طرح غربالگری تشخیص و مداخله در اختلال اتیسم در یزد اجرا میشود
جلیل عفتی پیش از ظهر امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه بر اساس آمار جهانی یک درصد کودکان در سنین ۲ تا ۵ سال و یک درصد افراد در سنین بزرگسالی مبتلا به اتیسم هستند، اظهار داشت: در…
جلیل عفتی پیش از ظهر امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه بر اساس آمار جهانی یک درصد کودکان در سنین ۲ تا ۵ سال و یک درصد افراد در سنین بزرگسالی مبتلا به اتیسم هستند، اظهار داشت: در کشور ما نیز بین ۷۵ تا ۸۰ هزار کودک مبتلا به اتیسم در کشور شناسایی شدهاند.
وی با اشاره به اینکه اغلب افراد اتیسم را با بیشفعالی اشتباه میگیرند، افزود: اختلال اتیسم طیف دارد و ضعف و شدت آن وابسته به عوامل محیطی و میزان اختلال، متفاوت است.
عفتی ادامه داد: گاهی حتی محرکهای محیطی نظیر روشن شدن چراغ یا حتی یک صدای معمولی میتواند کودک یا شخص مبتلا به اتیسم را به شدت دچار اختلال کند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد خاطرنشان کرد: اتیسم هیچ تست پزشکی مشخصی ندارد تا بر اساس آن بتوان گفت که کودک به این بیماری مبتلا است یا خیر بلکه اتیسم بر اساس رفتارهای کودکان تشخیص داده میشود.
وی از نشانههای اتیسم به خودآزاری، دگرآزاری، پرخاشگری، ترس غیرمعمول یا نداشتن ترس نسبت به هیچ موضوعی و یا داشتن رفتارهای بیمحابای بیش از حد، علاقه به حرکتهای تکراری و … اشاره کرد.
عفتی افزود: یکی از اصلیترین دلایل این بیماری عوامل ژنتیکی است که در این زمینه چهار یا پنج ژن تشخیص داده شده و برخی، عوامل هورمونی را نیز تأثیرگذار دانستهاند.
وی خاطرنشان کرد: برخی متخصصان امر، مسمومیت با سرب را نیز از عوامل محیطی دانستهاند که در بروز این بیماری بسیار مؤثر هستند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد یادآور شد: درمان این بیماری به هیچ وجه درمان دارویی نیست بلکه لازم است خانوادهها و جامعه نسبت به این بیماری شناخت پیدا کرده و نسبت به رفع محرکهای محیطی که در تشدید کردن بیماری بسیار مؤثر هستند، اقدام کنند.
وی تصریح کرد: توصیه ما برای افرادی که احتمال بروز اتیسم در کودکان خود را دارند، مراجعه به پزشک نیست بلکه توصیه میکنیم به کارشناس این امر مراجعه کنند.
عفتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳ مرکز تشخیص اتیسم شامل ۲مرکز در یزد و یک مرکز در میبد مشغول فعالیت هستند و امکان تست غربالگری در این مراکز فراهم است.