برگزاری رویداد رسانه‌ای «حریر» با رونمایی از کتاب «سبک زندگی شاد خانواده ایرانی_ اسلامی» در فرهنگستان هنر

رویداد رسانه‌ای «حریر» با رویکرد «زن و خانواده» همراه با رونمایی از کتاب «سبک زندگی شاد خانواده ایرانی_ اسلامی» در فرهنگستان هنر برگزار شد.

رویداد رسانه‌ای «حریر» با رویکرد «زن و خانواده» همراه با رونمایی از کتاب «سبک زندگی شاد خانواده ایرانی_ اسلامی» با حضور انسیه خزعلی معاون امور زنان ریاست جمهوری و اساتید دانشگاهی و زنان فعال رسانه ای برگزار شد.

در این رویداد سه نشست علمی با موضوعات مختلف به صورت کارگاه علمی برگزار شد.
میز اول با موضوع زن،رسانه،جنسیت با حضور فریبا علاسوند و محمد تقی کرمی برگزار شد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده در میز زن، جنسیت و رسانه رویداد حریر اظهار داشت: من می‌خواهم موضوع زن، رسانه و جنسیت را در رسانه‌های خارجی موشکافی کنم. چون آنچه در سینما و رسانه جهان پخش و مهم می‌شود به داخل کشور هم نفوذ پیدا می‌کند و اتفاقاً نسل جوان ما با سینمای غرب بیش از سینمای داخلی آشنا است.
فریبا علاسوند در ادامه  با اشاره به تسلط یک جریان حرفه‌ای رسانه در سینمای غرب افزود:  بنابرارائه تحلیل از زن و جنسیت در رسانه‌های غربی و آنچه که سینمای غرب به دنبال آن است ضرورت دارد. رسانه با تحریک عواطف و احساسات تاثیرش از آنچه در حوزه‌های رسمی آموزش صورت می‌گیرد بیشتر است و در واقع صاحبان فرهنگ همان صاحبان رسانه هستند.
این عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده تاکید کرد: آنچه در حوزه سینما در غرب اتفاق می‌افتد در راستای کلان سیاست‌های حوزه جنسیت است که ما این را در کشور خودمان نداریم. رمان‌ها و سریال‌های بسیار تکنیکی و خوش ساختی که برخی فکر می‌کنند فقط به دنبال توسعه فساد هستند؛ اتفاقاً پروژه‌های فمینیستی و حوزه جنسیت را پیشرانی می‌کنند‌.

به گفته این عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده ما سرگرمی‌های حلال داریم. بنابراین نه به لحاظ کیفی و نه به لحاظ کمی جریان دینی نمی‌تواند همانند جریان الحاد عمل کند. اما فهم جریان سلطه ضروری است.

علاسوند در پایان افزود: در واقع محصول رسانه‌ای به درستی متولد می‌شود و دیالکتیکی که بین عناصر مختلف ایجاد می‌شود، یک هم افزایی درستی ایجاد می‌کند. در حالی که در کشور ما فاصله و شکاف بین نظریه و محصول رسانه‌ای پر نمی‌شود و باقی می‌ماند و عمیق‌تر می‌شود.

در همین حال عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه علامه با اشاره به تصویر زن و مرد در سینمای ایران گفت: تصویر مردانگی و زنانگی در سینمای ایران در هم تنیده است. در واقع وقتی تصویری از زن ارائه می‌دهیم؛ گویی تصویری هم از مرد ارائه داده‌ایم. سینمای در کل یک دست نیست.

محمدتقی کرمی در ادامه افزود: سینمایی داریم که مورد حمایت حاکمیت است، یک سینمای اندیشه‌ای داریم و یک سینمای بدنه، اما سوال من این است که این سینما چگونه مردانگی را روایت می‌کند؟ بر اساس نظریه کانل مردانگی الگوی ثابت و ایستایی نیست ولی سینمای ما در حال روایت نوعی خاص از مردانگی است.

کرمی همچنین تاکید کرد: آن چیزی که در پس چشم انداز نظری این نگاه وجود دارد این است که از انتهای دهه ۶۰ و ابتدای دهه ۷۰ ما با تصویری از روایات مردانگی مسلط مواجه هستیم که یک مردانگی مضطرب و بلاتکلیف و خشن و فاقد عقلانیت است.

به گفته وی چراغ اول این داستان را آقای مهرجویی باهامون روشن می‌کند و در سگ کشی بیضایی و قرمز فریدون جیرانی،  هر کدام از این فیلم‌ها حرکتی داریم به سمت تخریب مردانگی و برساخت یک مردانگی آشفته و به تعبیر باتلر چیزی که تکلیفش با خودش مشخص نیست. که این مردانگی توسط یک زنانگی رام و آرام می‌شود و به انقیاد در می‌آید.

دومین میز علمی با موضوع تصویر خانواده ایرانی از واقعیت تا مجاز توسط سهیلا صادقی فسائی و عاطفه خادمی برگزار شد و موشن گرافی در این رابطه برای مخاطبان پخش شد.

در ادامه انسیه خزعلی در خصوص تولیدات سینمایی و محتوای فرهنگی در بعضی از آثار اشاره کرد و از وزیر فرهنگ و ارشاد در خواست کرد: گاهی آنچه که به عنوان خوراک به خورد جوانان و نوجوانان داده می‌شود به شدت ضربه زننده  به خانواده است؛ از وزیر ارشاد تقاضا داریم مسئله پیوست خانوادگی را در فیلم‌ها و مجوزها مورد توجه جدی قرار دهند. ما ثروتی به نام خانواده داریم که هرچند ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که باید اصلاح شود و آن ثروت را نباید به راحتی از دست داد.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در سند تحول یکی از وظایف معاونت زنان این است که در بخش خانواده مسائل رسانه را رصد کند، اظهار داشت: از آنجایی در معاونت جایگاه ستادی داریم شاید نتوانیم در حیطه اجرایی وارد شویم اما می‌توانیم رصد کنیم.
 «محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رویداد حریر ، با بیان اینکه جامعه زنان امروز جامعه‌ای فرهیخته و ارزشمند است، گفت: این جامعه پر از عناصر برجسته و اهل فکر و وجودشان مغتنم است.

وی افزود: هنوز جایگاه واقعی بانوان در فضای اجرایی کشور و تصمیم گیری‌ها تثبیت نشده است، اما با کاری که در دولت سیزدهم شروع کرده‌ایم شاهد حضور دلگرم‌کننده بانوان و اقدامات اثرگذار هستیم.

اسماعیلی ادامه‌داد: بنای ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که فضا را برای حضور عناصر شایسته زنان و زنان فرهیخته آماده کنیم و اسوه‌سازی را در دستور کار قرار دهیم؛ بر این اساس به‌زودی همایش تجلیل از «مرضیه دباغ» به عنوان زن تراز انقلاب اسلامی برگزار و این موضوع ادامه خواهد داشت.

یادآور می‌شود در این رویداد از استان یزد سعیده السادات درخش مدیر مسئول نشریه سی وسه نشریه تخصصی زنان و سوسن شکوفه مدیر مسئول پایگاه خبری یزد بانو به عنوان دو زن فعال رسانه ای در حوزه زنان شرکت کردند.
این رویداد با مشارکت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و با حضور محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد.

همچنین این رویداد رسانه‌ای در چهار میز تخصصی «زن، رسانه و جنسیت» با مدیریت دکتر فریبا علاسوند، «تصویر خانواده ایرانی؛ از واقعیت تا مجاز» با مدیریت دکتر سهیلا صادقی فسائی، «اندام واره، خانواده، آرامش، خوشبختی» با مدیریت دکتر رضا پورحسین و «سینما؛ تصویر جامعه فردا» با مدیریت دکتر مجید شاه حسینی برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید