مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد مطرح کرد:
استان یزد در رتبه اول کمترین خاموشی و تلفات برق در کشور
شرکت برق استان یزد از نظر میزان خاموشی به ازای هر مشترک در سال تنها با ۶۴ دقیقه خاموشی در رتبه اول کشوری قرار دارد و به عبارتی پایدارترین برق را در کشور به مشترکین استان یزد ارائه می دهیم که این شاخص گواه خدمت صادقانه به مردم است. همچنین کمترین تلفات ناشی از حوادث برق در استان یزد اتفاق افتاده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد با بیان اینکه اکنون بیش از ۱۹ هزار و ۶۰۰ کیلومتر شبکه برق در استان وجود دارد گفت: حدود ۱۱ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۸ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف و بیش از ۷۱۰ هزار مشترک برق در استان یزد که ۸۰ درصد از آنها مشترکین خانگی، ۱۳/۵ درصد تجاری و مابقی از مشترکین کشاورزی، صنعتی و عمومی هستند نشان دهنده خدمات شرکت توزیع برق به شهروندان استان است.
۵۴ درصد از برق استان به مصرف بخش صنعتی می رسد
به گزارش بشارت یزد آرش نواب در نشست خبری آنلاین با رسانه ها میزان فروش انرژی استان یزد تا پایان سال ۹۸ را بیش از ۴۸۲۸ میلیون کیلووات ساعت اعلام کرد و اظهار داشت: حدود ۵۴ درصد از این میزان به بخش صنعتی، ۲۱ درصد به بخش خانگی، ۱۳ درصد به بخش کشاورزی و مابقی به بخش های تجاری و عمومی اختصاص داشته است. برخلاف ادعای معاندین نظام انرژی مورد استفاده در بخش صنعت که هر ساله نسبت به سال قبل افزایش پیدا می کند نشان دهنده رشد و توسعه صنایع کشور است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کلیه روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان یزد برق دار هستند گفت: وضعیت برق روستاها و چاه های کشاورزی استان از سال ۹۶ تا پایان بهمن ماه ۹۹ هر ساله بهبود پیدا کرده به طوری که در سال ۹۶ فقط یک روستا را برق دار کردیم و متاسفانه در سال ۹۷ هیچ روستایی برق دار نشدند اما در سال ۹۸ و ۹۹ عملکرد درخشانی را بر جا گذاشتیم. در سال گذشته ۱۵ روستا و در سال جاری تا این لحظه ۸ روستا از نعمت برق برخوردار شدند و این عدد تا پایان سال به ۳۲ روستا افزایش پیدا می کند که بیشتر در نقاط محروم و کمتر برخوردار اتفاق خواهد افتاد.
استان یزد در رتبه اول کمترین خاموشی و تلفات برق در کشور
نواب به تشریح افتخارات و رتبههای شرکت توزیع برق استان یزد در کشور پرداخت و خاطرنشان کرد: شرکت برق استان یزد از نظر میزان خاموشی به ازای هر مشترک در سال تنها با ۶۴ دقیقه خاموشی در رتبه اول کشوری قرار دارد و به عبارتی پایدارترین برق را در کشور به مشترکین استان یزد ارائه می دهیم که این شاخص گواه خدمت صادقانه به مردم است. همچنین کمترین تلفات ناشی از حوادث برق در استان یزد اتفاق افتاده است.
اتصال ۲۹۶ نیروگاه خورشیدی به شبکه نیروی برق استان یزد
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد با اشاره به اتصال ۲۹۶ نیروگاه خورشیدی در ابعاد کوچک و بزرگ با ظرفیت ۶/۲ مگاوات به شبکه نیروی برق استان یزد، گفت: یک نیروگاه های خورشیدی و ۱۲۶ نیروگاه پشت بامی و کوچک متصل به شبکه توزیع، ۱۰ نیروگاه متصل به شبکه یارانه ای در مساجد و زیارتگاهها، ۴۲ نیروگاه متصل به شبکه یارانهای در مدارس، ۱۰۰ نیروگاه مسکونی و ۱۷ نیروگاه متصل به شبکه در سازمانها و نهادهای دولتی استان وجود دارد. از ابتدای آغاز به کار این دولت نیز ۳۱ مورد به نیروگاه های استان یزد با ظرفیت ۶۰۰ کیلو وات اضافه شده است.
وی با بیان اینکه استان یزد در تحقق اهداف پویش هر هفته الفبایران در جایگاه نخست کشوری قرار دارد تصریح کرد: این پویش با هدف اجرای طرحهای زیربنایی صنعت برق و تداوم خدمت رسانی شایسته به مردم راه اندازی شده که با اجرای آن ۱۵ روستا با هزینهای بالغ بر ۲۸ میلیارد ریال و ۱۶ روستای دیگر با اعتبار ۴۴ میلیارد ریال برق دار خواهند شد. روشنایی بلوار ها و اصلاح روشنایی معابر با سیستم های نوین لامپ های الایدی با هدف تبدیل انرژی نیز از جمله اقدامات شرکت برق در این پویش هستند.
برق ۳۰ درصد از مشترکین کم مصرف استان یزد رایگان شده است
آرش نواب با اشاره به اجرای طرح برق امید با هدف اصلاح مصرف مشترکان خانگی و حمایت از مشترکان کم مصرف گفت: مشترکین کم مصرف مشمول تشویق و تخفیف ۱۰۰ درصدی قبوض برق خواهند شد و مشترکین خوش مصرف آموزش راهکارهای مدیریت مصرف به منظور قرار گرفتن در دسته کم مصرف ها را خواهند داشت. برای مشترکین پرمصرف نیز آموزش و برنامهریزی برای کاهش مصرف و نصب پنل های خورشیدی را در دستور کار قرار داده ایم. بر همین اساس ۳۰ درصد از مشترکین استان در دسته کم مصرف ها قرار گرفتهاند و هزینه برق آنها رایگان شده است.
وی اضافه کرد: طرح هوشمند سازی مراکز اتفاقات هما در شبکه توزیع برق استان یزد اجرایی و راه اندازی اپلیکیشن برق من نیز برای ارائه خدمات غیرحضوری شرکت های برق به شهروندان استان راه اندازی شده است.
وی با مقایسه عملکرد ۴۲ ساله شرکت توزیع برق استان یزد با سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی توضیح داد: طول خطوط فشار متوسط توزیع در سال ۵۷ ۵۴۹ کیلومتر بوده اما در سال ۹۹ به ۱۱ هزار کیلومتر رسیده است که رشد ۱۹۰۰ درصدی و در طول خطوط فشار ضعیف نیز رشد ۱۲۰۰ درصدی را شاهد هستیم. همچنین در سال ۵۷ فقط ۵۲ روستای استان یزد از نعمت برق برخوردار بوده اند که اکنون با ۱۷۰۰ درصد رشد به ۹۴۳ روستا افزایش پیدا کرده است. این رشد در تعداد چاههای کشاورزی برقدار، پیک بار و تعداد مشترکین نیز دیده می شود.
اجرای ۹۴ پروژه برق رسانی شهری و روستایی در دهه فجر امسال
نواب با بیان اینکه ۹۴ پروژه برق رسانی شهری و روستایی با اعتباری بالغ بر ۵۳ میلیارد تومان در دهه مبارک فجر امسال افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید عنوان کرد: ۸ پروژه برق رسانی به روستاها، ۲۵ پروژه توسعه و احداث شبکه های شهری و روستایی، ۲۹ پروژه اصلاح و بهینه سازی شبکه ها و ۳۲ پروژه تامین روشنایی شهری و روستایی از جمله طرح های هستند که در دهه مبارکه فجر به بهره برداری خواهند رسید.
وی با اشاره به تخصیص اعتبار بالغ بر ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی شرکت توزیع برق استان یزد برای پروژه های برق رسانی به روستاها در دهه فجر ۹۹ اذعان کرد: پروژه های روشنایی شهری در شهرستان های ابرکوه، اردکان، خاتم، میبد و یزد با اعتبار ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و پروژه های روشنایی روستایی در اکثر شهرستان های استان با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد تومان به بهرهبرداری خواهند رسید.
بدهی ۱۴۱ میلیارد تومانی مشترکین به شرکت توزیع برق استان یزد
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد با بیان اینکه مجموعه بدهیهای مشترکین به این شرکت بیش از ۱۴۱ میلیارد تومان است گفت: بیشترین بدهی مربوط به بخش صنعت و معدن استان با ۵۴ میلیارد تومان است. برقرسانی نیازمند بودجه و هزینه است بنابراین از همه شهروندان میخواهیم با پرداخت به موقع قبوض خود ما را در امر خدمترسانی یاری دهند.
در حال حاضر هیچ مرکز استخراج بیت کوین مجوزداری در استان وجود ندارد
وی در پاسخ به سوال خبرنگار بشارت یزد مبنی بر اینکه میزان مصرف برق برای استخراج ارزهای دیجیتال مجوزدار در استان یزد به چه میزان است، بیان کرد: در حال حاضر در استان یزد هیچ مرکز استخراج بیت کوین مجوزداری وجود ندارد و هیچ کس تاکنون برای اخذ مجوز اقدام نکرده است. یکی از اقدامات ما شناسایی مشترکینی بود که احساس میشد از شبکه توزیع برق برای استخراج بیت کوین استفاده میکنند. در همین راستا برآورد می کنیم که مشترکین در حدود ۵ مگاوات برق شبکه را برای استخراج بیت کوین استفاده کنند.
نوسانات ارز جذابیت را از تولید خانگی برق از انرژی خورشیدی گرفته است
آرش نواب در واکنش به اینکه چرا میزان تولید برق انرژی خورشیدی نسبت به کل مصرف استان یزد ناچیز است، پاسخ داد: چند عامل در بحث کاهش تولید انرژی خورشیدی در استان دخیل است. یکی اینکه تجهیزات و تاسیساتی که مربوط به تولید برق از انرژی خورشیدی می شود به دلیل نوسانات قیمت ارز در کشور قابل خرید نیست و به عبارتی بازگشت سرمایه آن نسبت به سال های پیش بسیار کمتر شده است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر هر چند که وزارت نیرو بر روی تعرفه خرید برق از مشترکین خانگی اصلاحیه انجام داده اما با توجه به نوسانات قیمت ارز مبلغ اصلاحیه نتوانست جذابیت این موضوع را بازگرداند. بنابراین یکی از دلایل عمده کاهش تولید برق از انرژی خورشیدی به صرفه نبودن آن است. هر چند که وزارت نیرو تغییر دوباره این تعرفه را در دستور کار قرار دارد تا در صورت موافقت مجلس و تأمین هزینه اجرایی شود. با این وجود یزد در نیروگاه های خورشیدی بزرگ در کشور مقام اول را دارد.
نواب در پاسخ به سوال دیگری از خبرنگار بشارت یزد در مورد انتقادات فعالان بخش نیروگاهی استان مبنی بر آلوده بودن شبکه برق استان و اینکه خاموشی ها به بخش صنعت انتقال داده شده، گفت: واقعیت این است که مردم استان کلمه خاموشی را به طور کلی از یاد برده اند. زمانی بود که هر اتفاقی خاموشی را در پی داشت. از طرف دیگر اگر تاسیسات برقی شهروندان به شبکه آلوده وصل شود همه دچار سوختگی بی دلیل خواهند شد.