تکدی گری در استان یزد باندی و مافیایی شده است

افسانه طاهرنژاد/ مدیرکل بهزیستی یزد در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی در این اداره کل برگزار شد ضمن تاکید بر «به زیستی»  در جامعه اظهار داشت: بهزیستی سازمانی است که در زمینه های بسیاری فعالیت دارد و خدمات…

افسانه طاهرنژاد/ مدیرکل بهزیستی یزد در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی در این اداره کل برگزار شد ضمن تاکید بر «به زیستی»  در جامعه اظهار داشت: بهزیستی سازمانی است که در زمینه های بسیاری فعالیت دارد و خدمات گسترده ای از این سازمان به اقشار مختلف جامعه ارائه می شود که عمده آن متوجه اقشار کم توان و یا معلول است. جلیل عفتی در ادامه افزود: در نگاه عامه، بهزیستی تنها برای اقشار خاص و نیازمند خدمت رسانی می کند در صورتی که «به زیستی»  خود یک هدف است که در تمام اقشار جامعه باید نهادینه شود و از این طریق پیشگیری نیز در بین مردم گسترش یابد.

به گزارش بشارت یزد، وی با ابراز تاسف از عدم همکاری برخی نهادها و همچنین سنگ اندازی برخی مسئولین در اجرای طرح های پیشگیرانه در یزد اظهار داشت: یزد تنها استانی است که ۱۶ ساعت آموزش اجباری برای زوجین برگزار می کند و علیرغم اثر بخش بودن این فعالیت ها، متاسفانه مشاهده می کنیم که برخی به جای تشویق زوجین به سمت رعایت اصول و نکات قبل ازدواج و بارداری، آن ها را از انجام آزمایش هایی همچون ژنتیک و فرایند پیشگیری منع می کنند.

عفتی با تاکید بر اهمیت سلامت خانواده در روند پیشرفت یک جامعه اذعان داشت: همه می دانند که خانواده سالم به دنبال خود جامعه سالم را پدید می آورد اما متاسفانه مشاهده می کنیم که سلامت روح و روان افراد جدی گرفته نمی شود و این موضوع از کم رنگ بودن در تبلیغات رسانه ای هم مشخص است. زمانی که مسابقات پرمخاطبی مثل جام جهانی پخش می شود حتی یک تبلیغ از موضوعات مرتبط با سلامت خانواده را در خلال پخش این مسابقات مشاهده نمی کنیم ولی به جای آن تبلیغ گسترده کلاس ها و کتاب های کنکور را می بینیم که در نهایت منجر به توقف دانش آموزان در پشت درهای دانشگاه می شود.

 

 

مدیرکل اداره بهزیستی یزد با اشاره به نتایج بسیار خوب آزمایش های ژنتیک در تشخیص بیماری ها و معلولیت ها گفت: در سال گذشته ۱۸۰مورد «سقط درمانی» در استان یزد داشتیم که با نظارت پزشکی قانون صورت گرفت. وی در ادامه افزود: در سال جاری ۶۵۳ مورد آزمایش ژنتیک در مراکز زیر پوشش سازمان بهزیستی انجام شده است که این آزمایش ها برای خانواده های دارای معلول در راستای پیشگیری از تولد فرزند معلول دیگر بصورت رایگان است. البته به خانواده های بی بضاعت هم بخشی از هزینه ها پرداخت می شود.

عفتی در ادامه با اشاره به آمادگی مسئولین در بخش های مختلف و همچنین اورژانس اجتماعی استان تأکید کرد: در زمینه آسیب‌های اجتماعی تلفن ۱۲۳ در نظر گرفته‌شده است و افراد می‌توانند در تماس با این شماره از خدمات مشاوره‌ای و حمایت‌های سازمان بهزیستی برخوردار شوند. در سال گذشته بیش از ۳۱ هزار مشاوره تلفنی و حضوری توسط بهزیستی استان یزد انجام‌شده است.

 

به متکدیان ترحم نکنید

وی در ادامه با تأکید بر اینکه نباید با موضوع تکدی‌گری از موضع ترحم برخورد کرد، اظهار داشت: تکدی گری یک راهکار و ترفند برای کسب درآمد شده و حتی افرادی که در این زمینه کار می کنند آموزش های خاصی هم می بینند. در واقع تکدی گری توسط یک باند و مافیای بسیار قوی انجام می شود که با سوء استفاده از احساسات مردم کسب درآمد می کند. مردم باید بدانند با نگاه ترحم‌انگیز به پدیده تکدی گری به‌طور غیرمستقیم در توسعه این آسیب اجتماعی نقش خواهند داشت. پس به‌جای کمک به متکدیان باید در زمینه شناسایی و معرفی آنها برای دریافت خدمات اجتماعی بهتر با بهزیستی همکاری کرد و موارد را از طریق تلفن ۱۲۳ به مراجع مربوطه گزارش کرد.

 

تعلیق مدیران بی توجه به معلولین جامعه

مدیرکل بهزیستی یزد در خصوص ایجاد فضا و معابر مناسب برای حضور معلولین در جامعه گفت: معلولین از ظرفیت های بسیار خوبی بهره مند هستند که در صورت دیده شدن می توانند به صورت مستقل برای خود کسب درآمد کنند. وی در ادامه افزود: مسئولین و شهرداران موظف هستند در راستای مناسب سازی فضای شهری توجه ویژه ای به معلولین داشته باشند چراکه به تازگی در قانون حمایت از معلولین موردی اضافه شده است که بر اساس آن یک مدیر اگر از این وظیفه  خود سرپیچی کند تا مرحله تعلیق هم پیش می رود، البته به نظر من توجه به معلولین و تسهیل معبرها برای رفت و آمد این قشر جامعه، بیشتر نیازمند فرهنگ است تا قانون!

عفتی در خصوص میزان مستمری تخصیص داده شده برای افراد تحت پوشش بهزیستی گفت: میزان مستمری ها ۳ برابر شده است و حتی در همین ۴ ماهه نخست سال نیز ۱۴درصد افزایش یافته است، اما این که ما به عده ای ماهانه پولی برای رفع نیازشان پرداخت کنیم هنر نیست، باید کاری کنیم که این افراد توانمند شده و بدون نیاز به این مستمری به زندگی و آینده درخشان خود برسند، در این راستا در سال گذشته ۲۴میلیارد تومان در زمینه اشتغالزایی و تسهیلات خوداشتغالی از سوی بهزیستی به افراد متقاضی پرداخت شده است.

 

افتتاح مرکز درمان زنان معتاد در یزد

عفتی اجرای ۱۶ طرح در مجموعه بهزیستی استان یزد را از فعالیتهای شاخص در هفته بهزیستی اعلام کرد و گفت: این طرح های در شهرستانهای اردکان، میبد، یزد و مهریز به بهره برداری می رسد.
وی از افتتاح مرکز جامعه پذیری زنان( خانه بهبودی) در هفته بهزیستی خبر داد و گفت: این مرکز با هدف ارائه خدمات درمان و توانمندسازی به زنان معتاد راه اندازی شده است.
این مقام مسئول ضمن تاکید بر اهمیت جامعه هدف در بهزیستی به ویژه کودکان، نوجوانان و زنان سرپرست خانوار افزود: افتتاح دو مرکز رفاه کودک و نوجوان و دو مهد کودک، مرکز شبه خانواده پسران ۱۳ تا ۱۸ سال، کارگاه تولیدی زنان سرپرست خانوار،  یک مرکز مشاوره و مرکز ویزیت در منزل جسمی حرکتی و مرکز شبانه روزی سالمندان مرد، از جمله پروژه های افتتاحی بهزیستی در شهرستان یزد هستند. وی افتتاح مرکز سالمندان در مهریز، پایگاه خدمات اجتماعی ابرکوه، موسسه اجتماعی، بنیاد فرزانگان اردکان، مرکز مشاوره میبد و فاز سوم مجتمع فرهنگی- آموزشی شیرکوه را از دیگر پروژه های افتتاحی بهزیستی در سطح استان ذکر کرد.
مدیرکل اداره بهزیستی با اشاره به  برنامه های بهزیستی در حوزه پیشگیری گفت: به مناسبت هفته بهزیستی تفاهم نامه طرح آگاه سازی مدارس با موضوع پیشگیری از معلولیتها بین بهزیستی و آموزش و پرورش امضا و در شهرستان میبد نیزاجرای طرح تحقیقاتی پیشگیری از معلولیت در خانواده های دارای دو فرزند معلول آغاز می شود. 

وی برگزاری برنامه های اجتماعی، فرهنگی در پارکهای بزرگ شهر توسط موسسات و تشکلهای تحت نظارت بهزیستی را از برنامه های این هفته اعلام کرد و گفت: این برنامه ها به منظور آگاه سازی عموم جامعه نسبت به توانمندیهای جامعه هدف این سازمان اعم زنان سرپرست خانوار، افراد دارای معلولیت، کودکان بی سرپرست وهمچنین معرفی خدمات تخصصی و پیشگیرانه این سازمان در راستای ارتقای سلامت اجتماعی، گسترش مسئولیت اجتماعی و افزایش نشاط اجتماعی برگزار می گردد.

مدیرکل بهزیستی یزد در پایان با تاکید بر تغییر نگاه به معلولین و نقش کلیدی رسانه ها در فرهنگ سازی این موضوع اظهارداشت: جامعه باید نگاه خود را نسبت به معلولین تغییر دهد، نگاه های تحقیرآمیز یا ترحم آمیز بسیاری از معلولین را ناراحت می کند، افراد باید با افزایش آگاهی خود زمینه معلولیت ها ضمن پیشگیری از بروز معلولیت جدید، باعث رنجش معلولان نشوند.

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید