مهلت ۶ ماهه شورای فنی یزد برای تولید محصولات کوهی شن و ماسه به جای آبرفتی

محمدرضا بشیری روز سه شنبه در حاشیه نشست شورای فنی استان یزد در تشریح مصوبات این جلسه  گفت: این امر با هماهنگی سازمان صنعت ، معدن و تجارت و به منظور افزایش کیفیت تولیدات این بخش انجام می شود. وی…

محمدرضا بشیری روز سه شنبه در حاشیه نشست شورای فنی استان یزد در تشریح مصوبات این جلسه  گفت: این امر با هماهنگی سازمان صنعت ، معدن و تجارت و به منظور افزایش کیفیت تولیدات این بخش انجام می شود.


وی اظهار داشت: امروز ۶ دستور کار شامل بررسی اخبار ، اطلاع رسانی بخشنامه های جدید سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ، آیین نامه های جدید روش کار شورای فنی استان ، بررسی مصوبه های کارگروه پیمان و ضوابط فنی ، بررسی مصوبه های کارگروه آموزش و ترویج ضوابط فنی و بررسی مصوبه های کارگروه مصالح و تجهیزات صنعت ساخت مطرح شد.
وی افزود: در تغییرات جدید آیین نامه روش کار شورای فنی ، تغییر تعدادی از اعضا و افزایش گستره فعالیت شورا به همه طرح های عمرانی استان پیش بینی شده است.
دبیر شورای فنی استان اضافه کرد: یکی از ۶ کارگروه زیرمجموعه شورای فنی کارگروه پیمان و ضوابط فنی است که ۶ دستور کار از مصوبات این کارگروه که وظیفه بررسی اختلاف های مشاور و پیمانکار با دستگاه اجرایی را بر عهده دارد مصوب شد.
بشیری ادامه داد: در بررسی مصوبه های کارگروه آموزش و ترویج ضوابط فنی به این نتیجه رسیدیم که یکی از مشکلات ما اطلاع نداشتن از ضوابط و قوانین مربوط است و برای حل این مشکل از چندماه قبل دوره های آموزشی را برای دستگاه ها و مشاوران و پیمانکاران برای افزایش کیفیت طرح های عمرانی دنبال شده است.
وی دستور کار دیگر را بررسی مصوبه های کارگروه مصالح و تجهیزات صنعت ساخت اعلام کرد و گفت: در چند ماه اخیر از ۳۰ واحد تولید شن و ماسه بازدید شد و نقاط و قوت آنها بررسی شده که ۲ واحد ممتاز و ۶ واحد خوب و مابقی در رده های دیگر قرار دارد.
مدیر نظام مهندسی ضوابط فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان افزود: ضمن آنکه نتایج آزمایش های مکانیک خاک با همکاری استاندارد و انجمن شن و ماسه تهیه شده و به تولیدکنندگان ابلاغ شده و در جلسه امروز قرار شد تا اطلاع رسانی به دستگاه های اجرایی و پیمانکاران استفاده کننده از این مصالح و نیز عموم مردم اعلام شود.
وی در عین حال تاکید کرد: اطلس معرفی واحدهای تولیدی مطلوب و ممتاز باید به گونه ای تهیه شود که سایر واحدهای تولیدی نیز برای قرار گرفتن در این جایگاه ترغیب و تشویق شوند.
در این جلسه مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری یزد نیز با تاکید بر لزوم نظارت جدی تر اداره کل استاندارد بر فعالیت واحدهای تولیدی شن و ماسه گفت: ارزیابی تولیدکنندگان این نوع از مصالح ساختماعی به اطلاع دستگاه های اجرایی و پیمانکاران و مردم رسانده شود.
سیدرضا خادمی افزود: با توجه به ارتباط مستقیم تولیدهای این حوزه با زندگی مردم نباید بعد از پلمپ واحد تولیدی هیچگونه سفارشی پذیرفته شود تا اشکال و نقص وارد شده برطرف گردد.
وی لزوم حضور برخی دستگاه های دیگر را در جلسه های شورای فنی خواستار شد و گفت: این موضوع در اصلاح آیین نامه جدید پیگیری می شود ولی دستگاه های عضو باید حضور جدی در جلسه ها داشته باشند.
مدیرکل فنی استانداری یزد با بیان اینکه اطلاعات شهرداری ها از آیین نامه ها با توجه به بودجه های بالا در طرح های عمرانی پایین است ، تصریح کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی از سوی دستگاه‌ها ضروری است ولی با توجه به هزینه های بالای دوره ها پیشنهاد می شود از سال آینده هر دستگاهی بخشی از این هزینه‌ها را تقبل کند تا کارکنان دستگاه‌ها به ویژه شهرداری‌ها در این دوره‌ها شرکت کنند.
معاون برنامه سازمان برنامه و بودجه استان یزد نیز در این جلسه با انتقاد از ضعف برخی دستگاه ها در تسویه با پیمانکاران گفت: در برخی طرح ها ، همچنان پیمانکاران تا سال های بعد از اتمام کار همچنان درگیر وصول مطالبات هستند و دستگاه بدهی قطعی را اعلام نکرده است.
محمدرضا نبی همچنین با بیان اینکه برآورد نیاز اعتبار طرح های سفر رئیس جمهوری ضروری است افزود: متاسفانه برآوردها به درستی صورت نگرفته و سازمان مدیریت برای این مورد با برخی دستگاه‌ها همچنان در حال مکاتبه و پیگیری است. 
در بخش دیگری از این جلسه دبیر کارگروه مصالح و تجهیزات صنعت ساخت شورای فنی استان یزد هم با بیان اینکه از ۳۰ واحد تولید شن و ماسه استان از مجموع ۵۷ واحد موجود بازدید شده است اضافه کرد: استفاده و تولید مصالح بی‌کیفیت و نامرغوب در ساخت و ساز و پروژه‌های عمرانی موجب کاهش عمر پروژه‌ها به پنج سال خواهد شد.
محمدمهدی فلاح با اشاره به اینکه از این واحدها تنها ۲واحد ممتاز بوده و تعدادی دیگر در سطح خوب ارزیابی قرار گرفتند تصریح کرد: متاسفانه برخی از واحدها نیز در این ارزیابی چندان موفق نبودند اما همه واحدها بر اساس جنس سنگدانه‌ها و مواد شیمیایی در جایگاه خوبی قرار دارند.
وی اضافه کرد: متاسفانه برخی از این واحدها برای تولید از آب پساب استفاده می‌کنند و مشکل عمده ما در این زمینه، مصرف آب و استفاده از مواد اولیه مرغوب رودخانه‌ها است که بهتر است جهت‌گیری شن و ماسه استان به سمت مصالح کوهی برود.
معاون فنی اداره کل استاندارد یزد هم در این جلسه با بیان اینکه استاندارد به تنهایی توانایی استانداردسازی واحدهای تولید شن و ماسه را ندارد گفت: به دلیل کمبود نیرو یک کارشناس مجبور است کار بررسی و ارزیابی ۴۵۰ واحد را انجام دهد.
محمد اصغرزاده با تاکید بر لزوم همکاری تمام دستگاه های مرتبط تصریح کرد: پلمپ کردن و برخوردهای قهری و تعطیلی تبعات اجتماعی دارد و نمی‌توانیم چنین اقدامی را داشته باشیم و معتقدیم باید واحدهای تولید شن و ماسه به سمت تولید مصالح کوهی بروند و بر اساس استانداردها تولید کنند و تولید شن و ماسه آبرفتی رودخانه‌ها حذف شود.

دیدگاهتان را بنویسید