بزرگداشت «سید عباس پاکنژاد» پزشک آزاده یزدی و نماینده مردم یزد در 3 دوره مجلس:

«سید عباس پاکنژاد» الگویی برای نسل جوان یزد است

مراسم بزرگداشت دکتر سید عباس پاکنژاد، پزشک، آزاده دفاع مقدس و نماینده مردم یزد در ۳ دوره از ادوار مجلس شورای اسلامی به همت بنیاد اندیشه و احسان توحید، خانه فرهنگ صدوقی، موسسه مردم نهاد شمیم و کانون یزدی تباران ساکن تهران در و باحضور چهره های فرهنگی و سیاسی سرشناس یزدی در تهران برگزار شد.
به گزارش بشارت یزد، این مراسم با حضور بسیاری از شخصیت های سرشناس یزدی و نمایندگان ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی و هم چنین تنی چند از اعضای خاندان پاکنژاد و اهالی رسانه برگزار شد. در این مراسم افرادی مانند شخص دکتر سید عباس پاکنژاد، فرزند ایشان سید حسن پاکنژاد، محمدعلی طالبی استاندار سابق یزد و مدیر عامل کنونی بنیاد اندیشه و احسان توحید سخنرانی کردند.

در بخشی از این مراسم «احمد علی نوربالا تفتی» پزشک سرشناس یزدی با عرض تبریک عید سعید غدیر خم از سیدعباس پاکنژاد به عنوان یکی از مریدان حضرت علی (ع) یاد کرد و گفت: همزمان با عید سعید غدیر خم که عید ولایت حضرت علی (ع) است باید برگزاری این مراسم نکوداشت را به فال نیک بگیریم.

نوربالا تفتی، از سید عباس پاکنژاد با عنوان استاد خود یاد کرد و گفت: ایشان را عاقلی با حیا و دین دار می­شناسم که هر سه فضیلت را در حد اعلا در ایشان سراغ دارم.

این پزشک یزدی در ادامه به ذکر خاطرات خود از دکتر سید عباس پاکنژاد پرداخت و گفت: شهید سیدرضا پاکنژاد که حدود ۵۰ سال قبل به تفت آمده بودند و انجمن دینی تفت را راه اندازی کرده بودند، کم و بیش با نام بنده آشنا بودند؛ ایشان به علت همین شناخت در سفر به تفت خواستار دیدار با بنده شدند و پیغامی را نیز جهت دیدار برایم ارسال کردند. وقتی نزد ایشان رفتم متوجه شدم که فردی جهت درخواست وساطت شهید پاکنژاد در یک دعوای خانوادگی نزد ایشان حضور دارد؛ وقتی با شهید پاکنژاد دیدار کردم ۲ نامه به من دادند که یکی را باید تحویل مرحوم حاج آقا اعتمادیان می­دادم و دیگری را تحویل بردار ایشان یعنی دکتر سید عباس پاکنژاد در تهران. در سال ۱۳۵۲ و زمانی که در کنکور در رشته پزشکی دانشگاه تهران قبول شده بودم جهت تحویل نامه به دکتر سید عباس پاکنژاد در درمانگاه تراب نزد ایشان رفتم و این اولین برخورد من با ایشان بود.

نور بالاتفتی، در ادامه با اشاره به ماموریتی که پس از انقلاب اسلامی و از سمت دادستانی انقلاب به دکتر سید عباس پاکنژاد واگذار شده بود، اظهار داشت: دادستان وقت مسئولیت سرپرستی بیمارستان میثاقی را که به علت بهایی بودن صاحبش مصادره شده بود، به دکتر پاکنژاد سپردند. بنده نیز بعد از آن نزد دکتر پاکنژاد رفتم تا اگر کمکی از من ساخته است به یاریشان بروم و ایشان هم پذیرفتند و از بنده خواستند که در خصوص اتفاقات و رفت و آمد های بیمارستان به این دلیل که شخصا وقت ندارند همه چیز را تحت رصد قرار دهند، خدمت ایشان گزارشات مستمر بدهم. بنده بنا به این خواسته دکتر در نوبت های مختلفی در خصوص اتفاقاتی که در بیمارستان رخ می­داد و همچنین سیر انتصابات و … نزد ایشان می­رفتم و مشاهدات و شنیده هایم را برایشان می­گفتم و در نهایت نیز در خصوص نحوه برخورد ایشان پیشنهاداتی ارائه می­کردم؛ دکتر پاکنژاد چندان توجهی به پیشنهادات و تذکرات بنده نمی­کرد و بنده را به عنوان یک پزشک محسوب نمی­کرد و البته بنده آن موقع انترن بودم؛ با این وجود و با توجه به اینکه خود را انقلابی می­دانستم از این بی توجهی ایشان دلخور شده بودم. یکبار هم تعارف را کنار گذاشتم و مستقیما خدمت آقای پاکنژاد در خصوص بی توجهی شان گلایه کردم؛ ایشان در جواب به بنده گفتند: «نوربالا! من که نمی خواهم این جا بیمارستان امام جعفر صادق تاسیس کنم؛ بنده می­خواهم این بیمارستان با همان کیفیتی که در گذشته ارائه خدمات به مردم را داشته ادامه به کار دهد و مردم از افت کیفیت ناراضی نشوند. ضمنا برخی از افرادی که در خصوص انتصاباتشان پیشنهاد جابجایی به بنده می­دهی از اساتید بنده بوده اند و ادب حکم می­کند که با آنها به خوبی رفتار کنم و جابجایی آنها را مد نظر ندارم.»

پزشک و همکار دکتر سید عباس پاکنژاد در دورانی که این آزاده یزدی هنوز طبابت می­کرد در ادامه سخنان خود در این مراسم به زمانی اشاره کرد که سید عباس پاکنژاد مسئولیت بهداری سپاه پاسداران را برعهده داشت و گفت: ایشان در بهداری سپاه کارهای بسیار بزرگی کردند. راه اندازی اتاق عمل، بیمارستان ولیعصر و .. و همچنین آموزش دادن افراد عازم به جبهه در خصوص مسائل مربوط به بهداری از خدمات آقای پاکنژاد در دوره حضورشان در بهداری سپاه بود. اندک اندک خدمات آقای پاکنژاد به حدی قابل توجه و چشمگیر شد که عده ای که تعارض منافع و حسادت ورزی وجدانشان را تحت تاثیر قرار داده بود حضور ایشان در بهداری سپاه را برنتافتند و هر چند موفق به حذف دکتر نشدند اما باعث شدند که آقای پاکنژاد با دلسردی خودشان عازم جبهه ها شوند و بعد هم که اسارت ایشان پیش آمد و بسیاری مسائل دیگر.

نوربالا تفتی در ادامه با اشاره به مقطع زمانی که توافق تبادل اسرا میان ایران و عراق امضا و اجرایی شد، اظهار داشت: در آن دوران آقای دکتر فاضل وزیر بهداشت بودند و از طریق یکی از پزشکان پیغام رساندند: “مطلوب است سوابق آزادگان بررسی شود” آقای دکتر مهاجر با بنده تماس گرفتند و گفتند بحث بررسی سلامت روان آزادگان مطرح شده است؛ و این گونه توجیه کردند:” آثار ترکش و جراحت فیزیکی بر جسم افراد مشخص است ولی آثار روانی شکنجه ها و فشارهای حاصل از جنگ در بدو ورود آزادگان برایمان مشخص نیست” با توجه به این موضوع بنده و گروهی از پزشکان ۴۸ ساعت وقت گذاشتیم و پرسشنامه هایی را تهیه کردیم که در بدو ورود آزادگان این پرسشنامه ها را تکمیل کنند و به بررسی ها لازم بپردازیم.

وی افزود: به علت حساسیت این امر از آقای فلاحیان وزیر وقت اطلاعات نیز مشورت کرده و موافقت ایشان را نیز در این خصوص جلب کردیم. بعد از آن نفراتی از پزشکان به پادگان هایی که قرار بود آزادگان بعد از ورود به کشور جهت انجام معاینات در آن حضور یابند فرستادیم و در کمال تاسف بعد از ۲۴ ساعت نیروهایمان را دستگیر کردند و پرسشنامه ها نیز ضبط شد؛ تنها موفق شدیم که حدود ۱۵۰۰ پرسشنامه را بررسی کردیم و نسبت به وضعیت سلامت روان آزادگان اعلام نظر شد. وقتی دکتر پاکنژاد هم از اسارت برگشتند و با ایشان دیدار داشتم، داستان را برایشان تعریف کردم و گفتم نیروهایمان آزاد شدند ولی پرسشنامه ها را تحویل ندادند. دکتر پاکنژاد نیز ضرورت انجام این بررسی ها را تایید کردند و گفتند: “بررسی سلامت روان از طریق پرسشنامه ها باید انجام شود و بنده این موضوع را از طریق ستاد آزادگان پیگیری خواهم کرد”. بعدتر هم متاسفانه هیچگاه اجازه انجام این بررسی ها به پزشکان متخصص در حوزه سلامت روان داده نشد و موضوع بی نتیجه ماند. مشکلات این عدم بررسی سلامت روان تا امروز هم ادامه دارد؛ بنده البته قصدم از بازگو کردن تمام این خاطرات این بود که به خوبی در خصوص مسئولیت پذیری دکتر سید عباس پاکنژاد در سال های مختلف و سمت های مختلفی که برعهده این بزرگوار بوده، تصویر و ذهنیت ارائه دهم. عقلانیت، حیا و دینداری واقعا خصوصیات و ویژگی های برجسته این بزرگوار است؛ سید عباس پاکنژاد الگویی به واقع مناسب برای نسل ها و افراد مختلف در کشورمان هستند.

تلاش برای معرفی چهره های شاخص یزد به ایرانیان

در حاشیه این نکوداشت همچنین «محمد علی طالبی» استاندار سابق یزد و مدیر عامل بنیاد اندیشه و توحید که مسئولیت برگزاری این مراسم را نیز برعهده داشت، در گفت­وگو با خبرنگار بشارت یزد اظهار داشت: بنیاد اندیشه و توحید که متشکل از جمعی از یزدی تباران ساکن تهران است با هدف تقویت فعالیت هایی که می­تواند در حوزه های مختلف به توسعه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی استان یزد کمک کند، تشکیل شده و برنامه های مختلفی نیز از بدو تشکیل این بنیاد اجرا شده است.

طالبی با اشاره به اینکه تدارک بزرگداشت دکتر سید عباس پاکنژاد و برنامه ریزی این مراسم قبل از حضور وی در این بنیاد انجام شده است، اظهار داشت: این مراسم با مشارکت موسسه شمیم، کانون یزدی تباران و خانه فرهنگ صدوقی برگزار شد؛ علت برگزاری این مراسم در تهران نیز این است که در حقیقت شناساندن شخصیت های اثر گذار استان یزد به هموطنان اهمیت ویژه ای برایمان دارد و دلیل دیگر نیز این بود که برگزاری این مراسم فرصتی برای همدلی و همنشینی و تجدید دیدار یزدی های مقیم تهران ایجاد می­کرد. چنین نشست هایی می­تواند کمک شایسته ای به توسعه یزد از نظر فرهنگی و اجتماعی و معرفی فرهنگ این شهر به سایر هموطنان کند.

دیدگاهتان را بنویسید