غلامعلی جعفرزاده: به خاطر همین روزها به یک حقوقدان رای دادیم

صالح مستوفیان/ انتقادها از رییس جمهور بواسطه سکوتش در برابر موضوع تعلیق عضویت تنها زرتشتی شورای شهر یزد بالا گرفته است. هرچند شهیندخت مولاوردی، دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی خبر از ارسال گزارش دولت در این خصوص داد…

صالح مستوفیان/ انتقادها از رییس جمهور بواسطه سکوتش در برابر موضوع تعلیق عضویت تنها زرتشتی شورای شهر یزد بالا گرفته است. هرچند شهیندخت مولاوردی، دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی خبر از ارسال گزارش دولت در این خصوص داد و همچنین نماینده زرتشتیان در مجلس اعلام کرد حسن روحانی از تعلیق عضویت سپنتا نیکنام ناراحت است و قول پیگیری داده، اما تا به امروز رییس جمهور در هیچ یک از سخنرانی هایش به این موضوع اشاره ای نکرده است. حالا نماینده مردم رشت در مجلس نیز به صف منتقدین روحانی پیوسته و با بیان اینکه «به خاطر همین روزها به یک حقوق دادن رای دادیم نه یک سرهنگ» نسبت به سکوت رییس جمهور انتقاد کرد و گفت: « از دکتر روحانی که حقوقدان است بیش از این ها انتظار داشتیم که بالاخره در مبانی حقوقی استدلال هایش را ارایه کند.»

بسیاری معتقدند حسن روحانی در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ با ذکر یک جمله کلیدی توانست رقیب اصلی خود یعنی محمدباقر قالیباف را شکست دهد؛ آنجا که گفت: «من سرهنگ نیستم بلکه حقوقدانم!» روحانی در ۴ سال دلتمردی اول خود و همچنین در کوران مبارزات انتخاباتی بارها بر رعایت حقوق شهروندی و دفاع از حقوق اقلیت ها تاکید کرد و دستیاری ویژه برای رسیدگی به امور اقلیت ها تعیین نمود و پاداش چنین اقدامات و سخنانی را با گرفتن رای بالایی از اقوام و اقلیت ها گرفت. روحانی در  بیانیه سوم خود در زمان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در قالب ۱۰ بند خود را متعهد و مصمم به دفاع از حقوق اقلیت های قومی و دینی کشور نمود که یکی از مهمترین وعده های وی در این بیانیه، « انتصاب نیروهای شایسته محلی از اقلیت های قومی و دینی در پستهای مدیریتی مناطق مختلف کشور، حمایت، تقویت و تفویض اختیار و واگذاری امور اجرایی محلی، منطقهای  به آنان» بود.

اما با گذشت چندماه از انتخابات ۹۶ مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل تسنن زاهدان به شدت از رعایت نشدن حقوق سنی ها در مناصبات دولتی و خصوصا تعیین مدیران ارشد دولتی انتقاد کرد و حتی دولت را تهدید نمود که در انتخابات آینده اگر اصولگرایان وعده بهتری بدهند اهل تسنن به کاندیدای آنان رای خواهد داد.

دولت روحانی اردیبهشت گذشته منشور حقوق شهروندی را به دستگاه های دولتی ابلاغ نمود و باز روحانی وعده های بسیاری برای دفاع از حقوق اقوام و اقلیت ها بیان کرد. اما بی رنگ بودن حضور اقلیت ها در کابینه دوازدهم در کنار سکوت روحانی نسبت به ماجرای تعلیق تنها عضو زرتشتی شورای شهر باعث ایجاد انتقادات فراوانی از او شده است بطوریکه برخی حسن روحانی را مرد وعده ها خوانده اند.

حسن روحانی یکشنبه شب گذشته به هنگام معرفی استاندار یزد در جلسه هیات دولت در توصیه هایی استاندار جدید یزد را به تقویت الفت مذهبی و رعایت حقوق زرتشتیها که از اصیلترین ایرانیهای قدیمی و باستانی هستند و دین آنان در قانون اساسی به عنوان دین رسمی پذیرفته شده است، سفارش کرد و اظهار داشت که همواره یکی از افتخارات اسلام روابط مسالمتآمیز با مردم دیگر و احترام به آنان بوده است.

در این میان اما حامیان رییس جمهور بر این باورند روحانی مرد اعتدال است و علاقه ای به حل مناقشات از طریق تریبون ندارد و موضوع سپنتا نیکنام را از طریق رایزنی با مسئولان ارشد نظام حل خواهد کرد.

 

از رییس جمهور انتظار بیشتری داشتیم

نماینده رشت در مجلس و نایب رییس فراکسیون مستقلین ولایی گفت: از دکتر روحانی که حقوقدان است بیش از این ها انتظار داشتیم که بالاخره در مبانی حقوقی استدلال هایش را ارایه کند.

غلامعلی جعفرزاده در گفتگو با عصر ایران در خصوص لغو عضویت سپنتا نیکنام از شورای شهر یزد به دلیل زرتشتی بودن اظهار کرد: ما نمی دانیم به افکار عمومی چه پاسخی دهیم. سوال افکار عمومی از ما این است که مگر سپنتا چهار سال پیش زرتشت نبود مگر یک مرتبه اطلاع پیدا کردند که زرتشت است یا زمان ثبت نام دینش را اعلام نکرده بود. در قانون اشکالی بر ثبت نامش نبود اگر زرتشتی نمی تواند شورا باشد چرا ثبت نامش کردید و چهار سال او عضو بود.

وی تصریح کرد: چقدر خوب بود که فقهای شورای نگهبان یک استمزاج از رهبری می کردند. رهبر معظم انقلاب هیچ گاه اجازه نمی دهند. رهبر معظم انقلاب هیچ گاه اجازه نمی دهد چنین تصمیماتی گرفته شود تا نظام کشور با این کارها زیر سوال رود.

او اضافه کرد: آن هم در چه زمانی؛ ببینید کشور در حال حاضر نیاز به وفاق، وحدت و دوستی دارد یک پریشان حالی رییس جمهور آمریکا شده و و زیر میز بازی زده است ما هم مشغول آتش زدن میز هستیم هیچ گونه نمی توانیم این مساله را هضم کنم. تمام ارکان نظام با این گونه مسایل تهدید می شود این کار فراتر از یک شخص به نام سپنتا نیکنام است.

نایب رییس فراکسیون مستقلین ولایی گفت: مجمع تشخیص مصلحت مگر شورای حل اختلاف نبود پس چه شد، این مسائل هزینه برای رهبری است ای کاش با رهبری مشورت می کردند و این هزینه را برای نظام ایجاد نمی کردند. زرتشتی ها می گویند ما در زمان جنگ شهید بدهیم، مالیات بدهیم، اما شورا را نمی توانیم بیایم. نماینده زرتشت می تواند به مجلس بیاید اما به شورا نه….اینقدر در این موضوع تناقض زیاد است که حد ندارد.

جعفرزاده تاکید کرد: در هر صورت این مساله باید در مجمع تشخیص مطرح شود و آقای لاریجانی مشغول رایزنی و انعکاس به مقام معظم رهبری هستند ما به برکت وجود رهبری، کشوری هستیم که هیچ گاه دچار بن بست نمی شویم.

وی در پایان گفت: البته از آقای روحانی که حقوقدان است بیش از این ها انتظار داشتیم که بالاخره در مبانی حقوقی استدلال هایش را ارایه کند بخاطر همین به سرهنگ رای ندادیم و برای چنین روزهایی به حقوقدان رای دادیم ولی ظاهرا مشغله آقای روحانی به همان دلایلی که فرصت نکرد به نمایشگاه مطبوعات بیاید باعث شده که نتواند از سپنتا دفاع حقوقی بکند

دیدگاهتان را بنویسید