رئیس بنیاد نخبگان یزد مطرح کرد:
برنامه ریزی برای جذب ۴۵۰ نخبه یزدی در دستگاه های اجرایی در سال ۱۴۰۲
نشست خبری رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران در محل بنیاد نخبگان استان یزد برگزار شد. رئیس بنیاد نخبگان استان یزد در این نشست با تاکید بر اهمیت مشارکت نخبگان در تصمیم گیری ها بیان کرد: هر زمان که نخبگان به این نتیجه برسند که باید از ریاست بنیاد کناره گیری کنم بی درنگ این کار را انجام خواهم داد.
به گزارش بشارت یزد، « حیدر مفتاحی زاده» با بیان اینکه استان یزد بالاترین نسبت استعداد برتر را به جمعیت در کل کشور دارد اظهار داشت: به همین دلیل است که از یزد به عنوان نخبهخیزترین استان کشور شناخته می شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد در این نشست با تاکید بر ضرورت مطلع بودن نخبگان از اوضاع و احوال جامعه اظهار داشت: نباید لغت ها و واژه های قلمبه و سلمبه در زمینه نوآوری به کار گیریم و تصورمان بر این باشد که با به کارگیری واژه های ناشناخته مهارت در انجام امور و پیچیدگی کار را به تصویر کشیده ایم؛ گاهی احساس می کنم به کارگیری چنین واژه هایی جهت رد گم کردن است.
بورسیه شغلی مهم ترین رخداد برای نخبگان استان یزد در سال جاری بود
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان یزد خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم کاری انجام دهیم باید در ابتدا با زبانی ساده صحبت کنیم تا مردم متوجه شوند چه چیزی می گوییم. بعضی مواقع دیده می شود در جاهایی کلکسیونی از واژه های پیچیده درست کرده ایم و صرفا هم افرادی خاص را به آن حوزه راه می دهیم؛ اعتقادمان این است که نخبگان جامعه باید از اوضاع و احوال امور مطلع باشند تا بتوانند جامعه را نیز از مسائل مختلف مطلع سازند و هدایت و حمایت کنند.
وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح بورسیه شغلی دانشجویان که از سال جاری و با محوریت و پیشنهاد استان یزد، اظهار داشت: اتفاق بسیار خوشایندی که امسال در زمینه جذب نخبگان رخ داد، اجرای طرح بورسیه شغلی دانشجویان و جذب آنها در بخش خصوصی و صنایع استان یزد بود. البته گزارش های مختلفی از اجرای این طرح توسط ارگان ها و دستگاه های گوناگون ارائه شد اما واقعیت این است که پیشنهاد این طرح را در ابتدا بنیاد نخبگان استان ارائه داد.
مفتاحی زاده در ادامه با بیان اینکه در سال جاری به صورت پایلوت ۹۵ نفر از دانشجویان بورسیه شغلی صنایع استان را دریافت کردند، اظهار داشت: در خصوص جذب دانشجویان مستعد برتر در صنایع استان شیوه نامه های لازم تدوین شده است و چندین هفته است که دانشجویان برتر و مستعد منتخب برای این طرح با حضور در صنایع مختلف استان حضور یافته و مسائل را به شکل عملی و در محیط صنعتی یاد می گیرند؛ این اتفاق از این نظر ارزشمند است که در راستای بازگشت نخبگان یزدی به استان است. بنیاد نخبگان در حد توان از این طرح حمایت می کند؛ البته همه دانشجویان مد نظر این بنیاد نیستند؛ بلکه تنها دانشجویان مستعد برتر مد نظر بنیاد نخبگان استان هستند.
جذب ۲۰۰۰ دانشجوی مستعد برتر در واحد های صنعتی استان در سال آینده
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه در سال آینده ۲۰۰۰ دانشجوی مستعد برتر در واحد های صنعتی جذب خواهند شد، اظهارداشت: جذب دانشجویان مستعد برتر در واحد های اقتصادی تفکری بود که ابتدا از بنیاد نخبگان یزد آغاز شد و استاندار یزد نیز در این زمینه حقیقتا بسیار پیگیر و مصمم بود. استاندار یزد تنها استاندار در سطح کشور است که بیشترین پیگیری را در خصوص نخبگان انجام می دهد.
مفتاحیزاده آمار نخبگان استان یزد در حال حاضر را بیش از دو هزار و ۳۰۰ نخبه مطابق اطلاعات بانک اطلاعاتی بنیاد نخبگان استان یزد اعلام کرد و گفت: در تلاشیم اثرگذاری نخبگان در رفع مسائل استان را بهبود ببخشیم.رئیس بنیاد نخبگان استان یزد همچنین از تلاش برای ارائه خدمات در زمینه های گوناگون به نخبگان استان خبرداد و گفت: خدمات متناسب با ظرفیت نخبگان به آنها ارائه می شود.مفتاحی زاده بهرهگیری از توانایی نخبگان در بخشهای مدیریتی و تصمیمسازی و تصمیمگیری استان را یکی از مطالباتی دانست که باید به عنوان اصلی ترین مطالبه در مسائل مربوط به نخبگان مطرح شود.
شناسایی نخبگان مهم ترین اقدام برای بکارگیری آنها در تصمیم گیری هاست
وی مهم ترین اقدام در رابطه با به کارگیری نخبگان در نهاد های تصمیم گیری را شناسایی نخبگان جامعه دانست و گفت: جامعه هدف نخبگان از رده سنی دانشآموزی آغاز میشود؛ در حال حاضر بیشترین جامعه نخبگانی استان مربوط به بخش علمی است که در همین رابطه تلاش داریم جامعه نخبگانی در سایر بخشها را نیز شناسایی کنیم تا از خدمات و تسهیلات این بخش بهره گیرند.
رئیس بنیاد نخبگان استان در بخش دیگری از سخنان خود همچنین از شناسایی نخبگان کارآفرین در سال آینده برای اولین بار در استان و کشور خبر داد و گفت: طرح شهاب در راستای شناسایی دانشآموزان مستعد برتر توسط بنیاد نخبگان در دست پیگیری و اجرا است و در فاز یک مدارس مستعدخیز در استان شناسایی شده و در فاز بعدی، دانش آموزان مستعد را شناسایی و مورد حمایت قرار خواهیم داد.
وی با این توضیح که بنیاد نخبگان در لایه دانشجویی، نخبگی ندارد و تعریف بنیاد در این بخش استفاده از واژه مستعد برتر است، گفت: هر ساله در قالب طرح شهید وزوائی، دانشجویان مستعد برتر شناسایی و مورد حمایت قرار میگیرند.
این مسئول با بیان این که امسال آمار متفاوتی را در استان در قالب طرح شهید وزرائی شاهدیم، تصریح کرد: امسال در حالی ۹۰ دانشجوی یزدی در قالب این طرح انتخاب شدند که در چهار سال گذشته از اجرای این طرح، تنها ۷۵ نفر جذب و از تسهیلات نخبگی برخوردار شده بودند.
مفتاحی زاده یکی از اساسیترین اقدامات امسال بنیاد نخبگان را اجرای طرح شهید احمدی روشن خواند و گفت: بنیاد نخبگان در قالب تیمهای نخبگانی، رفع مسائل مطرح شده توسط صنایع و بخشهای مختلف را در دستور کار قرار میدهند که این مسائل جزو مشکلات واقعی استان مانند مسائل مرتبط با حوزه کاشی و سرامیک، حوزه پرورش دام و خوراک دام با توجه به اهمیت امنیت غذایی هستند.
مردم نخبگانی که می شناسند را به بنیاد نخبگان معرفی کنند
رئیس بنیاد نخبگان همچنین از پیگیری در خصوص همکاری با بازوهای پشتیبان جهت حمایت از نخبگان خبر داد و گفت: جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی یکی دیگر از رویکردهای بنیاد نخبگان است و تلاش داریم حتی از افرادی که توانایی خود را در حد نخبگی میبینند برای جذب در دستگاهها ثبتنام کنیم که بعد از پالایش اولیه، در مسیر جذب قرار میگیرند. ممکن است برخی نخبگان باشند که شناسایی آنها توسط بنیاد انجام نشده است؛ مردم باید ما را در شناسایی این افراد یاری دهند.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد همچنین از جذب ۸۵ نفر از نخبگان استان در دستگاه های اجرایی طی سال جاری خبرداد وگفت: مطابق برنامه ریزی ها در سال آینده نیز جذب ۴۵۰ نفر از نخبگان در دستگاه های اجرایی دنبال خواهد شد.
مدیر کشوری طرح بورسیه دانشجویان مستعد برتر در بخش صنعت که به حکم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان به این مسئولیت گمارده شده است، خاطرنشان کرد: این کار قطعاً دارای یکسری نواقص است که به تدریج رفع خواهد شد ولی تلاش داریم یزدیهای دانشگاههای برتر کشور را نیز بورسیه صنایع استان کنیم تا از مهاجرت نخبگان یزدی به سایر مناطق کشور جلوگیری کنیم.
مفتاحیزاده همچنین از تحلیل برنامه تحولی یزدنوین توسط نخبگان استان و ارائه آن تا پایان امسال خبر داد و ابراز امیدواری کرد که از این طریق سند واقعیتری در راستای پیشرفت استان در فاز عملیاتی قرار گیرد.
اگر نخبگان بخواهند از ریاست بنیاد نخبگان کناره گیری خواهم کرد
از نکات مهمی که در سخنان رئیس بنیاد نخبگان استان به وضوح به چشم می آمد، اهمیت ویژه ای است که این مسئول برای ضرورت مشارکت نخبگان در تصمیم گیری ها قائل است؛ رئیس بنیاد نخبگان استان یزد در بخشی از سخنانش در این نشست به صراحت اعلام کرد: چنانچه نخبگان به این نتیجه برسند که بنده شایسته ادامه خدمت به عنوان رئیس این بنیاد نیستم و تصمیم به پایان ریاست بنده بر این بنیاد توسط نخبگان گرفته شود، بی درنگ از این تصمیم تبعیت کرده و از سمت خود کناره گیری خواهم کرد.
پس از پایان سخنان رئیس بنیاد نخبگان استان در خصوص کلیات عملکرد این بنیاد در دوره مسئولیت این مسئول اصحاب رسانه و خبرنگاران نیز ضمن بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود به مطرح کردن سوالاتی در خصوص عملکرد بنیاد نخبگان استان و برنامه های این بنیاد در آینده پرداختند.
خبرنگار بشارت یزد در این نشست با بیان اینکه مشارکت نخبگان در تصمیمات و برنامه های شورای شهر، شهرداری و سازمان زیبایی و منظر یزد بسیار کمرنگ است و بخش قابل توجهی از عملکرد نامطلوب در حوزه های مدیریت شهری نیز به همین موضوع مربوط است در خصوص برنامه های بنیاد نخبگان جهت مشارکت بیشتر نخبگان در تصمیم گیری های مربوط به حوزه مدیریت شهری و به صورت مشخص حوزه های مسئولیت سازمان زیبایی و منظر از رئیس این بنیاد توضیح خواست؛ « مفتاحی زاده» در پاسخ به پرسش این خبرنگار به کارگیری نخبگان در حوزه مدیریت شهری را مطالبه ای مهم دانست اما عنوان کرد: متاسفانه در این خصوص تصمیم گیری به عهده بنیاد نیست اما در تلاش هستیم که تعامل مطلوبی با دستگاه های مسئول و شهرداری و شورای شهر و سازمان زیبایی منظر داشته باشیم و در این زمینه به تفاهماتی نیز رسیده ایم اما تا کنون اقدام عملی صورت نگرفته و دلیل هم احتمالا حجم بالای امور محول شده به این دستگاه ها است و امیدواریم در آینده شاهد عملی شدن پیشنهادات و مطالبات در این حوزه باشیم.