خاکِ خوراکی در ایران

هرمز، جزیره رنگین کمان و مرکز شگفتی های زمین شناسی، جایی است که می توان نوعی خاک خوراکی به نام 'گِلَک' را از دل کوه های سرخ آن استخراج و به عنوان ادویه ای خوش رنگ در تهیه غذا و…

هرمز، جزیره رنگین کمان و مرکز شگفتی های زمین شناسی، جایی است که می توان نوعی خاک خوراکی به نام 'گِلَک' را از دل کوه های سرخ آن استخراج و به عنوان ادویه ای خوش رنگ در تهیه غذا و سس به کار برد.


این خاک خوش رنگ جایگاه ویژه ای در تهیه غذاهای بومی این جزیره دارد و از آن برای پخت بسیاری از غذاهای دریایی و حتی نان محلی هرمز به نام 'تُمشی' استفاده می شود. به گزارش ایرنا، برای این کار مردم محلی ابتدا گلک را در آب مخلوط و پس از ته نشین شدن خاک، آب سرخ حاصل را با نمک به دست آمده از دل کوه های این جزیره حل و سس محلی تهیه می کنند. در حقیقت سس به دست آمده از این فرایند، خمیر مایه بسیاری از غذاهای محلی هرمز را تشکیل می دهد و می توان رد پای آن را به عنوان یک مکمل اصلی در تهیه غذاهای این جزیره به خوبی مشاهده کرد.

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید