مدیران مشکل ساز برای بخش خصوصی را مواخذه می کنم
فعالان اقتصادی و بخش خصوصی استان یزد به همراه جمعی از مدیران ارشد و دستگاه های دولتی و نظارتی استان در سالن همایش های اتاق بازرگانی یزد در نشستی با عنوان «گفت و گو، راهکارها، چالش ها و پیشنهادهای توسعه…
فعالان اقتصادی و بخش خصوصی استان یزد به همراه جمعی از مدیران ارشد و دستگاه های دولتی و نظارتی استان در سالن همایش های اتاق بازرگانی یزد در نشستی با عنوان «گفت و گو، راهکارها، چالش ها و پیشنهادهای توسعه کسب و کار» گرد هم آمدند تا کارآفرینان یزدی بخشی از مشکلات خود خصوصا در ارتباط با نهادهای دولتی را بازگو کنند تا استاندار یزد و سایر مدیران چاره ای برای آنها بیندیشند. بعد از سخنرانی رییس اتاق بازگانی و هفت نفر از فعالان بخش خصوصی در حوزه های برق، کاشی، فولاد، مواد غذایی، نساجی، معدن و شیمیایی و سلولزی و بیان خاطراتی از برخوردهای نامناسب دستگاه های دولتی با تولیدکنندگان استان، استاندار یزد در جایگاه سخنرانی قرار گرفت و با تاکید بر اینکه مردم و بنگاه های اقتصادی استان بر گردن مدیران حق دارند، قول برخورد با مدیرانی که برای بخش خصوصی مشکل ایجاد می کنند را داد. اظهار نظری که با تشویق پرشور حضار روبرو شد.
محمود زمانی قمی افزود: نظر و دیدگاه های بخش خصوصی استان نظرهایی متین و نجیب است که گاه محتوای آن برابر ۶ ماه نشست های متعدد کارشناسی شده است. بنابراین ضروری است برای حل مشکل هر صنفی، نشست اقتصاد مقاومتی استان در دفتر همان صنف برگزار و راه حل های لازم برای رفع مشکلات ارائه شود.
استاندار یزد در این نشست راه حل اداره امور جامعه را استفاده از اصول مدیریت علمی از سوی نخبگان دانست و گفت: با توجه به احتمال تمدید و افزایش تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی دشمنان و بدخواهان نظام و انقلاب اسلامی، لازم است واحدهای تولیدی و صنعتی استان برای پیشگیری از افزایش فشارها به ویژه در حوزه اقتصادی آمادگی لازم داشته باشند.
زمانی قمی ادامه داد: امروز با شرایط ویژه ای در کشور روبه رو هستیم و دشمنان با انواع توطئه ها استقلال، تمامیت ارضی و انقلاب اسلامی را هدف قرار داده اند.
وی افزود: دشمن به تصور خود شیپور جنگ اقتصادی را علیه ما به صدا درآورده است و اصل فشار تحریم ها بعد از این خواهد بود که در چنین شرایطی همکاری و صرفه جویی مردم و مسئولان در حوزه های مختلف ضروری است.
استاندار یزد با اشاره به حضور و همراهی مردم در صحنه های گوناگون و دفاع جانانه از نظام و انقلاب به ظرفیت های ایران اسلامی در برابر تحریم ها اشاره و خاطرنشان کرد: دشمنان نظام سرانجام پشیمان خواهند شد و شکست خواهند خورد که یکی از نمونه های آن در هشت سال دفاع مقدس و مقاومت مردمی بود.
زمانی قمی ادامه داد: فرهنگ، تمدن و سربلندی ایران اسلامی زمانی باقی خواهد ماند که مدیران از استقلال و تمامیت ارضی کشور دفاع کرده باشند و در خدمت به مردم از هیچ تلاشی کوتاهی نکرده باشند.
عالی ترین مقام اجرایی استان گفت: در چنین شرایطی مدیران دستگاه های دولتی نباید نظر خود را کامل بدانند بلکه لازم است با استفاده از نظر بخش خصوصی و نخبگان تصمیم گیری کنند.
زمانی قمی در پایان سخنان خود گفت: همه با هم، بخش دولتی به کمک بخش خصوصی باید با توطئه ها، تهدیدها و تحریم های مخالفان و دشمنان نظام مقابله کنیم، هشیار باشیم و با اداره درست امور کشور و استان، دشمنان را در رسیدن به اهدافشان ناکام گذاریم.
دولتمردان، توپ مشکلات را در زمین بخش خصوصی نیندازند
رئیس اتاق بازرگانی یزد که علاوه بر میزبانی جلسه مدیریت سخنرانی ها را نیز بر عهده داشت، از دولتمردان خواست توپ مکلات اقتصادی کشور را به زمین بخش خصوصی نیندازند و با تعامل و همفکری با فعالین اقتصادی تلاش کنند مشکلات فعلی برطرف شود.
محمدرضا قمی اظهار داشت: شرایط کشور در بُعد اقتصادی و سیاسی ویژه است و تنها موردی که میتواند مشکلات را برطرف کند گفتمان، کمک و یاری رسانی به یکدیگر است.
قمی با بیان اینکه در چهار دههای که از انقلاب گذشته، جمهوری اسلامی با مشکلات عدیدهای در زمینههای مختلف روبه رو بوده، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در این سالها نسبت به مسئله اقتصاد تأکید فراوانی داشتند و از سال ۹۰ به بعد شعارهای سال را با توجه به اقتصاد انتخاب و میخواهند که همگان سمت و سوی فعالیت کشور به این سمت برود.
رئیس اتاق بازرگانی یزد خاطرنشان کرد: هم اکنون زمانی است که دولت و ملت به بررسی اقدامات خود در زمینه انجام دستور العمل بپردازند و شرایط اقتصاد شرایطی نیست که دولت مردان توپ را به زمین مردم و بخش خصوصی بیاندازند.
وی با بیان اینکه اشتغال استان یزد در بخش صنعت ۴۹ درصد است در صورتی که در سطح کشور کمتر از این میزان است اظهار داشت: با توجه به جمعیت بیش از یک میلیون در استان یزد، این مسئله نشان از فعالیت خوب بخش صنعت و بخش خصوصی است.
قمی اضافه کرد: مردم دارالعباده از گذشته تا کنون معروف به افراد تولید کننده، صنعتگر و انسانهای مولد بودند که با توجه به مدیران باتجربه، عالم و با شناخت کامل که به استان یزد وارد شدند، انتظارات را بالا برده که بتوانند نسبت به حل مشکلات استان تلاش مضاعف داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی یزد اذعان داشت: ما در بحث اقتصاد مقاومتی ستاد فرماندهی تشکیل دادیم و در این شرایط تقاضا داریم که استاندار محترم بهعنوان یک فرمانده، تصمیمات قاطع بگیرند که زمان از دست تولید، استان و کشور گرفته نشود.
وی در پایان افزود: با توجه به اهمیت برنامه ریزی، باید نسبت به زمان محدودی که داریم نگاه خاص و ویژه داشته باشیم زیرا اگر از الآن زمان را از دست بدهیم شاید دیگر در آینده نتوانیم آن را جبران کنیم.
تامین مواد اولیه، بزرگترین معضل صنایع برق و الکترونیک استان
محمد حسن شیشه بری، عضو انجمن صنایع برق و الکترونیک استان یزد در این نشست با اشاره به اینکه صنعت برق و الکترونیک به عنوان صنعتی کم آبخواه و سازگار با محیط زیست و اقلیم یزد گفت: توسعه این صنعت در استان یزد می تواند نقش موثری در اشتغال آفرینی داشته باشد.
وی یکی از مشکلات این صنعت را تامین مواد اولیه دانست و گفت: در حال حاضر صنایع برق و الکترونیک استان با تامین مواد اولیه خود مواجه شده اند که در بخش واردات با مشکلات تامین ارز و در بخش مواد اولیه داخلی با کمبود تامین از طرف بورس روبرو شده اند.
شیشه بری با بیان اینکه حیات صنایع وابسته به تامین مواد اولیه است، از استاندار یزد خواست مشکلات تامین مس و آلمینیوم صنایع برق و الکترونیک استان را در رایزنی با شرکت های تولیدکننده و دولت برطرف کند.
سقوط ارزش های فرهنگی، مقدمه مشکلات اقتصادی
محمدرضا شجاع، به عنوان فعال معدن و فولاد استان یزد سخنران بعدی این مراسم بود. وی بیان چالش ها و مشکلات از طرف فعالان اقتصادی استان را مقدمه حل آنها دانست و گفت: تولید فولاد در کشور و استان از معدن تا محصول مسیری طولانی و طاقت فرسا را طی می کند در حالی که واردات این کالا رقیبی جدی برای حیات این صنعت است و اگر نتوانیم قیمت تمام شده محصولاتمان را پایین بیاوریم قادر به حضور در بازارهای جهانی نیز نخواهیم بود.
وی در ادامه افزود: تحول اقتصادی پیش نیازش تحول فرهنگی است و متاسفانه در بخش فرهنگ موفق عمل نکرده و با سقوط اخلاقی مواجه هستیم. برخی از ارزش ها که در ابتدای انقلاب در جامعه وجود داشت مثل کمک به همنوع و اعتماد مردم به دولت از بین رفته است و در صورتی که بر روی این معضلات کار نشود، نمی توانیم گام های بلند اقتصادی برداریم.
شجاع با اشاره به اینکه ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست دولت است و در بخش تعاونی هم موفق عمل نکرده ایم، گفت: بخش خصوصی که ۱۵ درصد اقتصاد کشور را در اختیار دارد توانسته علیرغم مشکلات گام هایی رو به جلو داشته باشد و بنابراین باید از بخش خصوصی بطور جدی حمایت کرد.
وی بیان داشت: ای کاش سرمایه گذاری دولتی و شبه دولتی در بخش های اقتصادی کشور ممنوع می شد تا از حیف و میل اموال ملی جلوگیری شود و رانت ها، بخش خصوصی را با مشکل روبرو نسازد.
وی خطاب به استاندار یزد با بیان اینکه با اقتصاد دستوری نمی توان اقتصاد را سامان داد، از زمانی قمی خواست ادارات دولتی را تسهیل گر بخش خصوصی سازد. شجاع در ادامه افزود: صدور بخش نامه ای متعارض از طرف دولت در اقتصاد باعث سردرگمی فعالان اقتصادی شده که در موضوع ارز تبعات آن را دیدیم.
وی با تاکید بر اینکه تمامی مراودات و قراردادهای اقتصادی باید شفاف به اطلاع عموم برسد، از اعلام اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی دفاع کرد و گفت: راه برقراری اعتماد مردم به دولت شفاف سازی و جلوگیری از رانت خواری و فساد است.
صنایع پلاستیک استان در در تنگنای تامین مواد اولیه
مزیدی، رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی تامین نیاز مواد اولیه صنعت پلاستیک استان با اشاره به اینکه مهمترین معضل صنایع پلاستیک استان، تامین مواد اولیه است، گفت: بعد از بحران ارزی و تعیین دلار دولتی به نرخ ۴۲۰۰ تومان، شرکت های پتروشیمی عرضه مواد اولیه خود در بورس را کاهش داده اند و در بازار آزاد با نرخ آزاد ارز ارائه کرده یا صادر می کنند و در نتیجه هم مواد اولیه کم شده و هم با قیمت بسیار گران توسط صنایع پلاستیک خریداری می شود که قیمت محصولات را افزایش می دهد.
وی در ادامه افزود: امسال میزان تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پلاستیک استان نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته که مهمترین دلیل آن عرضه نشدن آن توسط پتروشیمی های کشور است و باعث شده میزان تولید صنایع پلاستیک استان به شدت کاهش یابد.
مزیدی با اشاره به اینکه صادرات محصولات پلاستیکی می تواند تا ۳۰ درصد قیمت تمام شده ارزش افزوده داشته و یکی از صنایع کم آبخواه یزد است، گفت: متاسفانه صنایع پتروشیمی بجای تامین مواد اولیه کارخانجات صنایع گلاستیک، خام فروشی می کند که ضربه اقتصادی بزرگی به اقتصاد کشور است.
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی تامین نیاز مواد اولیه صنعت پلاستیک استان با اشاره به اینکه صنایع پلاستیک استان تنها با ۲۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند، کمبود نقدینگی و هزینه های بالای انرژی را از دیگر مشکلات این صنعت دانست و گفت: نیاز صنایع پلاستیک استان یزد در سال ۷۰ هزار تن است و حاضریم با همراهی مدیران استان قراردادی با پتروشیمی ها برای تامین این نیاز ببندیم و نسبت به مصرف درست آن تعهد دهیم.