«فشار به روزنامه های مستقل» با اهرم قطع آگهی های دولتی!
سهمیه آگهی های دولتی « بشارت یزد»پس از انتشار مطلبی مرتبط با موضوع« معدن مس دره زرشک » قطع شده است
یک مقام مسئول می گوید آگهی های دولتی این روزنامه قطع شده «چون بدی کرده!»
چه کسی پاسخگوی رفتارهای فراقانونی وخسارت به مطبوعات است؟
روزنامه بشارت یزد مدتی است به دلیل فشار مالی ناشی از قطع آگهی های دولتی به ناچار با حجم صفحات کمتر و در قطع کوچکتر و تک رنگ ؛ تنها به لطف خوانندگان و حمایت مردم منتشر می شود
یک مقام مسئول می گوید آگهی های دولتی روزنامه بشارت یزد قطع شده «چون بدی کرده!»
اما قطع آگهی های دولتی و سهمیه قانونی روزنامه ای که بهعنوان رسانه مستقل با بیش از بیست سال ریشه در انتشار مستمر و پیوسته؛ تلاش داشته تا مدافع حقوق مردم باشد و سالهاست در موزد خطری که حیات و تمدن دیرینه یزد را تهدید می کند؛ چرا و به دستور چه کسی بوده است؟ آن هم در استانی که روزنامه ها معدود و مجرای درآمد رسانه ها نیز محدود است. همچنین تاثیر این رفتارها بر رسانه های مستقل و جریان اطلاع رسانی آزاد چیست تا چه حد منطقی بر سیاست های نظام و دولت در نقدپذیری و حمایت از انتقاد و امر به معروف است؟ چرا سطح آستانه تحمل برخی مسئولان آنهم در مورد یک موضوع معدنی که سالهاست به عنوان چالش زیست محیطی در یزد شناخته شده تا این حد پایین آمده است؟
«آگهی های دولتی» روزنامه بشارت یزد از زمان انتشار مطلبی در نقد رفتار یک مقام ارشد دولتی در یزد پیرامون معدن مس دره زرشک، تقریبا به صفر رسیده، به نحوی که روند ارسال آگهی های دولتی که بر اساس سهمیه و از طریق سامانه وزارت ارشاد به این روزنامه تعلق می گرفت؛ متوقف شده است.
مدیرانی که نقد را بدی می دانند…
مدیر مسئول روزنامه بشارت یزد در تماسی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد داشت؛ علت را جویا شد. احسان عابدی تنها به گفتن این جمله اکتفا کرده که: «وقتی بدی می کنید … آگهی هم قطع میشه …» و در پاسخ به بد نبودن کار روزنامه و لزوم تحمل انتقاد دیگر تماس قطع شد!
از قرار معلوم آگهی های این روزنامه در پی واکنش برخی مقامات ارشد استان به انتشار مطلبی پیرامون «معدن مس دره زرشک» قطع شده است.
تلاش برای بقا با تحمل همکاران و حمایت مردمی و آگهی های بخش خصوصی
با وجودی که بخش زیادی از هزینه های چاپ و انتشار روزنامه ها بر اساس درآمد ناشی از آگهی های دولتی پوشش داده می شود و با توجه به اینکه سهمیه آگهی های این روزنامه قطع شده؛ اما بشارت یزد روند انتشار و ماندن در عرصه اطلاع رسانی را قطع نکرده و امیدوار است با پشتوانه تلاش همکاران و حمایت و آگهی های بخش خصوصی، تا بهبود اوضاع و برگشت به روال عادی، فعالیت اطلاع رسانی مستقل را ادامه می دهد.
بی اطلاعی روابط عمومی استانداری یزد
روزنامه بشارت یزد علت قطع آگهی های دولتی بدون دلیل موجه را از روابط عمومی استانداری یزد به عنوان شاکی این روزنامه که نامه درخواست برخورد با این روزنامه را به دادستانی ارسال کرده؛ پیگیری کرد. علی صالحی مدیر روابط عمومی استانداری یزد هرگونه تماس با مدیرکل ارشاد استان و پیگیری برای قطع آگهی های دولتی و عدم تخصیص سهمیه این روزنامه از طریق روابط عمومی استانداری یزد را رد و تاکید کرد: «روابط عمومی استانداری یزد در این زمینه دخالت نداشته است.» وی در عین حال در پاسخ به احتمال دخالت سایر بخش ها و مدیران استانداری؛ از احتمال پیگیری و دخالت سایرین در استانداری ابراز بی اطلاعی کرد.»
وقتی پرونده قضایی تشکیل شده؛
این اقدامات فراقانونی چرا؟
روزنامه بشارت یزد به عنوان فعال ترین روزنامه استان با توجه به هزینه های سنگین چاپ و انتشار و داشتن تعداد غیرقابل مقایسه نیروی انسانی شاغل نسبت به بقیه روزنامه ها و رسانه های استان؛ قطع آگهی های دولتی قبل از صدور رای دادگاه را نوعی بی قانونی و اقدام غیر مسئولانه در قبال آزادی بیان و استقلال رسانه ها می داند.
گفتنی است در پی درج مطلبی با عنوان «مدیری خبره که قربانی رویای مسی استاندار شد» در شماره ۲۰۳۲ مورخ ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ روزنامه بشارت یزد، دادستان یزد بلافاصله علیه این روزنامه اعلام جرم کرد و مدیر روابط عمومی استانداری یزد نیز ضمن انتشار اطلاعیه ای در سایت استانداری؛ نیز بدون ارسال جوابیه با ارسال نامه ای به دادستان یزد، خواستار برخورد قضایی با این روزنامه شد در حالیکه بر اساس عرف می توانستند به این روزنامه جوابیه ای جهت انتشار بدهند.
حال چه کسی پاسخگوی خسارت وارده به این روزنامه است ومبنای قانونی این رفتارها چیست؟
خسارت وارده نیز تنها خسارت مالی بر این روزنامه نیست بلکه بر روند اطلاع رسانی آزاد و شهامت خبرنگاران و رسانه ها در نقد قدرت تاثیر عمیق و بلند مدت می گذارد.
سوابق و مشخصات بشارت یزد
«بشارت یزد» پرتیراژترین روزنامه استان یزد هست که تاکنون بیش دو هزار و ۲۰۰ شماره منتشر شده و البته با توجه به اینکه سنگ بنای آن بر ادامه بشارت نو گذشته شده، سابقه آن با احتساب روزنامه بشارت نو_ که از اواخر سال ۹۲ روزنامه سراسری شد_ به بیش از ۲۰ سال فعالیت مطبوعاتی پیوسته می رسد.
این روزنامه نسبت به سایر روزنامه های استان با قطع و کیفیت و تیراژ متفاوت منتشر می شود.
گفتنی است مدیر کل ارشاد یزد در پاسخ به اعتراض مدیر مسئول بشارت یزد؛ آگهی های این روزنامه را با سال قبل مقایسه کرد درحالی که با توجه به تعرفه و رشد میزان آگهی ها و البته افزایش هزینه ها و تورم این مقایسه نادرست است.