سوءاستفاده از فوتبال در دعوای انتخاباتی با تلویزیون
متن پیش رو در جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست اعلام این خبر در حالی است که دیروز میرباقری، معاون صداوسیما با اشاره به برخی برنامههای ورزشی و شرایط خاص آنها…
متن پیش رو در جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اعلام این خبر در حالی است که دیروز میرباقری، معاون صداوسیما با اشاره به برخی برنامههای ورزشی و شرایط خاص آنها اعلام کرد که در این قبیل برنامهها اشخاص به خود اجازه میدهند در خصوص هر موضوعی که دلشان میخواهد، صحبت کنند، خبر ممنوعیت ورود دوربینها به ورزشگاه آن هم بعد از صحبتهای معاون سیما علاوه بر مشکلات مالی قبلی نشان از یک اختلاف ریشهایتر میان ورزش دولتی و صداوسیما دارد،
اختلافی که البته در میان صحبتهای فوتبالیها حرفی از آن زده نمیشود! و آنها ترجیح میدهند همچنان خود را درگیر مسائل مالی نشان دهند! در این میان به نظر میرسد دولتمردان با توجه به نزدیک بودن به زمان انتخابات میخواهند هر طور که شده شرایط را برای جلبنظر مردم متوجه خود کنند و در این میان چه مسئلهای بهتر از فوتبال و استفاده ابزاری از آن، علاقه زائدالوصف مردم به فوتبال و تماشای رقابتهای حساس این هفتههای لیگ برتر بهترین فرصت است، فرصتی که هرچند هنوز با توجه به ادامه پخش مسابقات از صداوسیما بهطور کامل در اختیار دولتمردان نیست، اما میتواند با عدم پخش مسابقات در هفتههای آتی شرایط را به سود آنها رقم بزند.
بدقولی صداوسیما
رئیس سازمان اقتصادی و بازاریابی فدراسیون فوتبال بدقولی صداوسیما را علت اصلی این تصمیم عنوان کرد. امیر عابدینی در گفتوگو با ایسنا با تأکید بر اینکه پخش مستقیم بازیها با مشکل مواجه نمیشود، اظهار داشت: «دوربینهای ورزشی تنها برای پخش مستقیم بازیها میتوانند وارد ورزشگاه شوند و به جز این اجازه ضبط هیچ تصویر دیگری را ندارند. هیچ مانعی برای پخش مستقیم این مسابقات وجود ندارد. این بحث مربوط به دو ماه پیش است و آنها قرار بود با ما جلسهای را برگزار کنند. الان سال تمام شده و هنوز خبری از جلسهای با سازمان صداوسیما نیست. صداوسیما هیچ پولی در ازای حق پخش تلویزیونی به ما نمیدهد و ۱۳ – ۱۴ برنامه تلویزیونی هم از فوتبال محتوا تولید میکنند. با این کار باشگاههای ما از بین میروند.»
قرارداد با شرکت خصوصی
عابدینی از فروش محتوای فوتبال به یک شرکت خصوصی خبر داد: «بعد از بدقولی سازمان صداوسیما ما هم محتوای فوتبال را به یک شرکت خصوصی فروختیم و از این پس آنها از فوتبال محتوا تولید میکنند. دولت میگوید فوتبال باید به صورت مستقیم از صداوسیما پخش شود و ما هم از این دستور خارج نمیشویم، اما سازمان صداوسیما در ازای محتوای فوتبال ریالی به ما نمیدهد. حتی هر برنامه تلویزیونی یک سامانه هم به راه انداخته است. هر چقدر صبوری کردیم، دیدیم سازمان صداوسیما به هیچ راهی قائل نیست. محتوا را ما تولید میکنیم و برای دریافت پول باید جلوی سازمان صداوسیما دست دراز کنیم. با این وضعیت باشگاههای ما باید از کجا هزینههای خود را تأمین کنند؟ حقوق تلویزیونی در ایران رعایت نمیشود. حتی مسابقات لیگ یک هم محتوای مربوط به خود را دارد. با مصوبه جدید فدراسیون از این پس محتوای فوتبال در اختیار یک شرکت قرار میگیرد که با آنها قرارداد بستهایم.»
مسئول برگزاری مسابقات سازمان لیگ تصمیم فدراسیون در خصوص ممنوعیت ورود دوربینهای تلویزیونی را قطعی خواند.
سعید فتاحی در گفتوگو با تسنیم برنامهها و شبکههایی را که این قانون را رعایت نکنند، تهدید به شکایت کرد: «طبق قرارداد جدید کمیته اقتصادی از این پس غیر از دوربینهای پخش زنده تلویزیونی به دوربینهای سیار هیچکدام از برنامههای تلویزیونی، سایتهای خبری، خبرگزاریها و بخشهای مختلف خبری اجازه ورود داده نمیشود. این برنامهها حتی اگر قصد اعلام نتیجه مسابقات را داشته باشند، مانند فوتبال اروپا باید به جای فیلم از عکس استفاده کنند. در صورت رعایت نشدن این مسائل قطعاً از آنها شکایت خواهد شد و باید پاسخگو باشند. اگر در ورزشگاهها شاهد باشیم عکاسهای خبری از امکانات دوربینهای خود برای فیلمبرداری استفاده میکنند جلوی آنها را خواهیم گرفت. از هفته آینده برنامه ۹۰ و سایر برنامههای ورزشی نمیتوانند حتی خلاصه بازیها را بدون پرداخت حق فوتبال و باشگاهها پخش کنند. اگر این اتفاق رخ دهد از این برنامهها شکایت میکنیم. با توجه به اینکه در حال حاضر با صداوسیما در حال مذاکره هستیم، ورود دوربینهای پخش زنده برای پوشش مسابقات مشکلی ندارد.»
فریدون اصفهانیان، عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و رئیس کمیته داوران هم معتقد است:«فوتبال نیز باید مانند سریالها و برنامههای مختلف تلویزیونی به حقش برسد. این حق باید به نحوی به فوتبال برگردد. البته من هنوز در جریان دقیق این موضوع نیستم، چون چیزی به ما ابلاغ نشده است.»