استاندار یزد با اشاره به تبعات مشکلات جهانی بر اقتصاد ایران:

دولت چاره ای جز حذف ارز ترجیحی نداشت

استاندار یزد در نشست هم اندیشی با اهالی رسانه پیرامون طرح جدید دولت با نام “ مردمی سازی یارانه ها” بیان کرد: ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی باید قیمت ها را تعدیل می‌کرد؛ اگر قرار بود تخصیص ارز ترجیحی ادامه دار شود ۱۸ میلیارد دلار ارز در سال ۱۴۰۰ و در سال ۱۴۰۱ رقمی بین ۲۰ یا ۳۰ میلیارد دلار تامین ارز نیاز بود؛ این بدین معناست که در آمد حاصل از فروش نفت در کشور باید صرف تامین ارز ترجیحی می‌شد.


به گزارش بشارت یزد، «مهران فاطمی» که به همراه جمعی از معاونین و مدیران استان میزبان خبرنگاران بود، خاطر نشان کرد: ارز ترجیحی باعث افزایش نقدینگی قابل دسترس و در نتیجه تورم افسار گسیخته در کشور می‌شد.
فاطمی در ادامه بیان کرد: با اجرای طرح تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومنی تولید کشور دچار لطمه می‌شد و از تولید خارجی و تولید کننده خارجی حمایت می‌شد.
استاندار یزد اظهار داشت: استمرار کرونا و نیاز دارویی از یک سو و خشکسالی جهانی از سویی دیگر باعث افزایش نیاز به ارز ترجیحی شده بود که در عمل تامین این ارز را غیر ممکن و نشدنی کرده بود.
وی تصریح کرد: خشکسالی ها باعث افزایش قیمت غلات در سطح جهان شد و تولید در کشورمان هم دچار کاهش و دولت وادار شد گندم وارد کند.
استاندار یزد افزود: مسئله جنگ روسیه و اوکراین نیز باعث افزایش قیمت جهانی گندم و حبوبات شد؛ حتی با پایان یافتن این جنگ هم شرایط به سرعت به حالت قبل باز نخواهد گشت و این بازگشت مدت قابل توجهی طول خواهد کشید.

هیج جای دنیا یارانه به وارد کننده تعلق نمی گیرد
وی بیان داشت: یارانه در سراسر دنیا یا به تولید کننده تعلق می‌گیرد یا به مصرف کننده؛ در هیچ کجای دنیا یارانه به وارد کننده تعلق نمیگیرد. در کشورمان چند سالی به اشتباه یارانه به وارد کننده ها تعلق می‌گرفت که اخیرا این موضوع به شکلی تغییر کرد که یارانه ها به جای ابتدای زنجیره اقتصادی در انتها توزیع شود.
فاطمی تخصیص یارانه به کالاهایی مانند ماکارونی را یکی از موجبات قاچاق این کالا به خارج از کشور بیان کرد و گفت: وقتی به دلیل تخصیص یارانه قیمت کالایی مانند ماکارونی را در کشور کاهش می‌دهد و قیمت را نسبت به کشور های همسایه به چیزی در حدود یک دهم قیمت تقلیل می‌دهد، عملا یارانه به مصرف کننده خارجی تعلق گرفته است؛ چرا که قاچاق کالا به دلیل ارزانی در کشور مبدا اتفاق می‌افتد.
مشکلی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد
استاندار یزد با اشاره به اینکه کمبود کالاها به دلیل احتکار برخی افراد سودجو بوده و مشکلی در تامین کالا های اساسی وجود ندارد، مصرف مرغ در استان یزد را رقمی بین ۵۰ تا ۷۰ تن در روز اعلام کرد و گفت: در استان یزد روزانه ۹۰ تن مرغ جهت مصرف مردم تامین و توزیع می‌شود.
وی تاکید کرد: کالاهای اساسی در حال حاضر در بازار های استان موجود است و در حوزه تامین این کالاها در سطح استان مشکلی وجود ندارد.
استاندار یزد خاطر نشان کرد: یارانه نان و دارو به تمام افراد جامعه تعلق خواهد گرفت و محدود به دهک خاصی نیست.
فاطمی تفاوت یارانه ۴۵ هزارتومانی سابق و یارانه جدید را در ثابت بودن ارزش یارانه جدید در طول زمان عنوان کرد و گفت: وقتی یارانه به صورت اعتبار خرید کالاهای اساسی تعریف شده، ارزش این یارانه در طول زمان تغییر نخواهد کرد و اعتبار به اندازه تامین مقدار مشخصی از کالاهای اساسی در طول زمان به صورت ثابت به افراد تعلق خواهد گرفت.

توازن به عرضه و تقاضای کالاها برمی گردد
معاون اقتصادی استاندار یزد نیز در نشست خبری استاندار با اهالی رسانه اظهار داشت: روغن در فروشگاه با قیمت جدید عرضه خواهد شد؛ برآورد این است که در ماه های پیش رو در کالاهایی مانند روغن عدم خرید را به دلیل اصلاح الگوی مصرف مردم با توجه به افزایش قیمت ها خواهیم داشت.‌
عظیمی خاطر نشان کرد: نهایتا تا روز دوشنبه هفته پیش رو، تعدیل در عرضه و تقاضای روغن و کالاهایی که اندکی کمبود در روزهای اخیر داشته، ایجاد خواهد شد.

یارانه های قطع شده به بسیاری از مردم تعلق می گیرد
استاندار یزد در بخش دیگری از این نشست خبری، پس از مطرح شدن سوالات خبرنگاران گفت: بهبود شرایط معیشت و زندگی مردم هدف اصلی است.
فاطمی تاکید کرد: اینکه یارانه ها برای برخی افراد واریز نشده به معنای قطع یارانه نیست؛ دولت با نگاهی منعطف و دلسوزانه به اعتراضات عدم واریز یارانه رسیدگی خواهد کرد و تعداد زیادی از افراد که در حال حاضر یارانه نگرفته اند، از یارانه بهره مند خواهند شد.
استاندار یزد با بیان اینکه وضعیت موجود کشور در حوزه اقتصاد به گونه ای است که اجرای طرح مردمی سازی توزیع یارانه ها الزام عقلایی و قانونی است، گفت: وقتی چیزی قانونی شد، دولت و بازوهای اجرایی نظام موظف به پیروی از آن است.
فاطمی تصمیم رئیس جمهور در رابطه با اجرای طرح مردمی سازی در شرایط فعلی را شجاعانه دانست و گفت: به عنوان استاندار دولت صادق الوعد عرض می‌کنم اجازه نمی‌دهیم در اجرای این طرح حقی از کسی ضایع شود.
استاندار خاطرنشان کرد: اجرای طرح مردمی سازی توزیع یارانه ها به نفع مردم و قشر ضعیف جامعه است.
فاطمی یادآور شد: اجرای طرح مذکور در راستای اصلاح یارانه هاست نه حذف یارانه.
استاندار یزد لزوم اطلاع رسانی در رابطه با جزئیات اجرای این طرح و سایر مصوبات استان را تایید کرد و گفت: مسئولان مربوطه باید به درستی اطلاع رسانی را انجام دهند و در این حوزه چیز غیر شفافی وجود ندارد.
فاطمی با بیان اینکه پیش بینی در رابطه با تورم حاصل از اجرای این طرح درصدی در حدود ۱۰ درصد تورم است، گفت: چیزی خارج از برنامه در طرح و پیامدهای آن اتفاق نخواهد افتاد.

انتقاد آزاد ولی از حاشیه سازی بپرهیزید
مدیر کل اداره ارشاد استان یزد نیز در این نشست گفت: رسانه ها حواشی و اخبار کذب در رابطه با طرح مردمی سازی یارانه ها را با دقت رصد کرده و عامل انتشار اکاذیب نشوند. انتقاد و پیشنهاد در این رابطه موضوع دیگری‌ است که بلامانع است.

دیدگاهتان را بنویسید