ساکنان بومی اکرم آباد، مخالف حضور اتباع بیگانه هستند

مدت هاست که مسئله سکونت اتباع افغانی در یزد چالش برانگیز شده و در مناطقی که اتباع سکونت دارند مانند برخی مناطق بافت تاریخی، به شدت با مخالفت اهالی محل مواجه شده است. شنیده ها حاکی از آن است که در منطقه اکرم آباد نیز برخی اهالی بومی به شدت با سکونت این اتباع افغانی مخالف بوده و حتی از ثبت نام دانش آموزان افغانی در مدرسه منطقه، ممانعت به عمل می آورند. این در حالی است که معترضین مقر اصلی حضور گسترده اتباع بیگانه در اکرم آباد یزد را طمع مالی برخی مالکان خانه ها و اماکن متروک می دانند که به راحتی ملک خود را به اتباع اجاره می دهند.

کلاف سر درگم سکونت اتباع افغانی در یزد و مخالفت ها با تحصیل فرزندانشان در مدارس عادی:

  • مدت هاست که مسئله سکونت اتباع افغانی در یزد چالش برانگیز شده و در مناطقی که اتباع سکونت دارند مانند برخی مناطق بافت تاریخی، به شدت با مخالفت اهالی محل مواجه شده است. شنیده ها حاکی از آن است که در منطقه اکرم آباد نیز برخی اهالی بومی به شدت با سکونت این اتباع افغانی مخالف بوده و حتی از ثبت نام دانش آموزان افغانی در مدرسه منطقه، ممانعت به عمل می آورند. این در حالی است که معترضین مقر اصلی حضور گسترده اتباع بیگانه در اکرم آباد یزد را طمع مالی برخی مالکان خانه ها و اماکن متروک می دانند که به راحتی ملک خود را به اتباع اجاره می دهند.
  • محسن گلستانی فر، مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش یزد: طبق دستور العمل آموزش و پرورش چنانچه در محلی مهاجران افغانی سکونت داشته باشند، مدارس منطقه موظف به ثبت نام این دانش آموزان هستند بنابراین اعتراض و مخالفت اهالی اکرم آباد قانونی نبوده و لذا امکان رسیدگی به درخواست آنها وجود ندارد
  • یکی از اهالی اکرم آباد: سابقاً تعداد اتباع افغانی در منطقه اکرم آباد بسیار اندک بود. در واقع بسیاری از باغات و طویله های موجود در منطقه از سوی اهالی به این اتباع اجاره داده می شد، زیرا اتباع هزینه خوبی در قبال اجاره این اماکن می پرداختند. به تدریج در این منطقه منازل مسکونی متعددی ساخته شد و جای زمین های بایر منطقه را گرفت و اهالی بومی، این منازل را نیز با هزینه رهن بسیار بالا به اتباع اجاره یا رهن می دادند و خود اهالی از منطقه خارج شدند

ناهید عنصری/ مدت هاست که مسئله سکونت اتباع افغانی در یزد چالش برانگیز شده و در مناطقی که اتباع سکونت دارند مانند برخی مناطق بافت تاریخی، به شدت با مخالفت اهالی محل مواجه شده است. شنیده ها حاکی از آن است که در منطقه اکرم آباد نیز برخی اهالی بومی به شدت با سکونت این اتباع افغانی مخالف بوده و حتی از ثبت نام دانش آموزان افغانی در مدرسه منطقه، ممانعت به عمل می آورند. این در حالی است که معترضین مقر اصلی حضور گسترده اتباع بیگانه در اکرم آباد یزد را طمع مالی برخی مالکان خانه ها و اماکن متروک می دانند که به راحتی ملک خود را به اتباع اجاره می دهند.

مخالفت اهالی اکرم آباد، قانونی نیست

به گزارش بشارت یزد، محسن گلستانی فر مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش یزد در خصوص مخالفت برخی از والدین با ثبت نام دانش آموزان افغانی در منطقه اکرم آباد اظهار کرد: طبق دستور العمل آموزش و پرورش چنانچه در محلی مهاجران افغانی سکونت داشته باشند، مدارس منطقه موظف به ثبت نام این دانش آموزان هستند و چنانچه سکونت نداشته باشند مدارس نیز موظف به ثبت نام آنها نیستند. در مدرسه مذکور نیز به دلیل سکونت تعدادی زیادی از اتباع افغانی در منطقه اکرم آباد، علاوه بر آنکه شیفت جداگانه ای برای تحصیل اتباع افغانی اختصاص یافته بود، داخل شیفت دانش آموزان بومی نیز برخی از دانش آموزان افغانی حضور داشته و مشغول به تحصیل بوده اند و این امر منجر به اعتراض برخی از والدین دانش آموزان ایرانی شده است. در حالیکه این اعتراض و مخالفت قانونی نبوده و لذا امکان رسیدگی به درخواست آنها وجود ندارد. 

نمی شود به اتباع خانه اجاره داد اما مانع تحصیل آنها شد

هدایت دهقانی زاده، مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو استان یزد نیز در این خصوص در گفتگو با بشارت یزد عنوان کرد: اعضای محلی معترض ثبت نام دانش آموزان افغانی در مدرسه مذکور هستند، اما سوال این است که چرا به اتباع افغانی، امکان سکونت در منطقه اکرم آباد را داده اند. در واقع خود اهالی ساختمان ها را برای سکونت به اتباع اجاره داده و سابقاً ابراز نگرانی در زمینه اختلاف فرهنگی با اتباع افغانی نداشته اند.

تحصیل کودکان اتباع، مانع بزهکار شدن آنها می شود

وی با بیان اینکه در صورت عدم تحصیل و آموزش این دانش آموزان امکان بزهکاری و جرم و جنایت از سوی فرزندان اتباع در شهر افزایش خواهد یافت ادامه داد: در واقع در صورت تحصیل دانش آموزان افغانی در مدارس حدود ۶ سال از عمر این دانش آموزان صرف آموزش و فراگیری علوم و همچنین تربیت و پرورش فرهنگی آنها خواهد شد. اما چنانچه امکان تحصیل آنها نباشد این کودکان و نوجوانان در خیابان رها شده و به سمت بزهکاری کشیده خواهند شد. در واقع مسئولینی که در این زمینه برنامه ریزی می نمایند، تمامی جوانب را سنجیده اند.

اکرم آباد به یک منطقه افغانی نشین تبدیل شده است

علی رغم اظهارات مسئولین در این زمینه، یکی از اهالی محل که به شدت مخالف ثبت نام دانش آموزان افغانی در مدارس عادی است، ابراز کرد: مدت مدیدی است که با حضور اتباع افغانی در محل مشکل داریم و حتی در این خصوص به خود منازل مسکونی مراجعه کردیم و خواستار تخلیه منازل از سوی این اتباع شدیم و حتی به استانداری نیز در این خصوص مراجعه کردیم و متأسفانه پاسخی دریافت نکردیم.

وی با بیان این مطلب که در حدود بیست و دو سال است ساکن منطقه اکرم آباد هستم، گفت: سابقاً تعداد این اتباع افغانی در منطقه بسیار اندک بود. در واقع بسیاری از باغات و طویله های موجود در منطقه از سوی اهالی به این اتباع اجاره داده می شد، زیرا اتباع هزینه خوبی در قبال اجاره این اماکن می پرداختند. به تدریج در این منطقه منازل مسکونی متعددی ساخته شد و جای زمین های بایر منطقه را گرفت و اهالی بومی، این منازل را نیز با هزینه رهن بسیار بالا به اتباع اجاره یا رهن می دادند و خود اهالی از منطقه خارج شدند. بنابراین در حال حاضر منطقه اکرم آباد به یک منطقه افغانی نشین تبدیل شده و تعداد محدود  از اهالی باقی مانده، بسیار از وضع موجود ناراضی هستند. در واقع گاهی در یک باغ یا در یک طبقه از منازل، شش خانوار افغانی سکونت دارند. همچنین اتباع افغانی فرزندان بسیاری داشته و هر خانوار از آنها ممکن است در حدود هفت یا هشت یا حتی تعداد بیشتری فرزند داشته باشند.

مزاحمت های بیش از حد ساکنان افغانی برای اهالی منطقه

این ساکن معترض منطقه با تأکید براین مطلب که اتباع افغانی جمعیت بسیار زیادی را در مناطق تحت سکونت در بر می گیرند، اظهار کرد: همچنین اتباع افغانی تفاوت فرهنگی بسیاری با شهروندان یزدی داشته و فرزندان آنها در سنین  نوجوانی بدون رعایت نکات ایمنی موتور سواری می کنند. در واقع به دلیل مزاحمت های بیش از حد ساکنان افغانی در منطقه، اهالی خواستار خروج آنها از منطقه بوده و به همین دلیل با ثبت نام فرزندان آنها در مدارس دولتی نیز به شدت مخالف هستند.

وی در پایان با بیان این مطلب که برخی از صاحبان املاک موجود در منطقه با اخذ مبالغ بالا ملک خود را به اتباع اجاره داده و از منطقه خارج شده اند، گفت: بنده به عنوان یک کارگر ساده مجبور هستم سالانه در حدود ۴۰ میلیون تومان هزینه ثبت نام و سرویس مدرسه فرزندم را بپردازم تا فرزندم در مدارس خصوصی و خارج از منطقه تحصیل کند. در حالیکه فرزندم امکان تحصیل در مدرسه دولتی منطقه بدون پرداخت هزینه مازاد را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید