فضا برای موسیقی بهتر شده است

گفتگو با امیر محمد تفتی بمناسبت اجرای برنامه موسیقی وی پس از ۴ سال در یزد   بشارت یزد: افسانه طاهرنژاد/ امیر محمد تفتی در بهمن ماه ۱۳۴۸ در شهر یزد متولد شد. از کودکی در محضر پدر به فراگیری…

گفتگو با امیر محمد تفتی بمناسبت اجرای برنامه موسیقی وی پس از ۴ سال در یزد

 

بشارت یزد:

افسانه طاهرنژاد/ امیر محمد تفتی در بهمن ماه ۱۳۴۸ در شهر یزد متولد شد. از کودکی در محضر پدر به فراگیری تلاوت قرآن پرداخت. با شروع مقطع دبیرستان به طور جدی فراگیری هنر آواز و موسیقی را دنبال کرد و نزد اصغر حج فروش و اصغر حسینی، گوشه های آوازی و برخی تصانیف را آموخت. با ورود به دانشگاه تمرینات مستمر و منظم خود را ادامه داد. پس از فارغ التحصیلی به تهران مهاجرت کرد و حدود دو سال در محضر استاد مجید کیانی ردیف مرحوم دوامی را فرا گرفت. از فعالیت های او در عرصهی موسیقی می توان به: اجرای برنامه با گروه وزیری، کنسرت با گروه عارف، اجرای برنامه در دومین جشنواره فرهنگی هنری ایران در بریتانیا، اجرای برنامه در کنگرهی بین المللی بزرگداشت امیر خسرو دهلوی در هند واشاره کرد. بعد از گذشت چهارسال یزد دوباره میزبان اجرایی زنده از این هنرمند بومی است. در ادامه گفتگو بشارت یزد با امیرمحمدتفتی،خواننده نامی کشور را می خوانید:

 

چرا در سال های اخیر اجرایی در یزد نداشتید؟

بعد از کنسرت در سال ۹۲ تاکنون اجرایی در استان یزد نداشتم. مشکلاتی در بخش هماهنگی با فرهنگسرای شهرداری پیش آمد که در نهایت بنر و تبلیغات ما را بدون هیچ دلیل و مدرکی از سطح شهر جمع کردند، با این اقدام کارکنان وقت فرهنگسرای شهرداری، شهروندان هم فکر کردند که برگزاری کنسرت کلا کنسل شده و از این ماجرا ما متحمل ضرر زیادی شدیم. حال بعد از گذشت چندسال با تغییر برخی مسئولین  شرایط یزد برای اجرای برنامه های هنری و موسیقی بسیار بهتر شده است. دراین دولت از هنرمندان به خوبی در اجراهای صحنه ای حمایت می شود و امیدواریم که اوضاع بهتر هم بشود.

 

در مورد اجرای صحنه ای «نای شکسته» توضیح بدهید.

با مطلوب شدن شرایط و درخواست بسیاری از دوستان و علاقه مندان قرار شدتا امسال دو شب در سالن تربیت معلم شهید پاکنژاد برنامه ای را به روی صحنه اجرا کنیم. این برنامه از آلبوم «نای شکسته» است که این آلبوم را درسال۹۰ به آهنگ سازی کیوان ساکت و ترکیب ارکستر بزرگ منتشر کردم. گروه ارکستری که در این اجرا ما را همراهی می کنند، گروه «ارکستر زهی» است که همگی با نام گروه «آینه» به یزد می آییم تا یک اجرای به یاد ماندنی و در خور داشته باشیم.

این برنامه در مایه دشتی، آواز بیات اصفهان و همایون اجرا خواهد شد که تقریبا نصف قطعات از آلبوم نای شکسته و مابقی هم از قطعات ماندگار و جاودانه موسیقی اصیل ایرانی می باشد . ترکیب ارکستر نیز در این برنامه متفاوت است و از سازهایی مانند ویلن، ویلن آلتو، پیانو، ویلن سل و سایر به کار گرفته شده و باعث این خواهد شد که  تنوع در آثار اجرایی داشته باشیم و هم  شنوندگان موسیقی ایرانی نیز از این نوع و رنگ متنوع بهره مند گردند

 

آیا روند اخذ مجوز برای اجرای کنسرت ها آسان تر شده است؟

فشارهای رسانه ای که برای اجرای کنسرت ها ایجاد شده بود سبب شده است تا دولت یازدهم و بدنه اجرایی در این زمینه همکاری  داشته باشند. در این راستا روند مجوز گرفتن سهولت بیشتری گرفته است در صورتی که قبلا  مجوز را یک هفته قبل از اجرا می گرفتیم اما الان از یک ماه قبل از اجرای برنامه نیزمجوز صادر می شود. البته همچنان گروه هایی هستند که با اجرای چنین برنامه هایی مخالفند، اما قوانین حاکم برکشور که درحال حاضر اجرا می شوند وجود چنین مخالفت هایی را تعدیل و بی اثر می کنند.

 

به نظر شما استقبال مردم یزد نسبت به موسیقی چگونه است؟

چون این سالها بحث کنسرت و ممنوعیت آن بسیار زیاد بوده است، مردم هم آگاهانه هنرمندان خود را انتخاب و تشویق می کنند و با شناخت بهتری آثار موسیقیایی که در بازار عرضه می شود را تهیه و اجراهای آنان را دنبال می کنند. این همراهی بسیار ارزنده و روحیه بخش است.

از طرفی به دلیل جمعیت بالا درکشور و خصوصا جمعیت جوان، گرایش به انواع موسیقی و ژانرهای مختلف زیاد است، چه تک نوازی در موسیقی  و چه گروه های مختلف و خوانندگان، چه درمورد موسیقی اصیل ایرانی و چه موسیقی های دیگر. این تنوع و رنگارنگی باعث می شود که طیف های مختلف جامعه از موسیقی مورد علاقه خود استفاده کنند و از آن لذت ببرند.

آیا اخذ مجوز اجرای موسیقی اصیل ایرانی راحت تر است؟

خوشبختانه با برنامه های دولت راه برای اجرای انواع موسیقی باز شده است. تنها در صورتی با اجرای برنامه های موسیقی مخالفت می شود که از دایره قوانین کشور خارج بشوند، مدارک لازم را ارایه ندهند و یا روند اجرا در کنسرت تغییر کند. به جز دو شهر که بخاطر وجود اماکن مذهبی و برخی مسائل دیگر اجرای کنسرت فعلا مقدور نیست، اما در همین زمینه هم خوشبین هستم که در آینده با فشار مردم و آگاه تر شدن مسئولان، این موانع نیز از میان برداشته شود.

 

صحبت پایانی..

از همه افرادی که برای گسترش موسیقی اصیل ایرانی تلاش می کنند صمیمانه تقدیر و تشکر می کنم

 

دیدگاهتان را بنویسید