احمد ترحمی با بیان اینکه هر تصمیمی که در ستاد استانی کرونا گرفته شود اما اگر وجود خواهد داشت:
محدودیت یعنی فشار بر قشری از جامعه برای تامین سلامت شهروندان/ همانطور که صنعت گردشگری آسیب دیده بازاریان هم ضرر خواهند کرد
قطعاً اولویت ما سلامت خواهد بود اما بدون اقتصاد درون زا دستیابی به سلامت همگانی میسر نیست و در صورتی که امنیت نباشد هیچ کدام از دو رکن دیگر قابل اجرا نخواهد بود. هر تصمیمی که در ستاد مبارزه با کرونا گرفته شود اما اگر وجود خواهد داشت در حالیکه محدودیت یعنی فشار بر قشری از جامعه برای تامین سلامت شهروندان. همانطور که صنعت گردشگری با ایجاد محدودیت ها آسیب دید بازاریان هم ضرر خواهند کرد.
نشست خبری احمد ترحمی جانشین ستاد استانی مقابله با کرونا و معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار یزد ظهر دیروز برگزار و مصوبات این ستاد در مورد آخرین محدودیتها و ممنوعیتهای کرونایی در استان یزد اطلاع رسانی شد.
میزان رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی شهروندان کماکان ۵۹ درصد است
به گزارش بشارت یزد جانشین ستاد استانی مقابله با کرونا استان یزد با بیان اینکه مباحث راهبردی در اجرای سیاست ها حول سه محور اصلی انجام خواهد شد، گفت: تشدید نظارتها بر پروتکلهای بهداشتی بر اساس انجام تست گسترده و شناسایی بیماران، قرنطینه خانگی و رهگیری هوشمند و آموزش و اطلاع رسانی به شهروندان استوار خواهد بود تا بتوانیم در قطع زنجیره بیماری و پیشگیری از ابتلا موفق باشیم.
وی با اظهار تاسف از اینکه علیرغم تلاش ها هنوز به کف مطلوب رعایت پروتکل های بهداشتی توسط شهروندان دست پیدا نکرده ایم، اظهار داشت: رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کشور هم اکنون ۵۹ درصد است که با میزان مطلوب ۸۰ درصدی فاصله بسیار زیادی دارد. همچنان پایانه های مسافربری، نانواییها و پاساژها در صف آخر رعایت پروتکل های بهداشتی هستند.
بدون اقتصاد درونزا دستیابی به سلامت همگانی میسر نیست
احمد ترحمی سلامت، اقتصاد و امنیت را سه اصل اساسی در تصمیم گیری های ستاد مبارزه با کرونا عنوان کرد و گفت: قطعاً اولویت ما سلامت خواهد بود اما بدون اقتصاد درون زا دستیابی به سلامت همگانی میسر نیست و در صورتی که امنیت نباشد هیچ کدام از دو رکن دیگر قابل اجرا نخواهد بود بنابراین این سه اصل مبدا و منشا همه مصوبات، محدودیت ها و ممنوعیت ها در استان خواهد بود.
وی دلیل تعدد تصمیمگیریها و مصوبات ستاد مبارزه با کرونا را رفتار ناشناخته خطرناک و پیچیده ویروس عنوان کرد و افزود نه تنها در کشور که بلکه کارشناسان حوزه پزشکی در تمام دنیا هنوز به جمع بندی نهایی در خصوص مدل انتشار ویروس دست پیدا نکرده اند اما توصیه اکید همه کارشناسان در نهایت خودمراقبتی تشخیص داده شده و این اولین اصل پیشگیری از بیماری است.
ترحمی با تاکید به شعار «هر خانه یک پایگاه سلامت» و «هر شهروند یک ناظر در همیاری سلامت» یادآور شد: چنانچه شهروندان یکی از علائم کرونا را هم دارند حتماً باید قرنطینه شوند و نباید فوراً به سمت مراکز درمانی حرکت کنند چرا که مراجعه افراد ناقل به بیمارستان ها و مراکز درمانی باعث انتشار بیشتر ویروس خواهد شد. ضمن اینکه بیمارستان ها هم قابلیت درمان برای همه بیماران را ندارند. سامانه ۱۱۱ هم آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان است تا در صورت مشاهده علائم بیماری مشاوره لازم را انجام دهد.
تشریح آخرین مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا یزد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد به تشریح آخرین مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا یزد پرداخت و خاطرنشان کرد: همه صنوف، مشاغل و رستههای شغلی به جز صنف نانوایان و سوپرلبنیات تا تاریخ ۱۶ آبان ماه فقط مجاز به فعالیت تا ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه عصر می باشند. صنف نانوایی و سوپرلبنیات تا ساعت ۲۳ شب مجاز به فعالیت هستند و مسئولیت نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی به عهده اتاق اصناف و اتحادیههای صنفی مربوطه خواهد بود.
وی با بیان اینکه جایگاههای سوخت، داروخانه ها و مراکز بهداشتی درمانی طبق روال معمول فعالیت خواهند داشت، گفت: پاساژها و مجتمع های تجاری، فروشگاه های بزرگ و زنجیرهای تا ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه عصر مجاز به فعالیت می باشند و پس از آن کاملاً تعطیل هستند. تمامی رستوران ها، فست فودها، اغذیه فروشیها و کافی شاپ ها هم با رعایت پروتکل های بهداشتی و به شرط عدم ازدحام تا ساعت ۱۶:۳۰ فقط به صورت بیرون بر مجاز به فعالیت هستند و پس از آن تعطیل میباشند.
محدودتر شدن نور خیابان ها با همکاری شهرداری و اداره برق
احمد ترحمی با اشاره به محدودتر شدن نور خیابان ها با همکاری شهرداری و اداره برق، گفت: صنوف فعال نیز در زمان تعیین شده برای شب موظف به حداقل رساندن نور تابلوهای خود هستند. همچنین بازرسین مرکز بهداشت با همکاری اداره اماکن و گشتهای کلانتری نیروی انتظامی موظف به اخطار و پلمب اصناف و مشاغل در صورت مشاهده هرگونه تخلفی از جمله فعالیت در ساعت های غیر مجاز میباشند.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری هرگونه مراسم مذهبی و تجمعات در مساجد حسینیه های سطح شهر ممنوع است، اظهار داشت: نمازهای جمعه و مراسم روضه خوانی در مساجد، حسینیهها و تکایا ممنوع است و وظیفه نظارت و برخورد با متخلفین بر عهده اداره کل تبلیغات اسلامی و اداره اوقاف و امور خیریه استان یزد خواهد بود. همچنین برگزاری مراسم عروسی و پذیرایی در سالنها، تالار ها و باغ ها نیز تا پایان هفته جاری ممنوع خواهد بود.
پرهیز از رفت و آمد و دورهمیهای خانوادگی روح اصلی همه مصوبات ستاد کرونا است
جانشین ستاد استانی مقابله با کرونای یزد خودداری خانوادهها از رفت و آمدهای شبانه و پرهیز از دورهمی های خانوادگی را روح اصلی همه مصوبات ستاد مقابله با کرونا دانست و گفت: تردد خودرو ها به صورت خانوادگی در شب ممنوع است و پلیس راهور و نیروی انتظامی نیز موظف به حضور بیشتر و موثرتر در سطح شهر می باشند تا هر خودرویی که خانوادگی تردد کند جریمه شود. ضمن اینکه ممنوعیت تردد به مناطق ییلاقی استان در روزهای تعطیل تا ۱۶ آبان ماه تمدید شد.
وی در خصوص محدودیت فعالیت آموزشگاههای استان در هفته جاری توضیح داد: آموزش حضوری کلیه مقاطع تحصیلی و مدارس، کلاسهای آموزشی آزاد و دولتی و مراکز آموزشی بخش خصوصی و مهدکودک ها تا پایان ۱۶ آبان ماه سال جاری تعطیل میباشد. برنامه های فرهنگی، ورزشی، هنری و مذهبی، سالنهای سینما، تئاتر و مراکز مشابه، کتابخانههای عمومی، پارکها و بوستان ها، مراکز تفریحی، شهربازی ها، فضاهای سبز عمومی هم به مدت یک هفته تعطیل است.
وی اضافه کرد: کلیه اماکن گردشگری فضای بسته، سالن های ورزشی، باشگاه های بدنسازی و گیم نت ها، جلسات و نشستهای اداری، همایش ها، جشنواره ها، نمایشگاه ها و آزمونهای استانی به استثنای موارد مرتبط با کرونا و همچنین هرگونه برگزاری مراسم و تجمع در آرامستان های استان تا پایان ۱۶ آبان ماه سال جاری ممنوع است.
محدودیت یعنی فشار بر قشری از جامعه برای تامین سلامت شهروندان
ترحمی با بیان اینکه هر تصمیمی که در ستاد مبارزه با کرونا گرفته شود اما اگر وجود خواهد داشت، گفت: به طور قطع معنی و مفهوم محدودیت یعنی فشار بر قشری از جامعه برای تامین سلامت شهروندان. همانطور که صنعت گردشگری با ایجاد محدودیت ها و ممنوعیت ها آسیب خواهد دید بازاریان و اصناف مختلف هم ضرر و زیان خواهند کرد.
طی دو هفته آینده نیاز بیمارستانها به اکسیژن برطرف خواهد شد
وی با اشاره به تشکیل جلسات متعدد با روسای بیمارستانها و مدیران دانشگاه علوم پزشکی استان برای تامین اکسیژن مراکز درمانی توضیح داد: نقشه راه و آخرین وضعیت نیازهای بیمارستانها به اکسیژن در این جلسات احصا شد و مقرر گردید بخشی از این نیازها از محل اعتبارات دولتی و بخشی دیگر از محل کمکهای خیرین و بودجه درون استانی تامین شود. هرچند که ممکن است به دلیل تحریم های بانکی این کار با تاخیر صورت بگیرد اما در نهایت طی دو تا سه هفته آینده خیالمان از بابت اکسیژن بیمارستانها آسوده خواهد شد تا دیگر نیازی به کمک صنایع نداشته باشیم.