای نخستین انتصاب استاندار دولت سیزدهم در یزد، بلافاصله «محمد رضا عارفی» که مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری یزد بود برکنار شد. «عارفی» از جمله مدیران موفق با کارنامه ای قابل دفاع بود که علاوه بر تحصیلات عالیه و نخبه بودن در سمتی کاملا مرتبط با تخصص و تجربه مدیریتی اش فعالیت می کرد اما قربانی مسائل سیاسی شد و به دلیل آنکه «خواهر زاده محمدرضا عارف بود» به سرعت توسط مهران فاطمی برکنار شد. گویا «نسبت فامیلی که با عارف داشت و استفاده اصلاح طلبان از منزل دایی وی به عنوان پایگاه که در انتخابات گوناگون از جمله انتخابات همان دوره سیزدهم در یزد شده بود» آنقدر جرم سنگینی به حساب می آمد که بدون توجه به توانمندی ها و کارنامه مدیریتی اش، در روز دوم سکانداری استاندار دولت سیزدهم در یزد، از کار برکنار شد.    

«محمد رضا عارفی» دارای مدرک دکترای عمران – سازه، عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد، دانشجوی برتر پژوهشی در سال ۱۳۸۹، استاد برتر پژوهشی در سال  و دارای چندین مقام اولی المپیاد ملی و بین المللی بتن است.

وی دارای بیش از ۲۰ عنوان مقاله ISI و علمی پژوهشی چاپ شده در مجلات معتبر داخلی و خارجی، نگارش چهار جلد کتاب تخصصی در زمینه عمران، عضو استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و بنیاد ملی نخبگان، عضو تیم تحقیقاتی ستاد فناوری نانو کشور است.

عارفی بیش از ۱۰ سال سابقه مدیریت در دستگاه های اجرایی استان یزد و سمت هایی همچون «قائم مقام و معاون بنیاد ملی نخبگان استان یزد به مدت ۲ سال»، «رئیس دانشگاه پیام نور یزد به مدت ۳ سال»، «مدیرکل نوسازی مدارس استان یزد به مدت ۵/۳ سال» و «مدیر کل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری یزد به مدت ۳ سال» را در کارنامه مدیریتی اش دارد.

آخرین مدیر برکنار شده بخاطر دفاع از حیات استان

«محمد مهدی جوادیان زاده» مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه ای یزد اما از آخرین مدیرانی بود که توسط مدیریت ارشد دولت سیزدهم در استان برکنار شد.

دلیل برکناری «جوادیان زاده» گرچه مخالفت های وی با بهره برداری از معدن مس دره زرشک به دلیل نظرات کارشناسی و علمی بود، اما تیر آخر وقتی از کمان رها شد که مدیرعامل سابق آب منطقه ای یزد مخالفت خود را با اجرای خط انتقال آبی اعلام کرد که استاندار دولت سیزدهم در یزد قصد داشت به بهانه تامین آب روستاهای اطراف دره زرشک ایجاد کند، اعلام کرد. جوادیان زاده مخالفتش را با “امضا نکردن صورتجلسه اجرایی شدن این خط انتقال آب” اعلام کرد.

هرچند «جوادیان زاده» در این مخالفت تنها نبود و مدیرکل محیط زیست استان هم مخالف این پروژه بود و حاضر به امضای این صورتجلسه نشد اما مدیرکل محیط زیست استان مانند جوادیان زاده، نامه ای مبنی بر مخالفتش با بهره برداری از معدن مس دره زرشک به دلیل مختومه بودن پرونده مس نزده بود که همین موضوع باعث شد تا وی در لیست بعدی تغییر مدیریتی در استان باشد و البته برکناری وی با توجه به انتشار گزارش روزنامه بشارت یزد در شماره  2032 مورخ دهم بهمن ۱۴۰۲ به تعویق افتاد و پس از مدتی نیز به دلیل سانحه ریاست جمهوری منتفی شد.

گرچه انتشار گزارشی پیرامون “چرایی برکناری محمد مهدی جوادیان زاده” باعث شد تا برخورد بسیار تندی با روزنامه بشارت یزد صورت بگیرد که داستانش خود مثنوی هفتاد من کاغذ است.

کارنامه مدیریتی «محمد مهدی جوادیان زاده»

محمد مهدی جوادیان زاده ۵۱ ساله، که ۲۰ آبان ۱۳۹۵ و پس از بازنشستگی مدیرعامل وقت آب منطقه ای یزد عهده دار این سمت شد سابقه ای طولانی در وزارت نیرو و سازمان بارورسازی ابرها دارد. در سالهایی که بواسطه تنش های آبی استان اصفهان، خط آب شرب انتقالی به یزد به صوت مداوم مورد تعرض عده ای از کشاورزان شرق اصفهان قرار می گرفت وی توانست با مدیریت اورژانسی هر تعرض، جریان حیاتی آب استان را برقرار سازد. وی سوابقی همچون معاونت امور مهندسی شرکت مهندسی آبفای کشور، کارشناس دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل کشور، معاون مهندسی و توسعه شرکت آبفا یزد، مدیر تصفیه خانه و آبگیر شرکت آب منطقه ای یزد و معاون برنامه ریزی و معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران نیز در کارنامه خود دارد.

جوادیان زاده که دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران با گرایش های سد و شبکه و آب و همچنین «دکترای مهندسی عمران آب» از دانشگاه خواجه نصیر است از سال ۱۳۶۶ تاکنون که ۹ مدیرعامل عهده دار مدیریت شرکت آب منطقه ای یزد بوده اند طولانی ترین دوره مدیریتی را تجربه کرده و با روی کارآمدن دولت سیزدهم نیز جزو معدود مدیران استان بود که بواسطه عملکرد مورد تاییدش در وزارت نیرو ماندگار شد و حتی در بهمن ۱۴۰۱ با حکم مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران به مدت دو سال دیگر در این سمت ابقا شد.

پیشتازی یزد در اجرای طرح «داناب» در مدارس به عنوان طرحی برای فرهنگسازی مصرف بهینه آب، ایجاد بازار رسمی آب در دشت یزد- اردکان برای نخستین بار در کشور به منظور بهره گیری بهینه از آب پساب و انتقالی و تامین پایدار آب شرب مردم، پیشتازی استان در نصب کنتورهای هوشمند بر سر چاه های کشاورزی و مدیریت مصرف آب در این بخش و همچنین مدیریت تنش های آبی مختلف استان خصوصا پیگیری ها جهت تخصیص سهمیه آب از خلیج فارس به استان و اجرایی شدن آن از جمله اقدامات شاخص محمد مهدی جوادیان زاده در آب منطقه ای یزد است. در دوره مدیریت جوادیان زاده که همگان وی را مدیری پاکدست می شناسند، بدون هیاهو چندین اقدام تحولی در حوزه های مدیریت مصرف آب از جمله نصب کنتور هوشمند بر روی بیش از ۹۰ درصد چاههای کشاورزی و جلوگیری از برداشت غیر مجاز، تشکیل کارگروه سازگاری با کم آبی در استان و کاهش حجم برداشت آب از منابع زیرزمینی و همچنین اقدامات تبیینی و آموزشی برای مسئولین اجرایی و قضایی برای مقابله با پدیده فرونشست در دشت های استان بویژه دشت یزد-اردکان و …نیز انجام شد.

تغییرات مدیریتی استان در دولت سیزدهم

در حدود ۳ سال فعالیت دولت سیزدهم، مدیران زیادی در استان توسط مهران فاطمی برکنار شدند که در موارد متعددی شائبه های فراوانی پیرامون سیاسی بودن یا غیرکارشناسانه بودن این برکناری ها شنیده شد. یکی از این موارد برکناری صادق طهماسبی، مدیرکل سابق پدافند غیرعامل استان بود. او که رزمنده و آزاده بوده به دلیل رفتن به مراسم سالگرد آیت الله خاتمی و انتشار عکس وی در این مراسم در اردکان به شدت مورد غضب مدیر ارشد استان در دولت سیزدهم قرار گرفت. حتی یکی از معاونین استاندار در موقع رجوع طهماسبی برای طرح مسائل و مشکلاتش به وی با طعنه گفته بود: «شما هرکاری دارید بروید دفتر آقای خاتمی برایتان انجام دهند!»

برکناری محمد دهقان، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی یزد نیز از جمله برکناری هایی بود که بسیار مورد انتقاد کارشناسان و خبرگان استان قرار گرفت. گویا تنها هدف از این برکناری رساندن یکی از نزدیکان استاندار قبل به این کرسی بود. مدیرعامل منصوب استاندار دولت سیزدهم در این مدت عملکردی به مراتب ضعیف تر از دهقان داشته که انتقادهای زیادی را سبب شده است.

ظهیر حاجی حسینی، مدیرکل ورزش و جوانان یزد نیز به همین ترتیب به یکی دیگر از جوانان بسیار نزدیک به استاندار دولت سیزدهم در یزد سپرده شد که عملکرد وی نیز نقد فراوان دارد. چنانچه در مدیریت اداره کل فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی استان، “احسان عابدی” به ناگاه جایگزین “محمد ملک ثابت” که گزینه بسیار نزدیکتری به هنرمندان بود؛ شد. همچنین برکناری عماد تشکری از مدیریت اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز با انتقادهای فراوانی روبرو شد. وی که از معدود مدیران اصلاح طلب استان در آن دوره بود عملکرد موفقی در این اداره داشت و تشکل های کارگری از وی بسیار حمایت می کردند.

دیدگاهتان را بنویسید