«نارضایتی مردم» باعث سقوط دولت سوریه شد
محمدعلی سبحانی: نارضایتی مردم باعث سقوط دولت بشار اسد در سوریه شد. پس از تضعیف داعش در سوریه، حکومت اسد نتوانست به یک زبان مشترک با مردم کشورش برسد و همچنان دیکتاتوری خودش را حفظ نمود
تحلیل سفیر اسبق ایران در لبنان از اوضاع سوریه در جمع دانشجویان یزد:
- محمدعلی سبحانی: نارضایتی مردم باعث سقوط دولت بشار اسد در سوریه شد. پس از تضعیف داعش در سوریه، حکومت اسد نتوانست به یک زبان مشترک با مردم کشورش برسد و همچنان دیکتاتوری خودش را حفظ نمود
- تحولات سوریه یک امر داخلی است و متغیرهای منطقه ای نقش کمتری را در تحولات اخیر سوریه ایفا نموده است. هر حکومتی که نتواند به یک زبان مشترک با مردم کشورش برسد با خطر سقوط مواجه خواهد شد. اگرچه حافظ اسد و بشار اسد به مبارزه با اسرائیل اعتقاد داشتند اما بزرگترین ضعف آنها این بود که با مردم خود رفیق نبودند
- با تسلط معارضین مسلح در سوریه، آینده این کشور در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. با توجه به مواضع اخیر جولانی می توان به آینده سوریه امیدوار بود. گروه های مخالف اسد باید به سمت تشکیل یک دولت فراگیر بروند. در صورتی که گروه های معارض اسد نتوانند با یکدیگر توافق کنند، آینده سوریه دچار چالش خواهد شد
پدرام کمالی/ محمدعلی سبحانی، مدیرکل خاورمیانه وزارت امور خارجه در دولت اصلاحات و سفیر ایران در کشورهای قطر، اردن و لبنان در جمع دانشجویان یکی از دانشگاه های یزد به بررسی تحولات اخیر منطقه خاورمیانه و دلایل سقوط رژیم اسد پرداخت.
به گزارش بشارت یزد، سبحانی در این نشست با اشاره به تحولات منطقه در سال ۲۰۱۱ و وقوع بهار عربی در برخی از کشورهای خاورمیانه، اظهار کرد: سال ۲۰۱۱ یک نقطه عطف در تاریخ منطقه به حساب می آید. اگرچه در ایران بهار عربی تحت عنوان بیداری اسلامی نامگذاری شد اما معتقدم حوادث مربوط به جریان بهار عربی، نوعی بیداری دموکراتیک ملت های عرب در برابر حکومت هایشان تلقی می شود.
مدیرکل سابق خاورمیانه وزارت خارجه دولت اصلاحات با اشاره به تاثیر منفی حمایت ایران از اسد بر نقش جمهوری اسلامی در جهان اسلام، خاطرنشان کرد: ایران باید بجای حمایت از اسد، میان مردم سوریه و حکومت این کشور میانجیگری می کرد. نارضایتی مردم باعث سقوط دولت بشار اسد در سوریه شد. پس از تضعیف داعش در سوریه، حکومت اسد نتوانست به یک زبان مشترک با مردم کشورش برسد و همچنان دیکتاتوری خودش را حفظ نمود.
سفیر اسبق ایران در لبنان با اشاره به بد رفتاری حکومت اسد با مردم سوریه، بیان کرد: تحولات سوریه یک امر داخلی است و متغیرهای منطقه ای نقش کمتری را در تحولات اخیر سوریه ایفا نموده است. هر حکومتی که نتواند به یک زبان مشترک با مردم کشورش برسد با خطر سقوط مواجه خواهد شد. اگرچه حافظ اسد و بشار اسد به مبارزه با اسرائیل اعتقاد داشتند اما بزرگترین ضعف آنها این بود که با مردم خود رفیق نبودند.
سبحانی افزود: با وجود اینکه کشورهایی همچون ترکیه و اسرائیل در تحولات سوریه نقش آفرین بودند اما نقش تعیین کننده نداشتند. زمانی که مخالفان اسد از شمال غربی سوریه به سمت دمشق حرکت کردند، ۱۰ هزار نفر بودند و پس از ورود به شهرهای سوریه با استقبال مردم مواجه می شدند. معارضین مسلح به دلیل نارضایتی عمومی از اسد، توانستند مردم را به خود جذب کنند.
سفیر اسبق ایران در قطر و اردن با تاکید بر نامعلوم بودن تبعات سقوط بشار اسد در سوریه، اظهار داشت: با تسلط معارضین مسلح در سوریه، آینده این کشور در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. با توجه به مواضع اخیر جولانی می توان به آینده سوریه امیدوار بود. گروه های مخالف اسد باید به سمت تشکیل یک دولت فراگیر بروند. در صورتی که گروه های معارض اسد نتوانند با یکدیگر توافق کنند، آینده سوریه دچار چالش خواهد شد.