حمایت ارشاد از «طراحان مجوز دار مد و لباس» در یزد

ه گزارش بشارت یزد، سید عباس دهقان با تاکید بر اهمیت آکادمی های طراحی مد و لباس در استان اظهار کرد: آکادمی های مد و لباس در راستای فرهنگ سازی و ترویج نوع پوشش ایرانی و اسلامی و عفیفانه به عنوان بازوان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در جامعه تأثیر بسزایی دارند.

معاون هنری ارشاد استان تاکید کرد:

معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: طراحان لباس در استان می توانند با دریافت کد شیما از حمایت‌های دولتی بهره ببرند.

به گزارش بشارت یزد، سید عباس دهقان با تاکید بر اهمیت آکادمی های طراحی مد و لباس در استان اظهار کرد: آکادمی های مد و لباس در راستای فرهنگ سازی و ترویج نوع پوشش ایرانی و اسلامی و عفیفانه به عنوان بازوان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در جامعه تأثیر بسزایی دارند.

دهقان، ضمن اشاره به این موضوع که تاکنون مجوزهایی برای این موسسات تک منظوره صادر شده است در خصوص اهمیت امر آموزش در موسسات طراحی مد و لباس اظهار کرد: برای انجام توسعه و رشد فرهنگ عمومی در ترویج پوشش با فرهنگ ایرانی و عدم گرایش مردم به پوشش های غیر بومی تاکنون ۸ مجوز جهت تاسیس موسسات تک منظوره صادر شده است.

وی در ادامه در خصوص طرح یک پارچه مد ایران یا کد اقتصادی شیما و اهمیت آن در ایجاد نوآوری در پوشاک گفت: یکی از طرح‌های مهمی که در بحث مد و لباس از طرف طراحان کشوری مورد عنایت قرار گرفته است همین طرح شیماست که در قالب این طرح طراحان می توانند طرح های نوآورانه خود را ثبت نمایند و بعد از گذراندن پروسه کارشناسی توسط کارشناسان مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد کد شیما به آنها تعلق می گیرد که تا کنون دو نفر در استان یزد موفق به دریافت این کد شده اند و از حمایت‌های این اداره کل بهره مند هستند.

این مقام مسئول در ادامه در خصوص اهمیت و مزیت‌های دریافت این کد توسط طراحان لباس گفت: در این طرح طراحان و‌ موسسات بعد از دریافت کد شیما می توانند از حمایت‌های مالی و معنوی، عضویت در صندوق اعتباری هنر و کمک به فروش حداکثری با استفاده از تبلیغات لازم برای معرفی بهتر بهره لازم را ببرند.

بازار لباس ایران، جولانگاه برند های خارجی شده است

مریم نارگونی، مدرس دانشگاه و عضو هیات مدیره انجمن طراحان لباس یزد که سالهاست در زمینه آموزش در طراحی مد و لباس در آکادمی شخصی اش فعالیت دارد نیز در گفتگو با بشارت یزد، در خصوص اهمیت بودنِ موسسات و آکادمیها در پیشبرد اهداف فرهنگی در پوشاک اظهار کرد: صنعت پوشاک ایران چشم به راه طراحان لباس است. در ایران به دلیل وجود محدودیت های دینی در بحث پوشش، وجود طراحان مد و لباس توانمند که بتوانند متناسب با فرهنگ و آیین ما طرح های نو و جذابی را ارائه دهند، بسیار ضروری است.

وی در ادامه در خصوص کمبود طراح مد و لباس در ایران و یزد گفت: متاسفانه باید اعتراف کنیم در حال حاضر در کشور و استان به دلیل کمبود طراحان لباس و همچنین فاصله کارشناسان این حرفه با صنعت پوشاک، بازار لباس ایران تبدیل به جولانگاهی برای برند های برون مرزی شده که این امر تبعات اقتصادی گسترده ای ایجاد کرده و سبب خروج کلان ارز از کشور و کاهش بهره وری تولیدات داخلی شده است. به همین دلیل واجب دانستم تا اولین آکادمی پوشاک یزد را تأسیس نمایم تا بتوانم قدمی موثری در توسعه صنعت پوشاک ایران بردارم.

دیدگاهتان را بنویسید