لغو فرمان جدید ضدمهاجرتی ترامپ روی میز قاضی‌ها

متن پیش رو در جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. اولین مهره دومینوی سقوط فرمان جدید ضد مهاجرتی رئیس‌جمهور امریکا دوباره با لغو موردی آن از سوی یک قاضی امریکایی فروافتاد….

متن پیش رو در جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.


اولین مهره دومینوی سقوط فرمان جدید ضد مهاجرتی رئیس‌جمهور امریکا دوباره با لغو موردی آن از سوی یک قاضی امریکایی فروافتاد. در حالی که دادستان‏های شش ایالت آماده کشاندن فرمان مذکور به دادگاه هستند، ‌واکنش دولت ترامپ نشان می‌دهد به رغم بلوف در مورد پیروزی در دادگاه انتظاری جز شکست مفتضحانه دیگر نمی‌رود؛ واکنشی کودتا‏گونه‏‏ که طی آن ترامپ خواستار برکناری ۴۶ دادستان ایالتی شده و ناظران را به یاد اقدامات اردوغان برای پاکسازی قوه قضائیه بعد از کودتای تابستان می‏اندازد.



در اولین اقدام دستگاه قضایی امریکا علیه فرمان مهاجرتی جدید ترامپ یک دادگاه در ویسکانسین امریکا همسر و فرزند یک پناهجوی سوری را که در امریکا پناهندگی دریافت کرده بودند، ‌از این فرمان مستثنی ساخت تا بار دیگر مانند فرمان قبلی که یک قاضی حکم به لغو آن در مورد دو عراقی گرفتار شده در فرودگاه داده بود و در نهایت طی پروسه‏ای چند روزه به لغو کامل فرمان انجامید، ‌زمینه فروپاشی این فرمان جدید هم مهیا شود. قاضی ویلیام کانلی در حکم اولیه خود که شامل یک مرد سوری و خانواده‌اش شده گفته است که حکم اعلام شده از سوی دولت ترامپ آسیبی جبران‌ناپذیر را متوجه آنها می‌سازد. کانلی در حکمش تصریح کرده است: با توجه به اینکه دستور رئیس‌جمهور امریکا شامل حال شاکی می‌شود، دادگاه تشخیص می‌دهد ادعاهای او می‌تواند موجه باشد. براساس ممنوعیت جدید دولت ترامپ ورود اتباع شش کشور مسلمان سوریه، ایران، لیبی، سومالی، یمن و سودان برای مدت ۹۰ روز و ورود همه پناه‌جویان برای مدت ۱۲۰ روز به امریکا ممنوع می‌شود، ‌قرار است این حکم از تاریخ ۱۶ مارس(۲۶ اسفند) اجرایی شود. علاوه بر شکایات دادستان‌‌‌های شش ایالت از فرمان ترامپ، در یک چالش قانونی دیگر علیه این حکم «اتحادیه آزادی‌های مدنی» امریکا شکایتی را به نمایندگی از چند گروه یاری‌دهنده پناهجویان علیه این حکم رئیس‌جمهور امریکا ثبت کرده است. 

ترامپ خواستار کناره‌گیری ۴۶ دادستان
وزارت دادگستری امریکا روز جمعه اعلام کرد که جف سشنز، دادستان کل این کشور از ۴۶دادستان منصوب شده در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما خواسته است فوراً کناره‌گیری کنند. سارا ایزگار فلورس سخنگوی وزارت دادگستری گفت که بسیاری از دادستان‌هایی که در دولت پیشین پیشنهاد شده بودند وزارت دادگستری را ترک کرده‌اند. اکنون از ۴۶ دادستان فدرال باقی‌ مانده خواسته شده است در جهت «انتقال قدرت یکپارچه»، استعفای خود را اعلام کنند. فلورس گفته است این اقدام غیرمعمول نیست و در زمان به قدرت رسیدن بیل کلینتون نیز رئیس‌جمهور پیشین امریکا دست به اقدام مشابهی زده است. 

باز هم فلین، بازهم هک
ارتباطات و رفتارهای نامتعارف اعضای تیم رئیس‌جمهور جدید امریکا موجب شده تا کاخ سفید در دوران «دونالد ترامپ» تقریباً هر روز شاهد یک بحران تازه باشد. روز جمعه هم طبق معمول دو ماه گذشته، دولت ترامپ با دردسر تازه‌ای مواجه شد، این بار با افشای ارتباطات مشکوک دو تن از اعضای اصلی ستاد انتخاباتی او. 
ابتدا شبکه «ان‌بی‌سی» گزارش کرد که «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی مستعفی ترامپ، در جریان رقابت‌های انتخاباتی از ترکیه پول گرفته تا با لابی‌گری منافع آنکارا را پیش ببرد. بنا بر این گزارش، لابی فلین برای ترکیه در حالی صورت گرفته که او همزمان به دلیل نقشی که در ستاد انتخاباتی ترامپ داشته، در جلسات سطح بالای اطلاعاتی شرکت می‌کرده است. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، فلین تا همین هفته این مسئله را به وزارت دادگستری امریکا اعلام نکرده بود. بنا بر این گزارش، فلین که شرکتی به نام «گروه اطلاعاتی فلین» دارد، ۵۳۰ هزار دلار از محل لابی‌گری برای ترکیه درآمد کسب کرده است. گرچه فلین ظاهراً به طور مستقیم از دولت ترکیه پول نگرفته است ولی مالک شرکت «اینوو» که او را استخدام کرده، یک تاجر
امریکایی – ترکیه‌ای است که روابط نزدیکی با رهبران آنکارا دارد.  شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید روز جمعه مدعی شد ترامپ نمی‌دانسته فلین به عنوان لابی‌گر دولت ترکیه فعال بوده است. در ماه فوریه هم ارتباطات اعلام‌نشده این ژنرال سابق ارتش امریکا با سفیر روسیه در واشنگتن در دورانی که هنوز ترامپ رئیس‌جمهور نشده بود، بحران بزرگی آفرید و نهایتاً به استعفای اجباری فلین منجر شد. اما بدبیاری‌های ترامپ به همین جا ختم نمی‏شود. روز جمعه روزنامه «واشنگتن‌ تایمز» در گزارشی در مورد هک سیستم‌های رایانه‌ای حزب دموکرات و سرقت ایمیل‌های مشاوران «هیلاری کلینتون» کاندیدای این حزب در رقابت‌های انتخاباتی توسط هکرهای روسی نوشت: «راجر استون» مشاور ستاد انتخاباتی ترامپ با عامل این حمله سایبری گفت‌وگو کرده است. استون در گفت‌وگو با این روزنامه این خبر را تأیید کرده، اما مدعی شده که این مکالمه «کاملاً بی‌ضرر» بوده است. 

پیوستن سرخپوستان به معترضان ترامپ
هزاران نفر از بومیان امریکایی که به سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولتمردان امریکا و نقض مستمر حقوق خود معترض هستند، با برگزاری تظاهراتی اعتراض خود را نسبت به فرمان اخیر ترامپ مبنی بر احداث یک خط لوله نفتی در منطقه سرخپوست نشین نشان دادند. بر اساس این گزارش، به دعوت بومیان و سرخپوستان منطقه «استاندینگ راک» بیش از ۷ هزار نفر برای حمایت از بومیان امریکا از کنگره تا کاخ سفید تجمع اعتراض‌آمیز برگزار کردند.
معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که در آنها نوشته شده بود: «ما نفت را نمی‌توانیم بخوریم، زمین را حفاظت کنید، آب با ارزش است، ساخت خط لوله نفتی ممنوع، آب زندگی است»، « دولت دروغگو است»،«به استقلال بومیان احترام بگذارید»، «تجاوز و تعرض شرکت‌ها به آب و زمین‌های ما را متوقف کنید.» یکی از بومیان شرکت‌کننده در این تجمع اعتراض‌آمیز در پاسخ به خبرنگار تسنیم گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از ما را قتل عام کرده‏اند، اشغال زمین‌های ما، ‌ناقض تمام تعهدات فیمابین از خصوصیات این زورگویان کاپیتالیسم امریکا است. 

رسوایی در وزارت دفاع
وزیر دفاع امریکا در پی افشای رسوایی یک هفته پیش انتشار تصاویر برهنه سربازان زن ‌ارتش این کشور از سوی همکاران مردشان، وعده تحقیقات گسترده داد. جیمز ماتیس گفت که برای انجام تحقیقات درباره این رسوایی«همه اقدامات لازم» در کلیه بخش‌های ارتش انجام خواهد شد. این رسوایی پس از آن آغاز شد که گروه نظامیان مرد در واحد تفنگداران دریایی تصاویر برهنه زنان نیروی دریایی را در فضای مجازی منتشر کردند. با این حال پس از این اقدام تنها کمتر از ۱۰ تن از این زنان نظامی برای شکایت قانونی در این باره، پیشقدم شدند. فیسبوک به ناچار حساب کاربری یک گروه موسوم به «اتحاد تفنگداران» با ۳۰ هزار عضو به علت انتشار این تصاویر برهنه را مسدود کرده است. 

نابسامانی در وزارت خارجه
در یکی از نمونه‌های جدید از به حاشیه رانده شدن وزارت خارجه امریکا در دولت جدید این کشور، وقتی روز جمعه «مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه امریکا با این سؤال خبرنگاران مواجه شد که آیا «رکس تیلرسون» وزیر خارجه امریکا با «لوئیس ویدگارای» همتای مکزیکی‌اش دیدار می‌کند یا نه، جوابی از روی نا‌آگاهی داد. در حالی که ویدگارای که روز پنج‌شنبه در کاخ سفید با «جراد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ و «هربرت مک‌مستر» مشاور امنیت ملی ترامپ دیدار کرد، تونر همان روز ضمن اعلام بی‌اطلاعی از این موضوع گفت:‌«این مسئله را بررسی می‌کنم و به شما خبر می‌دهم. نمی‌دانستم که وزیر خارجه به این شهر آمده است. نمی‌دانم که آیا قرار است دیداری با وزارت خارجه صورت گیرد یا نه.» نشریه آتلانتیک هفته گذشته در گزارشی وزارت خارجه امریکا را سازمانی نیمه‌تعطیل توصیف کرد که از حلقه تصمیم‌گیری کنار گذاشته شده است. 

دیدگاهتان را بنویسید