دبیر برگزاری چهارمین «جشنواره انار تفت» تاکید کرد:
ضرورت تغییر الگوی کشت باغات انار در تفت
دبیر برگزاری چهارمین “جشنواره انار” تفت با اشاره به برگزاری سالانه این جشنواره گفت: این جشنواره با هدف معرفی این محصول و تغییر الگوی کشت باغات انار منطقه برگزار می شود.
ابراهیم احمدی در نشست خبری اضافه کرد: آشنایی کشاورزان با روشهای نوین کشاورزی و اقتصادی کردن باغات برای حفظ آنها در برابر تخریبها و تغییر کاربریها از دیگر اهداف این جشنواره است.
وی با اشاره به این که ۷۰ تا ۸۰ درصد انار تفت از رقم گِل تفتی است، گفت: برخلاف ۲۰ درصد انار تولیدی که به صورت تازه خوری مصرف میشود، انار گل تفت برای رسیدن به مرحله مصرف باید ذخیرهسازی شود که عمدتاً در شب عید و یا گاها تا خرداد ماه عرضه میشود.
وی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این جشنواره به مدت چهار سال است که در این شهرستان برگزار می شود، افزود: استقبال از این جشنواره بسیار مطلوب بوده است.
احمدی، برپایی نمایشگاههایی از محصولات انار و فرآوردههای آن و معرفی آداب و رسوم، صنایع دستی و توانمندیهای محلی به همراه برنامه های شاد متنوع از جمله برنامه های این جشنواره برشمرد و گفت: تفاوت برگزاری این جشنواره با جشنواره های قبلی، برگزاری آن در مکانهای مختلف است به طوری که امسال علاوه بر باغ صدری، این جشنواره در کانون ملی ولایت و عمارت باغشهر برپا می شود.
در ادامه ی نشست کارشناس و مسئول ترویج و آموزش جهاد کشاورزی شهرستان تفت با اشاره به ایام برداشت انار در شهرستان تفت گفت: شهرستان تفت ۱۱۳۰ هکتار سطح زیرکشت انار و ۱۹ هزار بهرهبردار باغ انار دارد؛ همچنین هفت هزار هکتار پستهزار، پنج هزار هکتار باغات بادام و دو سه هزار هکتار سایر درختان میوه سطح زیر کشت است.
نعمتاللهی، میوه انار تفت را یکی محصولات ارگانیک معرفی کرد و گفت: این میوه بدون مصرف سم و با کمترین مقدار کود شیمیایی در موارد خاص و عمدتا با کود دامی تولید میشود
وی رقم مهم کشت انار در شهرستان تفت را «انار گِل تفت» دانست و ادامه داد: این نوع انار پوست کُلفت دارد، این رقم از میوه انار در ایام آبان ماه برداشت میشود، اما قابل مصرف نیست و حدود چند ماه آن را زیر خاک نگهداری میکنند که اسفند ماه قابلیت مصرف دارد و امکان نگهداری آن تا خرداد ماه در زیر گِل وجود دارد ولی همین شیوه نگه داری با توجه به مشکلاتی که دارد باید به روز شود.
وی با اشاره به دو آفت کرم گلوگاه و مگس مدیترانه گفت: مگس میوه مدیترانه از سال ۹۵ شناسایی شد و آنچه پیش از آن وجود داشت تصور بر آفت کرم گلوگاه بود، ادامه داد: دو سال مبارزه جدی و شدید انجام گرفت و منطقه تحت کنترل و قرنطینه واقع شد.
وی در خصوص کنترل آفات باغ ها اضهار کرد:تا باغدار رضایت نداشته باشد نمیتوانیم به باغ ورود کرده و علیه آفت مبارزه و سمپاشی انجام دهیم، با این وجود از بهمن ماه روند پایش آفت آغاز شد و اولین موارد آن اردیبهشت ماه شناسایی شد.
یاداور میشود جشنواره انار تفت در سه نقطه از شهرستان برگزار میشود.
باغ صدری،کانون ولایت و عمارت باغشهر سه مکان تعیین شده برای جشنواره میباشند.این جشنواره ۱۱ تا ۱۸ آبان ماه برگزار میشود