اصلاحات، رفراندومی آزاد

مصطفی فرح بخش/ مردم صبور ایران در شرایطسختی به سر می برند، این مردم همان مردمی هستند که در دهه پنجاه انقلاب اسلامی را پیروز کردند و در دهه شصت یکه و تنها با کل دنیا جنگیدند و خم به…

مصطفی فرح بخش/

مردم صبور ایران در شرایطسختی به سر می برند، این مردم همان مردمی هستند که در دهه پنجاه انقلاب اسلامی را پیروز کردند و در دهه شصت یکه و تنها با کل دنیا جنگیدند و خم به آبرو نیاوردند و با خون خودشان این اتقلاب را بیمه کردند. در دهه هفتاد دست به دست هم دادند و خرابی های گذشته و باقی مانده از جنگ را در وضعیت نه چندان مطلوب اقتصادی تا حد امکان جبران کردند و همه ذیل بیرق سازندگی زنده یاد حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی به سازندگی پرداختند و در دهه هشتاد با تحریم های ظالمانه اقتصادی دست و پنجه نرم کردند و پشت نظام ایستادند.

در تمام این سالهای متمادی اکثریت مردم، پای صندوق های رای آمدند و بازهم با این انقلاب و نظام بیعت کردند. مردم ما در تمامی آزمون ها سربلند بیرون آمدند، همه به مشکلات از جمله تحریم، جنگ و خرابی ها «نه» گفتند و در صحنه ماندند.

بعد از چهل سال مبارزه مردم برای نظام مقدس جمهوری اسلامی، بد نیست به آنها اجازه بدهیم تا حقوق قانونی خودشان را داشته باشند، با عدم نقض حقوص طبیعی مردم و اجازه آزادی های مشروعی که به انقلاب آسیبی نمی زند، می توان پاسخگوی این همه نجابت مردم را داد.

چندی پیش صدای اعتراض مردم نسبت به وضعیت معیشتی زندگی و اوضاع اقتصادی کشور را شنیدیم. منهای انحرافات آن توسط عده ای معلوم الحال که باعث ایجاد هزینه های سنگین مادی و معنوی برام نظام شد، باید گفت مردم به حق به معضلات اقتصادی امروز اعتراض دارند.

اصلاحات در سیستم اقتصادی و بانکی کشور در دوران پسابرجام از اوجب واجبات در ایران است. رسیدگی به مالباختگان موسسات مفسد مالی اعتماد مردم به کشور را احیا می کند. در هر صورت این صندوق ها و موسسات در کشور ایران فعالیت می کردند و با مجوز یا بی مجوز دولت باید پاسخگو باشد. البته درکشوری که اگر یک نشریه مجوز نداشته باشد و اقدام به چاپ نماید تنها برای یک چاپ گونه ای مورد بازخواست و مواخذه قرار می گیرد، گمان نمیکنم یک صندوق یا موسسه مالی اینگونه بدون داشتن مجوز این همه مدت به فعالیت بپردازد و پول های مردم زحمت کش را ببلعد و نهاد های ذیصلاح رسیدگی به این موضوع سکوت اختیار کند. هرچه بود یا نبود، امروز مردمی که به مسوولین و دولت اعتماد کردند بی رحمانه مورد خیانت قرار گرفتند و عده ای سودجو به این انقلاب و نظام آسیب وارد کردند.

امروز حل این موضوع و احیای اعتماد مردم در راه احقاق حقوق قانونی مردم کمکی جدی و بنیادین به کشور و نظام به حساب می آید.

در خصوص اصلاحات در سیستم آموزشی در مدارس و دانشگاه ها که بارها مقام معظم رهبری نیز در این موارد رهنمود هایی فرموند، هیچگاه به آن پرداخته نشده است. از بین بردن دروس غیرضروری و کاربردی تر کردن آموزه هایی که در سطح دروس وجود دارد، از بنیادی ترین اصلاحات آموزشی به حساب می آید.

تشکیل کمیسیون های مختلف و مشترک با دانشگاه ها حرکتی نوین در راستای منافع ملی و کاربردی تر کردن ارکان حکومت و دانشگاه است. برای مثال تشکیل اتاق مشترک دانشگاه با مراکز فرهنگی از جمله سطوح فرهنگی اجتماعی شهرداری ها و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تا تمام دانشجویان مقاطع متفاوت پایان نامه ها و تز های خود را با هماهنگی این مراکز تنظیم کرده و به عنوان یک پروژه کارشناسی شده و علمی در اختیار این نهاد ها قرار بگیرد و آنگاه ماحصل آن تبدیل به قانون شود تا در نتیجه دانشگاه ها وجهه کاربردی تر و علمی تر پیدا کرده و همچنین نهادهای مسوول با پارامتر های علمی و کارشناسی شده تصمیمات را اتخاذ کنند. خروجی این فرآیند نیز جلوگیری از هنجار شکنی ها، نافرمانی های مدنی، بزه های اجتماعی و سلامت اجتماعی خواهد بود.

اصلاحات ساختار های کشور از جمله ضروریات دیگر است. ده ها مراکز و نهاد های حکومتی و دولتی وجود دارند که موازی کاری می کنند و هیچ خروجی ندارند. برای مثال حوزه های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری ها، معاونت های فرهنگی و اجتماعی شهرداری ها، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شوراهای شهر، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بخش فرهنگی دانشگاه ها و مدارس، بخش فرهنگی سپاه پاسداران و بسیج، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و فرهنگسراها و سرای محلات و ده ها نهاد دیگر که همزمان برای مسایل فرهنگی و اجتماعی فعالیت می کنند و اغلب این موازی کاری ها باعث شده برخی کارها و خروجی ها تکراری، از رده خارج و بدون خروجی ملموس باشد.

در برنامه ششم توسعه که مقام معظم رهبری آن را تایید نمودند به تلفیق اشاره شده است نه تفکیک. بهتر نیست اصلاحاتی بنیادین در این حوزه انجام شود و این نهاد های فوق الذکر در بخش فرهنگی و اجتماعی تلفیق شوند و در اجرای منویات نیز با برنامه های بهتر به فعالیت های فرهنگی اجتماعی بپردازند؟

 

 

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید