انجمن مدیران صنایع و معادن استان یزد بررسی کرد:
تاثیر قطع برق مشترکین خانگی و تجاری یزد در جبران کمبودها؟ «کمتر از ۱۰ درصد»
آخرین نشست انجمن مدیران صنایع و معادن استان یزد با محوریت موضوع خاموشی های اخیر و تاثیر آن بر صنعت و تولید با حضور معاون اقتصادی استاندار، دادستان، بازرس کل و مدیر عامل برق منطقه ای یزد برگزار شد.
به گزارش بشارت یزد، دبیر انجمن مدیران صنایع و معادن استان یزد با بیان اینکه در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات صنایع استان قطعی برق و خاموشی های مکرر اخیر است، گفت: مشخص نیست که چرا دولت توجهی به این موضوع نمی کند. در حالی صادرات ۱۴۰۰ مگاواتی برق به کشور عراق را دنبال میکنیم که در داخل کشور با کمبود برق روبرو هستیم.
احمد آزادمرد ادامه داد: وقتی که از استان یزد به عنوان بهشت سرمایه گذاری نام می برند باید زیرساختهای آن را هم فراهم کنند. این چه طور بهشتی است که جهنم هم در بین آن وجود دارد. اینها تناقض است.
رمز ارزها و کمآبی ۱۰ درصد دلیل خاموشی های اخیر است
نایب رئیس هیئت مدیره نیروگاههای مقیاس کوچک کشور در خصوص قطعی برق و خاموشی های اخیر توضیح داد: بر خلاف آنچه از سوی مقامات وزارت نیرو گفته میشود دلیل قطعیبرق روزهای اخیر بحث کمآبی، رمز ارزها، مصرف زیاد و گرمای زودرس نیست و فقط ۱۰ درصد به این موارد برمیگردد.
وی اضافه کرد: متاسفانه این قطعی برق اکنون به سمت صنعت هدایت می شود. یعنی خاموشیها از سطح شهرها جمع آوری شده و کمتر شاهد خاموشی خیابان ها و خانه ها هستیم.
نیروگاههای مقیاس کوچک کشور ۵۰۰ مگاوات ظرفیت آماده به استارت دارند
صالحی با اشاره به ظرفیت ۵۰۰ مگاواتی آماده به استارت نیروگاههای مقیاس کوچک گفت: به واسطه اینکه نرخ این نیروگاه های مقیاس کوچک را کم در نظر گرفته و مطالبات آنها را ۹ ماه است که به تاخیر انداخته اند، صاحبان این واحدها حاضر به فعالیت و روشن کردن نیروگاههای خود نیستند.
جبران بخشی از خاموشی ها با استفاده از ظرفیت نیروگاه های مقیاس کوچک
وی با اعلام آمادگی برای فعالیت نیروگاه های مقیاس کوچک و جبران بخشی از خاموشی های اخیر کشور اذعان کرد: به عنوان نایب رئیس هیئت مدیره انجمن نیروگاههای مقیاس کوچک کشور اعلام می کنم که اگر این نرخ اصلاح شود و معوقات و مطالبات ۹ ماهه اخیر پرداخت گردد ظرف ۱۵ روز بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه خواهیم کرد و بخش عمده ای از خاموشی های اخیر را کاهش خواهیم داد.
وی با اظهار امیدواری از اینکه نهادهای بازرسی و نظارتی کشور به این موضوع ورود کنند و شرکت توانیر و وزارت نیرو نیز راه حلی برای این مشکل بیاندیشند گفت: مسئولین مرتب وعده می دهند اما قول آنها عملی نمیشود. با دادستانی و بازرسی هم نامه نگاریهای زیادی انجام دادیم اما موثر واقع نشد.
نصیریانی فعال اقتصادی استان یزد با تاکید بر لزوم برقراری تعادل میان اعمال خاموشی های مشترکین خانگی و صنایع یادآور شد: چرا باید تمام قطعی برق به صنایع تحمیل شود و شاهد این باشیم که در سطح شهر، خانهها و ادارات اسراف برق وجود داشته باشد. علیرغم اینکه هوای شهر یزد خشک است بسیاری از شهروندان از کولرهای گازی استفاده می کنند.
وی ادامه داد: قطعی برق و خاموشی باید برای همه مشترکین اعم از خانگی و صنعتی و تجاری اعمال شود تا مردم کمبود برق را متوجه شوند. در حال حاضر شهروندان این مشکلات را احساس نمی کنند و در خانه ها رعایت نمی شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای یزد با بیان اینکه در کل کشور این خاموشیها در بین مشترکین مختلف ازجمله خانگی و تجاری تقسیم شده است، گفت: سعی کردیم که در یزد کمترین خاموشی را مردم و مشترکین خانگی متحمل شوند.
اسدی اضافه کرد: واقعیت این است که برای کاهش مصرف برق مشترکین خانگی راهکاری به جز در نظر گرفتن پاداش در صورت همکاری و مدیریت مصرف از راه آموزش و فرهنگسازی وجود ندارد.
شرکت توزیع و برق منطقهای یزد در شرایط قرمز قرار دارند
وی با اشاره به اینکه هم در شرکت توزیع و هم در برق منطقهای در شرایط قرمز قرار داریم تصریح کرد: مسئله بسیار مهم اینجاست که اگر این مدیریت مصرف در کل کشور انجام نگردد و بار شبکه کم نشود شاهد فروپاشی شبکه خواهیم بود.
مسعود عظیمی معاون اقتصادی استاندار یزد در حال حاضر ۷۵ درصد برق استان یزد در بخش صنعت، حدود ۹ درصد در بخش کشاورزی و ۴ درصد در بخش اصناف تولیدی مصرف می شود. یعنی بخش خانگی و بخش تجاری استان یزد سهم خیلی کمی در مصرف برق دارند و سهم این دو بخش کمتر از ۱۰ درصد است در نتیجه سهمی که کشور در خاموشی میدهد به سمت تولید و صنعت میرود.
وی افزود: در جلسات متعدد بارها توضیح دادم که مصرف برق بخش خانگی ما زیر ۱۰ درصد است.
دادستان یزد نیز خاطرنشان کرد: در استان یزد اساساً مشکل مصرف برق به دلیل رمز ارزها نبوده و توقیف مزارع ارز دیجیتال خیلی محدود است. مشکل اصلی قطع برق مربوط به نیروگاه ها و خریدهای تضمینی دولت با نرخ پایین است. دولت نمی خواهد در دوره پیک برق خریداری کند و خارج از پیک هیچ تعهدی نمیدهند.
متاسفانه نیروگاههای استان با تمام ظرفیت خود فعالیت نمیکنند
بازرس کل استان یزد با اظهار تاسف از اینکه بسیاری از نیروگاهها مانند سیکل ترکیبی با تمام ظرفیت خود فعالیت نمیکنند اظهار کرد: ما باید بررسی کنیم و اگر در جایی این امکان وجود دارد که ظرفیت افزایش پیدا کند حتما این اتفاق بیفتد.
علی اکبر طالبی چاهوکی با بیان اینکه تولید برق در یزد قابل توجه بوده و بیشتر از مصرف است گفت: معدل خاموشی یزد با توجه به صنعتی بودن بیشتر است و قطعاً باید تدبیری اندیشیده شود و در جلسات فنی تر با حضور نمایندگان استان به بحث گذاشته شود.
فقط درصورت تاثیرگذاری، برق مشترکین خانگی قطع شود
طالبی چاهوکی در خصوص قطع برق مشترکین خانگی و تاثیرگذاری آن در مدیریت مصرف توضیح داد: باید دید اگر این خاموشی های مشترکین خانگی تأثیرگذار است برق آنها هم قطع شود. البته باید در نظر داشت که در استانهای دیگر قطعی برق روزانه بسیار بیشتری وجود دارد اما اگر تاثیری ندارد بهتر است که صدای مردم در نیاید.
وی اضافه کرد: اگر قطعی برق مشترکین خانگی در مدیریت مصرف و حل مشکل تاثیر دارد در ساعت هایی برق آنها را قطع کرد تا مردم هم شریک این داستان شوند که تلنگری باشد که در مصرف دقت کنند.