استاندار یزد با تاکید بر جدیت دولت برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی:
مبنای انتصاب مدیران، داشتن جسارت برای رفع موانع تولید است
• مهران فاطمی، استاندار یزد در دیدار با اعضای هیات مدیره خانه صمت استان: موفقیت مدیریت استان در مباحثی نظیر اقتصاد، تولید، سرمایه گذاری و دیگر مسائل مرتبط با این بخش، مستلزم استفاده از مشاوره ها، راهبردها و راهکارهای این مجموعه ها و همراهی با آنهاست. مبنای انتصاب و ابقای مدیران جسارت و همت آن ها برای پیگیری مسائل، برداشتن موانع از مسیر تولید و اقتصاد استان و نیز تفسیر قانون به نفع تولید کننده است
استاندار یزد با اشاره به مشکل فعالان اقتصادی ناشی از تداوم تحریم های ظالمانه استکبار جهانی علیه نظام و انقلاب اسلامی گفت: از هیچ تلاشی برای رفع مشکل این قشر زحمتکش استان دریغ نخواهیم کرد، رفع موانع و گشودن چالش ها در مسیر فعالیت آنها با جدیت تمام پیگیری می شود.
به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان یزد، مهران فاطمی در نشست مشترک با اعضای هیات مدیره این تشکل صنفی تاکید کرد: در چنین شرایطی خدمت به جامعه صنعتی، اقتصادی و تولیدی یزد مصداق عمل صالح است.
وی افزود: خانه صمت استان، قوه عاقله حوزه اقتصادی استان است، با این نگاه، خواستار گشایش فصل جدیدی از ارتباطات تعاملی میان مجموعه مدیریت ارشد و این تشکل صنعتی هستیم تا با همتی مضاعف، مسائل را پیگیری و حل کنیم.
وی اظهارکرد: موفقیت مدیریت استان در مباحثی نظیر اقتصاد، تولید، سرمایه گذاری و دیگر مسائل مرتبط با این بخش، مستلزم استفاده از مشاوره ها، راهبردها و راهکارهای این مجموعه ها و همراهی با آنهاست.
استاندار یزد ادامه داد: مبنای انتصاب و ابقای مدیران جسارت و همت آن ها برای پیگیری مسائل، برداشتن موانع از مسیر تولید و اقتصاد استان و نیز تفسیر قانون به نفع تولید کننده است.
تدوین سند برای حل چالش های بخشهای مختلف اقتصادی استان
فاطمی خاطرنشان کرد: در این جلسه مطالب بسیار خوب و پخته ای از سوی رئیسان انجمن های تخصصی خانه صنعت، معدن و تجارت یزد مطرح شد که در این زمینه سندی از وضعیت استان در بخش های مختلف حوزه اقتصاد، طرح مسائل و چالش های این حوزه به همراه ارائه راهکارهای عملیاتی برای حل آنها تدوین شود.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: این سند باید منظومه کاملی از تمامی مسائل این حوزه باشد و ماموریت هر دستگاه، اولویت ها و زمانبندی گام های مورد نظر، در آن مشخص شود تا مبنای تعامل فی مابین ما و شما باشد و به عنوان نقشه راه و عمل مدیران قرار گرفته و اثر خود را در متن تولید و اقتصاد استان نشان دهد.
وی با بیان اینکه موانع و چالش های قابل حل در استان، باید بدون هیچ عذر و بهانه ای رفع شود، اظهار داشت: مسائلی که حل آن ها در گرو پیگیری در سطح ملی است با جدیت دنبال می شود، البته رویکرد دولت سیزدهم نیز افزایش حدود اختیار استانداران برای پیشبرد امور است.
استاندار یزد ادامه داد: اگر مشکل یکی از تولیدکنندگان حتی با برگزاری جلسه ای با کارشناس یک بانک در تهران رفع می شود، حاضر هستم برای پیگیری و حل آن راهی تهران شوم و این اقدام را کسر شان خود نمی دانم.
تشکیل خانه صمت گامی موثر در استفاده از خرد جمعی
همچنین رییس خانه صنعت، معدن و تجارت (صمت) یزد در این نشست به معرفی تاریخچه این تشکل و انجمن های تخصصی آن پرداخت و گفت: وزارتخانه با کمک به تشکیل انجمن های تخصصی صنایع همگن و خانه های صنعت و معدن و تجارت استان ها که برآمده از تجمیع این انجمن هاست گام مهمی در راستای استفاده از خرد جمعی و مشارکت بخش خصوصی در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها برداشته است.
سیدعلی اکبر کلانتر افزود: این تشکل فراگیر صنعتی و معدنی با حدود ۲۰ سال فعالیت خود با وجود فراز و نشیب ها و تغییر نگاه برخی از دولتمردان، به حرکت اصولی خود در راستای دفاع از خواسته های منطقی و به حق صنعتگران و معدنکاران استان و انتقال دیدگاه ها و خواسته های فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران حوزه صنعت و معدن به دولتمردان و همچنین ابلاغ نظر، قوانین و بخشنامه های مرتبط با حوزه کسب و کار به فعالان اقتصادی ادامه می دهد.
وی ادامه داد: این تشکل که در حال حاضر نزدیک به سه هزار واحد تولیدی، صنعتی و چند صد معدن دارای پروانه بهره برداری استان را تحت پوشش دارد با همفکری و همراهی حدود ۱۵۰ نفر اعضای هیات مدیره ۱۵ تشکل تخصصی صنایع و معادن همگن خانه صمت استان که همگی در زمره خبرگان، نخبگان و پیشکسوتان صنعت و معدن استان است، فعالیت دارد.
خانه صمت بازوی مشورتی خوبی برای مدیران عالی استان است
وی اظهار داشت: با ایجاد حلقه هایی از خبرگان و پیشکسوتان نخبه رسته های مختلف صنایع همگن استان و برگزاری جلسه هم اندیشی در انجمن های تخصصی و انتقال دیدگاه های آنها توسط رییسان هیات مدیره انجمن ها در جلسه خانه صنعت و معدن و تجارت، عملاً به سازمان یافته ترین و تخصصی ترین تشکل مردم نهاد در حوزه صنعت و معدن تبدیل شد و هرگاه مدیران ارشد و مقام های عالی دولت اعتقاد به استفاده از خرد جمعی و مشارکت بخش خصوصی در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها دارند، توانسته بازوی مشورتی خوبی برای مدیران عالی استان و کشور باشد.
رییس خانه صمت یزد با اشاره به عضویت این تشکل در ۴۰ کارگروه، کمیته و کمیسیون استانی و ملی، گفت: این تشکل صنفی استان و ۱۵ انجمن تخصصی صنعتی آن همکاری خوبی با دستگاه های اجرایی، حاکمیتی و قضایی استان در کمک به رونق تولید، شفاف سازی و مبارزه با فساد در استان دارد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: در راستای رسالت ها و اهداف خود به عنوان یک تشکل تخصصی اقتصادی خصوصی، اقدام های متنوع و مؤثری در کمک و حمایت از بخش صنعت و معدن و تجارت ، ارایه خدمات هرچه بیشتر به صنعتگران، معدنکاران و فعالان اقتصادی، شناسایی و احصای مشکل و موانع کسب و کار و ارائه راهکار های رفع آنها، همچنین ارتقای نقش و جایگاه بخش خصوصی را انجام می دهد.
کلانتر در ادامه این نشست به برخی از اقدام های خانه صمت استان یزد اشاره کرد و گفت: کار پژوهشی و تحلیلی وضعیت صنعت استان به روش نوین و ابداعی مختص خانه صنعت یزد با استفاده از مستندات و اعداد واقعی تهیه شده، هیچگونه اعمال سلیقه و خود اظهاری و عددسازی در آن وجود ندارد و دقیق ترین و صحیح ترین آمار موجود صنعت استان است که تاکنون برای برنامه ریزی های استانی، تهیه سند آمایش سرزمین، پایش و رصد تسهیلات بانکی و مشابه اینها موارد مورد استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: حدود ۱۰ سال است که همه ساله تهیه و چاپ می شود و در صورت نیاز در اختیار استاندار و مسئولان اقتصادی استان و کشور قرار می گیرد،کلانتر خاطرنشان کرد: مطالعه انجام شده در این خصوص منجر به دستورالعمل پایش وضعیت صنایع استان و شفاف سازی وضعیت آنها به عنوان پایلوت( نمونه آزمایشی) کشوری بر مبنای روش ابداعی خانه صنعت، معدن و تجارت استان شد و بر همین اساس سامانه ارزیابی و پایش تولید استان یزد ( ساپتای ) طراحی و ارائه شده است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد اضافه کرد: با بهره گیری از پاسخ های تعداد زیادی از فعالان اقتصادی به فراخوان صنعتگران استان از سوی این تشکل ۱۵۰ مورد از مهمترین مشکل صنعتگران و معدن کاران گردآوری، جمع بندی و به همراه تبعات، عوامل ایجادی و راهکارهای حل آنها در ۱۱ سرفصل و حوزه مختلف دسته بندی و به مقام های استانی و ملی ارائه شد.
کلانتر در ادامه اظهارکرد: همکاری و شرکت در جلسات نظارت و بررسی روند اعطای تسهیلات رونق تولید به همراه مدیرکل دفتر سرمایه گذاری، نماینده سازمان صمت، رئیس امور اعتباری بانک های عامل در محل بانک، به عنوان عضو اصلی؛ موثر و کمک به تصویب صحیح تسهیلات از طریق ارایه اطلاعات دقیق وضعیت واحدهای تولیدی و ارائه پیشنهاد و راهکارهای رفع موانع اعطای تسهیلات رونق تولید و کمک به فعال تر شدن واحدهای نیمه فعال و راه اندازی واحدهای تعطیل از دیگر اقدام ها در راستای حمایت از تولیدکنندگان و صنایع یزد است.
به گفته کلانتر واحد مشاوران خانه صنعت با به کارگیری مشاوران برجسته و باتجربه در زمینه های حقوقی، کار، مالیاتی، بیمه های تأمین اجتماعی و تجاری، گمرک، مدیریت، منابع انسانی، بانکی و برخی دیگر از زمینه های تخصصی صنعت چند سال است تشکیل شد و با ارائه مشاوره به سرمایه گذاران، کارآفرینان و واحدهای صنعتی و معدنی مشتاق خدمات فوق را ارائه می دهد.
رئیس خانه صمت استان یزد اظهارداشت: یکی از کارهای برجسته ای که همکاران تلاشگر در راستای حمایت از کالای ایرانی انجام دادند، جمع آوری اطلاعات و دسته بندی بیش از ۴۰۰ شرکت برتر و معرفی هزار محصول ساخت یزد از طریق انتشار کتاب «ساخت ایران ـ یزد» در هزار نسخه و توزیع آن در بین نهادها و بازرگانان سراسر کشور و همچنین سفارتخانه ها و رایزن های اقتصادی بود که مورد تجلیل معاون اول رییس جمهوری و برخی از مسئولان قرار گرفت و گام بلندی در فرهنگ سازی استفاده از تولید با کیفیت داخلی بود.