انتقاد نماینده مردم ید و اشکذر از ندادن هزینه انتقال آب یزد در دولت قبل و بلاتکلیفی در دولت جدید:
معدن D19 به صورت غیرقانونی به دو شرکت معدنی بزرگ واگذار شد!
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رسانه ها کارکردی دارند که هیچ مسئولی نمی تواند آن را انجام دهد، اظهار داشت: رسانه چیزی است که می تواند پیوندها را بین لایه های مختلف جامعه برقرار و مشکلات و مسائل را از دل این لایه ها بیرون کشیده و مطالبه کند.
به گزارش بشارت یزد، «محمدصالح جوکار» در نشست صمیمی با اصحاب رسانه؛ افزود: اگر رسانه حق طلب باشد و حزبی عمل نکند، بسیاری از مسائل حل می شود و زمانی که مسائل یک سویه دیده شوند رسانه نمی تواند مسئولیت خود را به درستی انجام دهد.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار بشارت یزد مبنی بر مشخص نبودن محل تامین بودجه طرح انتقال آب به یزد و واگذار نشدن معادنی که برای این موضوع از سوی استان پیشنهاد شد، گفت: در دوره اول دولت حسن روحانی، بحث بهره برداری از معدن D۱۹ در استان یزد مطرح شد. در آن زمان مکاتبه هایی با معاون اول رئیس جمهور، وزیر صمت، معاون معدنی و کارشناس حقوقی صورت گرفت، پاسخهایی که داده شده این بود که این معدن مشکل زیست محیطی دارد و واگذاری آن بدون مزایده امکان پذیر نیست. در صورتی که درخواست آن زمان ما فقط برای اختصاص این معدن جهت تامین آب شرب مردم استان یزد و منافع مردم در نظر گرفته شده بود، نه برای بهرهبرداری یک شرکت خصوصی و مصارف دیگر.
جوکار درباره سرنوشت همین معدن ادامه داد: اما زمانی که در دوره دوم دولت حسن روحانی، مشکل “ترک تشریفات” مزایده و موانع زیست محیطی این معدن را به روش غیرقانونی حل و در نهایت این معدن را واگذار کردند، رسانه های استان چرا هیچ عکس العملی نشان ندادند و سکوت کردند؟ در حالی که رسالت یک رسانه به سرانجام رساندن یک موضوع و پیگیری آن تا نتیجه بخشی است.
جوکار همچنین با اشاره به مشکلات عدیده ای که مردم کشور امروز با آن درگیر هستند مسئولان و رسانه ها را مدیون این مردم عنوان کرد و گفت: سعی و تلاش من همواره بر این بوده که در حوزه اختیاراتم قوانین و مقرارتی را که لازم بوده مورد اصلاح قرار دهم و در این راستا اصلاح و افزایش نمایندگان حوزه های انتخابی استان نیز در دستور کار قرار دارد.
این مسئول تصریح کرد: اینکه بتوانیم یک عدالت نسبی را در جامعه برقرار کنیم خود هنر است و در این راستا برقراری عدالت در حوزه های انتخابیه بسیار حائز اهمیت است.
جوکار همچنین با بیان اینکه استفاده از آب پساب در حوزه فضای سبز و کشاورزی به صرفه نیست، خاطر نشان کرد: استفاده از پساب برای فضای سبز و کشاورزی بسیار هزینه بر است به طوریکه سنگ آهن مرکزی که برنامه استفاده از پساب یزد در صنعت داشت؛ طبق برآوردی ۱۵۰۰ میلیارد تومان تا کنون هزینه کرده است. آب پساب بسیار گران است و با این هزینه؛ استفاده از این آب برای فضای سبز و کشاورزی و روش غرقابی اصلا به صرفه نیست. چرا که در صورت استفاده از این آب قیمت محصولات کشاورزی نیز بسیار افزایش می یابد.
وی استان یزد را دارای ظرفیت و مزیت های مناسب در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری دانست و با بیان اینکه در این حوزه چالش هایی در استان وجود دارد، اظهار کرد: در استان مشکل انتقال حساب های بانکی به سایر استان ها وجود دارد به گونه ای که سپرده ها از بانک های استان خارج و در بانک های سایر استان ها سپرده گذاری می شود.
جوکار، روند توسعه در استان یزد را نیز روندی اشتباه خواند و گفت: در مورد روند توسعه بعضا انتقادهایی درست از انباشت سرمایه در یک شهرستان مطرح می شود به طوریکه در برخی مناطق، غنی از سرمایه گذاری هستیم. این روند می تواند برای یزد آسیب زا باشد به گونه ای که اکنون در یزد نیروی انسانی ساده بیکار نداریم درحالی که آمار بیکاران در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی استان است و متاسفانه صنایعی که پاسخگوی مشاغل این دست از افراد باشد در استان وجود ندارد.
به گفته وی؛ لازم است رویکرد در این حوزه تغییر یابد به جای توسعه صنایع تولید سخت افزاری مانند کاشی، سرامیک و فولاد به سمت مشاغل و تولیدات نرم افزاری پیش برویم.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس همچنین بر لزوم دست یابی به داده های درست و دقیق برای ریل گذاری و برنامه ریزی آینده کشور تاکید و بیان کرد: داده های غلط می تواند بسیار گمراه کننده باشد زیرا اگر در کشور برنامه ریزی های بلندمدت بر پایه داده های اشتباه انجام گیرد نتایج درستی حاصل نخواهد شد و دلیل عدم دستیابی به چشم انداز ۲۰ ساله کشور نیز همین مسئله است. بنابراین برای رسیدن به وضعیت مطلوب لازم است داده های موجود را شناسایی و طبق آن فرصت خلق کرده و مسیر را ادامه دهیم. عدم انطباق آمار به ویژه در حوزه اقتصاد، کشور را دچار مشکل کرده و این تذکر به مجلس نیز در این خصوص داده شده است.
جوکار با بیان پیگیری موضوع انتقال آب به استان یزد یادآور شد: دو هفته پیش نامه ای برای برگزاری جلسه ای با حضور نمایندگان استان یزد، نماینده ولی فقیه در استان، استاندار یزد، وزیر نیرو، وزیر صمت و سهامداران شرکت “واسکو” به معاون اول رئیس جمهور ارسال شده تا تکلیف این موضوع مشخص شود؛ البته واگذاری تعدادی از معادن یزد تصویب شده تا از طریق بهرهبرداری از آنها، بخشی از منابع مورد نیاز انتقال آب به یزد تأمین گردد.
نماینده مردم یزد گفت: جالب است بدانید شرکت چادرملو اکنون در خط انتقال آب سیستان و بلوجستان و خراسان سرمایه گذاری کرده و سهام دار است. امید است بتوان از این طریق نیز قدمی برای تامین آب استان برداریم و در این راستا بخش دولتی وظیفه دارد، آبی که بخش خصوصی می آورد را خریداری کرده و در اختیار مردم قرار دهد.
وی گفت: خط انتقال آب از دریا نیز طرحی است که جداگانه درحال پیگیری است.
وی به لزوم یک پارچگی میان مسئولان استان اشاره کرد و گفت: یکپارچگی میان مسئولین استانی می تواند قدرت چانه زنی برای دفاع از منافع استان را در سطح کشور افزایش دهد بنابراین نباید به سمت اختلافات رفت بلکه باید یکپارچگی را حفظ نمود.
خبرنگار روزنامه بشارت یزد همچنین سوالی پیرامون کارخانه شیشه مظروف اشکذر و آلایندگی های مضر آن و همچنین بهره برداری از معدن مس دره زرشک با وجود مشکلات عدیده محیط زیستی و خطر جدی آن برای حیات شیرکوه به عنوان قلب آب استان یزد مطرح کرد که همگی به دلیل ضیق وقت بی پاسخ ماند.