چاپ ۱۴۰ هزار عنوان کتاب در کشور/ تلاش برای ارتقاء مصرف کتاب در بین مردم
سیدعباس صالحی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب یزد با اشاره به ویژگیهای استان یزد به لحاظ بهرهمندی از علم، دانش، ادب و ادبیات اظهار داشت: کمتر منطقهای میتوان در کشور یافت که از ویژگیهای…
سیدعباس صالحی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب یزد با اشاره به ویژگیهای استان یزد به لحاظ بهرهمندی از علم، دانش، ادب و ادبیات اظهار داشت: کمتر منطقهای میتوان در کشور یافت که از ویژگیهای استان یزد برخوردار باشد.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در یزد بیان کرد: نمایشگاهی که امروز در اول اسفندماه در یزد افتتاح شد، نخستین نمایشگاه ماه اسفند است و تا پایان سال جاری، چند نمایشگاه کتاب در استانهای مختلف از جمله ایلام و زنجان برگزار میشود.
صالحی با بیان اینکه کتاب رسانهای بیمانند است، افزود: بیمانندی کتاب نه از باب اغراق بلکه از باب واقعیت است و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، هیچ رسانهای جای کتاب را پر نمیکند.
معاون وزیر ارشاد عنوان کرد: کتاب رسانهای است که با انسان تناسب دارد زیرا در رسانههای دیگر تفکر رقیق و سریع است اما کتاب رسانهای است که اطلاعات آن غلیظ و مانا است ضمن اینکه دیگر رسانهها نیز وابسته به کتاب هستند و از این منبع تغذیه میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در کشور ما در طول ۳۵ سال گذشته پیشرفتهای کمی بسیاری در حوزه کتاب صورت گرفته است، افزود: سال گذشته ۸۰ هزار عنوان و در ۱۰ ماهه امسال ۶۰ هزار عنوان کتاب در کشور به چاپ رسیده که در مقایسه ۱۰ ماهه امسال با سال گذشته، شاهد رشد ۶ درصدی انتشار کتاب در کشور بودهایم.
صالحی با بیان اینکه انتظار از رشد کمی در حوزه کتاب تقریبا محقق شده است اما باید موارد دیگری نیز در حوزه کتاب و کتابخوانی مدنظر قرار گیرد، اظهار داشت: کیفیتافزایی کتاب به نحوی که در کتاب خلاقیت و تفکر مشاهده شود همچنین خرید و خواندن کتاب به نحوی که کتاب در سبد مصرف خانوار قرار گیرد تا چرخ نشر کشور بچرخد، باید مدنظر قرار گیرد.
معاون وزیر ارشاد تأکید کرد: در این زمینه نیاز به برنامهریزیهای جدیتری داریم و روند برنامههای حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی باید از نگاه بخشنامهای به سمت نگاه اجتماعی برود.
صالحی ادامه داد: در حوزه خرید کتاب تلاش شده نمایشگاههای استانی تقویت و حمایت شوند به نحوی که در طول سه سال گذشته ۹۰ نمایشگاه استانی در کشور برگزار شد که پنج مورد از آنها در ماه بهمن امسال و در اهواز، کاشان، ساری، زاهدان و یاسوج برپا شد.
وی عنوان کرد: حدود ۲۳۰ هزار عنوان کتاب در این پنج نمایشگاه با شرکت هزار و ۸۰۰ ناشر عرضه شد و وزارت ارشاد ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال یارانه در این نمایشگاهها توزیع کرد.
معاون وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه نمایشگاهها باید به هفته فرهنگی کتاب تبدیل شوند، بیان کرد: در استانها اتفاقات خوبی در حوزه فروش کتاب افتاد به نحوی که یارانه خرید کتاب به کتابفروشیها پرداخت شد و چهار دوره فروش کتاب با یارانه به مردم برگزار شد و اکنون در صدد برگزاری دوره پنجم هستیم.
وی تصریح کرد: در قالب این دورهها ۳۰ میلیارد تومان کتاب به مردم فروخته شد که ۷ میلیارد تومان آن یارانه وزارت ارشاد بود.
صالحی خاطرنشان کرد: در عمل ارتباط خوبی بین کتابفروشیها و مردم برقرار شد و میتوان از این امر به عنوان یک رویداد مهم در حوزه خرید کتاب یاد کرد.
معاون وزیر ارشاد همچنین از اجرای طرح پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب در سطح کشور خبر داد و افزود: این طرح در ۱۰۰ شهر و هزار روستای کشور اجرا شد و فرصت خوبی برای ارائه ایدههای بسیار خوب در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی فراهم آمد.
وی با اشاره به اجرای طرح جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان بیان کرد: این طرح از ابتدا در ۱۶ طرح آغاز شد و تا پایان سال جاری به ۱۰۰ شهر میرسد.
صالحی تصریح کرد: با اجرای این طرحها، تلاش برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در عمل به یک پویش مردمی تبدیل شده است.
وی همچنین با تأکید بر اینکه در تلاش برای ارتقاء مصرف کتاب در کشور هستیم، یادآور شد: ۳۳ درصد منابع ارشاد در حوزه کتاب به استانها پرداخت شده که این میزان در سال آینده به ۴۰ درصد خواهد رسید.
به گزارش فارس، در این مراسم امام جمعه یزد، استاندار یزد، مدیرکل ارشاد استان یزد و جمعی از مسؤولان استانی و ائمه جمعه شهرستانهای مختلف استان یزد حضور داشتند.
نمایشگاه کتاب یزد از امروز تا هفتم اسفندماه با حضور ۵۱۸ ناشر داخلی و خارجی با عرضه ۵۴ هزار عنوان کتاب داخلی و ۱۴ هزار عنوان کتاب خارجی دایر است.