گلایه برخی خبرنگاران در نشست خبری رئیس شورای شهر یزد:
اقدامات سلیقه ای در شهرداری یزد دو دستگی میان مردم ایجاد می کند
نشست خبری رئیس و نایب رئیس شورای شهر یزد در مکان صحن علنی این شورا با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش بشارت یزد، در ابتدای این جلسه عزیزالله سیفی رئیس شورای شهر یزد با اشاره به برگزاری برنامه سرود «سلام فرمانده» در یزد اظهار داشت: این برنامه حرکت بسیار بزرگی بود که توسط خود مردم شکل گرفت؛ حضور حماسی مردم برای مسئولین درس هایی دارد و توجهمان را به این حرکت جلب کرد. متوجه شدیم که مردممان علیرغم تمام مشکلات اقتصادی و فشارهایی که تحمل میکنند، پای انقلاب و رهبرشان ایستاده اند.
وی در ادامه ضمن تقدیم تسلیت به مردم داغدیده آبادان گفت: حادثه آبادان بسیار تلخ و دردناک بود و روح مردم را جریحه دار کرد؛ امیدواریم وقوع این حادثه هشداری باشد برای نهاد های مسئول در استان یزد در خصوص ساخت و ساز ها و بخصوص هشداری برای شورای شهر باشد که اتفاق مشابهی در آینده در یزد رخ ندهد.
سیفی در ادامه ضمن بیان اینکه شورای شهر دوره ششم از بدو شکل گیری مانند سراسر کشور جلساتی منظم و برابر زمان بندی برگزار کرده است، گفت: جلسات علنی نیز به صورت زنده و مستقیم پخش میشود و در طول ۶۶ جلسه علنی که این شورا داشته ۱۵۳ مصوبه داشته ایم که برخی از آنها اجرایی شده و برخی نیز در حال پیگیری جهت اجرا است.
رئیس شورای شهر یزد افزود: وظایفمان گسترده است و صرفا مرتبط با مسائل شهرداری نیست و اینکه برخی میگویند شورای شهر تبدیل به شورای شهرداری شده درست نیست؛ ولی چون به سبب ماهیت کارکرد، این شورا بیشتر مجبور به همکاری با شهرداری هست، مصوبات ممکن است با ضوابط و موارد و مسائل مربوط به شهرداری ارتباط بیشتری داشته باشد. علاوه بر این سازمان دیگری به غیر از شهرداری مطالبه ای از این شورا ندارد و به همین دلیل اکثر همکاری ها با این ارگان در هم آمیخته شده است.
وی با بیان اینکه مصوباتمان باید پس از تصویب در شورا در هیئت تطبیق فرمانداری بررسی مجدد شود، اظهار داشت: از ۱۵۳ مصوبه این شورا ۴ مصوبه توسط هیئت تطبیق رد شد و مجددا به صحن علنی بازگشت. شورا بر هر ۴ مصوبه و اجرای آن اصرار ورزیدند که طبق قانون مجددا مصوبات در جلسه شورای حل اختلاف بررسی میشود. ۲ مصوبه از ۴ مصوبه مذکور در شورای حل اختلاف استان رد شد و ۲ مصوبه مجددا تصویب گردید؛ شورای ششم مصوباتی بسیار قانونمند و با طی روند قانونی را تصویب و اجرایی کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر یزد افزود: یکی از مصوباتی که رد شد در رابطه با عوارض تغییر کاربری اراضی واگذاری بود که طبق نظر شورا شامل پرداخت عوارض میشد ولی در شورای حل اختلاف این موضوع مطرح و رد شد.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار با اعضای ادوار مختلف شورای شهر یزد جلساتی برگزار کردیم و برنامه های منطقی ای که موفق به پیگیری و اجرا در این دوره ها نشده بود را جهت پیگیری جویا شدیم، گفت: این کاری بود که در جهت پیگیری مسائلی که برای شهر مفید بوده و فرصت پیگیری در شوراهای قبلی را نداشته، انجام گرفت.
سیفی خاطر نشان کرد: در مشخص کردن شهردار و میزان و مقدار بودجه در این دوره از شورا طبق زمانبندی مشخص شده در قانون عمل کردیم و یک روز هم تاخیر نداشتیم.
وی با اشاره به کلیات بودجه و شفافیت در این خصوص بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بودجه ۲۲۲۷ میلیارد تومان است که از این مبلغ ۷۱۸ میلیارد تومان در امور جاری و مابقی در امور عمرانی هزینه میشود؛ یا به عبارتی ۶۷ درصد بودجه برای امور عمرانی و مابقی آن برای امور جاری هزینه خواهد شد.
زورمان به پزشکان نرسید
در ادامه این جلسه خبرنگاران سوالات خود را مطرح کردند، یکی از سوالات خبرنگاران در خصوص معضلات ترافیکی خیابان طالقانی به دلیل گسترش و تراکم احداث مطب و ساختمان های پزشکان و برنامه شورا در خصوص حل این مشکل بود که «سید ناصر حیدری» نایب رئیس شورای شهر در پاسخ به این سوال گفت: در دوره های پیشین و این دوره در خصوص مشکلات ترافیکی با قشرهای مختلفی برخورد شد و سعی شد که مشکلات حل شود ولی زورمان به پزشکان نرسید و در این خصوص موفق به انجام کاری نشدیم.
مشکلات سیل یک شبه حل شدنی نیست
خبرنگار دیگری در این نشست در خصوص بازسازی تخریب هایی که به واسطه وقوع سیل اخیر در شهر رخ داده و دلیل اینکه شهرداری در خصوص بازسازی اقدام نکرده است، سوال کرد که رئیس شورای شهر نیز در پاسح اظهار داشت: اینگونه حوادث خواه ناخواه پیش میآید و کار چندانی جهت پیشگیری از دستمان بر نمیآید.
نایب رئیس شورای شهر نیز در این خصوص گفت: مشکلات در خصوص سیل اخیر در طول ۴۰ سال پدید آمده و یک شبه و چند ساله قابل حل نیست.
اقدامات شورای شهر شائبه ایجاد دودستگی میان مردم را ایجاد کرده است
خبرنگار دیگری با بیان اینکه به نظر میرسد شورای شهر یزد حتی آنطور که گفته میشود تنها تبدیل به شورای شهرداری هم نشده و فراتر از آن به شواری عده و جمعی کوچکتر با سلایق محدود تبدیل شده است، اظهار داشت: طبق انتقاداتی که افکار عمومی در فضای مجازی مطرح میکنند به نظر میرسد در شورای شهر عده ای در پی تسویه حساب شخصی و جناحی هستند یا بدبینانه تر اینکه در تلاش هستند تا مردم را به یک دیگر بدبین کنند؛ تابلو هایی که حاوی روایات و احادیثی از قبیل ” مومن در گرفتاری صبور است و منافق در گرفتاری بی تاب”اخیرا توسط این شورا در شهر نصب شده، از جمله این اقدامات است. آیا منظور این است که کسانی که از گرانی ها و مشکلات اقتصادی بی تاب هستند منافق هستند؟ یا به عنوان مثال جمله دیگری تحت عنوان ” کسی که صبر نداشته باشد دین نخواهد داشت” نمونه ای دیگر از این اقدامات است؛ آیا آن هایی که نتوانند در برابر مشکلات مختلف معیشتی صبوری کنند بی دین هستند؟ به نظر میرسد این دست اقدامات در راستای دو قطبی سازی جامعه و مردم را رو در روی هم قرار دادن انجام میشود و با رسالت های شورای شهر منافات دارد.
این خبرنگار افزود: در خصوص نام گذاری معابر نیز انتقاداتی وجود دارد و به نظر میرسد انتخاب هایی سلیقه ای انجام شده و مطلوب است در خصوص روند این انتخاب ها یک بار شفاف سازی شود تا چنانچه قرار است صرفا به صورت سلیقه ای به آن پرداخته شود، دیگر در این خصوص در هیچ جلسه ای بحث بی فایده نکنیم. اقدامات سلیقه ای مختلفی صورت می گیرد و مثلا اخیرا در موضوع اجرای سرود «سلام فرمانده» شاهد بودیم که پس از اجرا برخی افراد استوری هایی حاوی عناوینی چون ” به کوری چشم برخی این سرود در یزد باشکوه خوانده شد و مراسم باشکوهی برگزار شد” در صفحه خود منتشر کردند؛ این اقدامات شایسته است؟ هیچکدام یک معصومین از چنین تعابیری استفاده کرده اند و برای کسی آرزوی کوری کرده اند؟ طبیعتا خیر.
نصب تابلوها با پیام مذهبی برای هویت سازی مردم است
نایب رئیس شورای شهر یزد در پاسخ به این خبرنگار گفت: در خصوص تابلو های مذکور، باید عرض کنم این تابلوها حاوی روایات، قبل از حادثه متروپل نصب شده است؛ از ابتدای شورا اولویتمان مسئله هویت بوده است؛ ملت هویتشان را از دست داده اند و تابلوها در خصوص هویت سازی و مطابق با تعاریف هویت اسلامی نصب شده اند. با بررسی واکنش ها به اجرای سرود سلام فرمانده متوجه خواهیم شد که عده ای قصد و سو نیت خاصی داشته اند و با اهدافی سیاسی به شورا هجمه میکنند؛ ولی باید بدانند طبق وظیفه شورای شهر کار خود را انجام خواهد داد؛ مردم به هویت سازی نیاز دارند و این کار انجام خواهد شد.
خبرنگاری که سوال را مطرح کرده بود نیز دوباره در پاسخ عنوان کرد: موضوع بحث بنده در خصوص تابلوهای حاوی روایت بود؛ بنده در خصوص سلام فرمانده چنین چیزی عنوان نکردم که شما به اتهام سو نیت و غرض ورزی متهمم کنید و شما نیز در این جایگاه نماینده شورا هستید نه سخن گوی برنامه سرود سلام فرمانده؛ سوال بنده در خصوص روایت هایی بود که بعد از اجرای طرح عادلانه سازی یارانه ها گلچین شده و مطابق هدفی با مضمون اینکه مردم باید تحمل کنند، در شهر نصب شده است؛ اگر بنا بود روایت هایی در خصوص هویت سازی به شکل جامع و کامل نصب شود چطور روایت هایی که در خصوص زمامداران و نحوه عملکردشان توصیه شده را در تابلو های شهری منتشر نکردید؟
شخصا انتقاداتی به تابلوهای سطح شهر داشته ام
نایب رئیس شورا نیز در پاسخ مجدد به این خبرنگار گفت: نظر و سلیقه ی شما را منتقل می کنم و شخصا هم انتقاداتی به روایت هایی که نصب شده داشته ام ولی بدانید که هر سلیقه و روایتی را در نظر بگیریم باز عده ی دیگری ابراز نارضایتی خواهند کرد و این موضوعی نیست که وجود نداشته باشد و طبیعی هم هست.
در ادامه این نشست خبرنگار بشارت یزد نیز با طرح پرسش هایی در خصوص باقی ماندن تبلیغات کاندیداهای شورای شهر و بخصوص آنها که در حال حاضر در سمت هایی چون نماینده این شورا یا نایب رئیس فعال هستند بر اموال عمومی و در سطح شهر، اظهار داشت: تبلیغات کاندیداها به صورت کاغذی در مکان های غیر از مکان مشخص جهت تبلیغات و بر بدنه اموال عمومی و دولتی نصب شده است و چهره شهر جهانی را زخمی کرده است؛ چرا هم چنان پس از گذشت یکسال از انتخابات شورا اقدامی برای پاکسازی این تبلیغات با توجه به تبعات منفی زیست محیطی و پیامدهای روانی برای شهروندان انجام نشده است؟ اگر این اقدام توسط کاندیدا ها و به خواست آنها انجام نشده است چرا شفاف سازی نمیکنند؟ و راه کاری جهت پاکسازی ارائه نمیکنند؟ اگر هم به در خواست خود دوستان انجام شده باز هم راه کار چیست و چگونه باید این تبلیغات را از چهره شهر حذف کرد؟
این خبرنگار در ادامه با اشاره به پروژه احداث بلوار موسوم به ایرج افشار یا همان جاده گازی اظهار داشت: در حال حاضر پیگیری و اجرای این پروژه در چه مرحله ای قرار دارد؟ و آیا برای اجرای پروژه مشکلی وجود دارد؟ چنانچه مشکلی نیست از چه تاریخی بهره برداری این پروژه انجام میشود؟ و سوال بعدی هم در خصوص برنامه ریزی هایی است که احیانا جهت نشاط شهری صورت گرفته است؛ اگر برنامه ای در این خصوص وجود دارد بفرمائید؟ اگر برنامه ای نیست هم مطلع باشید که عملکرد در این خصوص ضعیف است و گله مندی وجود دارد.
پاکسازی برخی تبلیغات دوره انتخابات مشکل است!
نایب رئیس شورای شهر نیز در پاسخ به این پرسش ها با بیان اینکه در خصوص تبلیغات کاغذی که از شخص بنده در برخی اموال عمومی به جا مانده است باید بگویم با اطلاع و خواست بنده انجام نشده است، گفت: این امر توسط طرفداران انجام شده و بنده هزینه ای بابت تبلیغات نکرده ام و طرفداران هم چون بودجه چندانی نداشته اند این تبلیغات را با چسب هایی که حاصل مخلوط کردن بنزین و یونولیت بوده نصب کرده اند و پاکسازی آن ها بسیار دشوار است و از این رو امکان پاکسازی برایمان وجود نداشت.
اجرای جاده گازی برای یزد الزامی است
رئیس شورای شهر یزد نیز در پاسخ سوال خبرنگار بشارت یزد در خصوص جاده گازی گفت: پروژه در حال پیگیری است و اجرای این کنار گذر برای شهر الزامی است و در حال انجام مراحل و مقدمات این پروژه هستیم.
خبرنگار بشارت نو هم با بیان اینکه تاکنون در یزد توجهی به امنیت اجتماعی و اهمیت آن نشده است، گفت: آیا در این دوره نگرشی در این خصوص وجود دارد؟ در خصوص توانمند سازی زنان سرپرست خانوار اقدامی انجام شده است؟
سوالات این خبرنگار به دلیل کمبود وقت بی پاسخ ماند و نایب رئیس شورای شهر در خصوص پاسخ به این سوالات، خبرنگار بشارت نو را دعوت به پاسخ در یک مصاحبه اختصاصی کرد.