سرپرست آبفای یزد با تاکید بر صرفهجویی در مصرف آب برای بالا بردن کیفیت، مطرح کرد:
اختلاف نظر شرکت آبفا و برق منطقهای در استفاده از کولرهای آبی و گازی
کولرهای آبی روزانه ۴۰۰ لیتر آب مصرف میکنند یعنی هر خانوار به طور متوسط ۸۰۰ لیتر آب برای استفاده از وسایل سرمایشی مصرف میکند که با حذف این کولرها به میزان ۱۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد. هرچند که به دلیل هزینه بالا امکان استفاده از کولر گازی برای همه مردم وجود ندارد اما شرکت آبفا همواره کولر گازی را پیشنهاد میکند ولی شرکت برق منطقهای نظر متفاوتی دارد.
نشست خبری محمد فاتحی سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان یزد صبح یکشنبه اول تیرماه در قالب سامانه آنلاین خانه مطبوعات و رسانه های استان یزد برگزار شد.
شهروندان صرفه جویی کنند تا کیفیت آب بالاتر برود
محمد فاتحی سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان یزد با تاکید بر اینکه چنانچه شهروندان در مصرف آب صرفه جویی کنند و به سرانه استاندارد برگردیم، متعاقبا کیفیت آب بالاتر خواهد رفت گفت: احداث ۲۵ ایستگاه برداشت آب شرب در شهرستان اردکان، ۲۲ ایستگاه در میبد و یک ایستگاه در یزد باعث خواهد شد تا آب شیرین و با کیفیت در اختیار مردم قرار گیرد.
وی اضافه کرد: احداث مجتمعهای آب رسانی برای تامین آب پایدار روستائیان با نظر رهبری و تامین اعتبار از محل صندوق توسعه ملی انجام شد که طی آن بیش از ۱۸۰روستای استان با جمعیتی حدود ۲۲۰ هزار نفر تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
یزد اولین استان کشور در جذب سرمایه گذار خصوصی
فاتحی از یزد به عنوان اولین استان کشور در جذب سرمایه گذار خصوصی یاد کرد و افزود: طی سفر رئیس جمهور اولین و تنها پروژه فایناس روستایی در کشور برای تامین پایدار آب در استان با اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان اجرا شد که این طرح ۲۶۶ روستا را تحت پوشش خود قرار داد.
وی با بیان اینکه مشکل آب پایدار روستاهای تفت، میبد و مهریز با اجرای یک طرح ۳ ساله حل خواهد شد، گفت: اما این طرح جای کار زیادی دارد چرا که روستاهای این مناطق اکثرا از آب انتقالی بهرهمند نیستند و اغلب متکی به آبهای زیرزمینی هستند که از محدودیت برخوردار است. بنابراین ناچاریم در این روستاها مدیریت مصرف را به عنوان اصلی ترین برنامه شرکت در نظر بگیریم.
محمد فاتحی با اشاره به نزدیک بودن هفته صرفه جویی در مصرف آب تصریح کرد:خواسته ما از رسانه ها این است که در انعکاس مشکلات تامین آب شرب یزد و مدیریت مصرف در کنار شرکت قرار بگیرند و همانطور که با همکاری جراید در سال ۹۷ مدیریت مصرف بسیار خوبی در استان شکل گرفت امسال هم شاهد این اتفاق باشیم و با فرهنگ سازی، آب پایدار را با کمترین میزان قطعی در اختیار مردم قرار دهیم.
اختلاف نظر شرکت آبفا و برق منطقهای در استفاده از کولرهای آبی و گازی
وی در پاسخ به سوال بشارت یزد مبنی بر اینکه پیشنهاد شرکت آب و فاضلاب استان یزد به مردم استفاده از کولر های گازی است یا آبی، توضیح داد: کولرهای آبی روزانه ۴۰۰ لیتر آب مصرف میکنند یعنی هر خانوار به طور متوسط ۸۰۰ لیتر آب برای استفاده از کولر های آبی مصرف می کند که با حذف این کولرها به میزان ۱۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان یزد به اختلاف نظر شرکت آبفا و شرکت برق در استفاده مردم از کولرهای آبی و گازی اشاره و عنوان کرد: هرچند که به دلیل هزینه بالا امکان استفاده از کولر گازی برای همه مردم وجود ندارد اما شرکت آبفا همواره کولر گازی را پیشنهاد میکند ولی شرکت برق منطقهای نظر متفاوتی دارد. به هر حال با در نظر گرفتن یک سایهبان بر روی کولرهای آبی می توان تا میزان قابل توجهی در مصرف آب صرفه جویی کرد.
متوسط EC هشتاد درصد شبکه آب شرب یزد بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ است
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از آب موجود در شبکه لولهکشی یزد از خط انتقالی آب است، خاطرنشان کرد: متوسط EC آب شرب بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ است اما به دلیل اینکه در ساعتهایی ازشبانه روز با افزایش مصرف مواجه هستیم مجبوریم از چاههای آب شرب داخل شهر را در مدار قرار دهیم که این کار سبب بالا رفتن EC آب خواهد شد ولی EC هشتاد درصد شبکه آب شرب بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ است.
محمد فاتحی افزود: EC آب در مناطق یزد متفاوت است. پایین ترین میزان EC در مناطق یزد ۴۴۰ و بالاترین آن که در زمان اوج مصرف و یا به دلیل مشکلات خطوط انتقالی اتفاق افتاده به ۱۶۰۰ رسیده است اما میانگین EC شبکه هیچگاه بالاتر از ۶۵۰ نبوده است. تاثیر سختی آب هم بر سلامت انسان هنوز به اثبات نرسیده و این محدودیت برداشته شده است چرا که تاثیری در بیماری ندارد و طبق استعلامی که از پزشکان انجام داده ایم این موضوع را تایید کردند.
اولویت اصلی شرکت تامین آب شرب برای روستاها است
وی در خصوص اجرای طرح جمع آوری فاضلاب در روستاهای استان گفت: اولویت اصلی شرکت تامین آب شرب برای روستاها است و این در حالی است که برخی از روستاهای کشور هنوز از نعمت آب شرب محروم هستند. با این حال در چند سال اخیر به صورت پایلوت در چند روستا پروژه جمع آوری فاضلاب بر اساس اولویت بندی جمعیت اجرا شد و مناطقی که امکان چاه جذبی نداشت در اولویت قرار گرفت. روستای اسلامیه اولین روستای استان بود که این طرح با اعتبارات ملی در آن آغاز شد.
فاتحی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد از شبکه توزیع آب در یزد دچار فرسودگی است، عنوان کرد: در بعضی از قسمت ها این درصد فرسودگی کمتر و در بعضی دیگر از قسمت ها فرسودگی بیشتری را شاهد هستیم که این موضوع به دلیل محدودیت اعتبار است.
وی درباره مشکلات آب شرب روستاهای تفت توضیح داد: منابع آبی شهرستان تفت فقط در حد جمعیت همین روستاهاست و جمعیت زیادی که پایان هفته و در روزهای تعطیل به این منطقه مراجعه می کنند سبب شده کمبود منابع آبی را شاهد باشیم.