فعالان محیط زیست و معتمدین محلی اشکذر بخاطر بدقولی مسئولان دولتی، دست به دامان دادگستری شدند؛
دادخواهی «اشکذری ها» از دستگاه قضا پیرامون «آلایندگی کارخانه شیشه مظروف»
راه اندازی «کارخانه شیشه مظروف» و آلودگی های زیست محیطی آن مدت هاست که به یک دغدغه عمومی در شهرستان اشکذر تبدیل شده و مسئولان این شهرستان خصوصا ائمه جمعه و فعالان محیط زیست ماه هاست که با برگزاری جلسات مختلف یا نامه نگاری با ارگان های مربوطه تلاش می کنند ضمن شفاف سازی پیرامون اثرات فاجعه بار فعالیت این کارخانه بر زندگی مردم، مانع فعالیت کارخانه شیشه مظروف شوند، موضوعی که تا به امروز چندان توسط مسئولان دولتی علیرغم وعده های مختلف جدی گرفته نشده و حامیان محیط زیست اشکذر را مجبور ساخته تا با همراهی یک وکیل دادگستری، پرونده ای علیه کارخانه شیشه مظروف در محاکم قضایی دهند.
علی دهقانی اشکذری؛ وکیل پایه یک دادگستری که وکالت “موسسه حامیان حیات پاک شهرستان اشکذر” و تعدادی از معتمدین محلی را جهت دعوی علیه آلایندگی های کارخانه شیشه مطروف بر عهده گرفته، پیرامون این موضوع گفت: چندسال است “موسسه حامیان حیات پاک اشکذر” _که برای حفظ محیط زیست شهرستان اشکذر و پیگیری مسائل مربوط به آن تأسیس شده است_ از طریق مراجع ذی ربط شهرستان و است پیگیر جلوگیری از تاسیس کارخانه آلاینده شیشه مظروف بوده اما متأسفانه علیرغم قولهای مساعدی که به این موسسه و اعضای آن داده شده است، متأسفانه کارخانه شیشه مظروف در حال ساخت و راه اندازی است بنابراین “موسسه حامیان حیات پاک اشکذر” تصمیم بر این گرفت که از طریق مراجع ذیصلاح قضایی اقدام نماید و بنده نیز در راستای وظایف حرفهای و شهروندی خود انجام این مهم را پذیرفتم و قرار است که این موضوع از طریق قانونی و قضایی پیگیری شود.
وی در خصوص تخلفات کارخانه شیشه مظروف بیان داشت: با بررسی هایی که مؤسسه حیات پاک اشکذر انجام داده، در خصوص اعطای مجوز برای تأسیس کارخانه شیشه مظروف و ادامه فعالیت های آن گویا تخلفاتی صورت گرفته است همچنین در ادامه و علی رغم قولهای مساعدی که برای توقف عملیات اجرایی داده شده به این وعده ها تاکنون عمل نشده است. البته احراز قطعی تخلفات، در زمان اعلام نظر قطعی مراجع قضایی و سازمان های بازرسی ذی ربط روشن خواهد شد.
این وکیل پایه یک دادگستری افزود: طبق بررسیهایی که انجام شده گویا بیشتر قصور و تخلفات شرکت شیشه مظروف مربوط به استان و مسئولان است اما فعلاً تا بررسیها و اعلام نظر مراجع حقوقی و قضایی ذی ربط نمی توان نامی از فرد یا مسئول مشخصی برد. این موضوعات برخی مربوط به شهرستان اشکذر است که از طریق مراجع قضایی شهرستان پیگیری خواهد شد و برخی مربوط به مسئولان استان است که از مراجع ذیصلاح استانی پیگیری خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که «موضوع کارخانه شیشه مظروف و به طورکلی صنایع مستقر شده در اطراف شهرستان اشکذر منجر به آسیب های متعددی به محیط زیست شده و سلامت مردم شهرستان را به طور جدی به خطر انداخته است به گونه ای که در چند نوبت تجمعاتی نیز از سوی مردم در این خصوص صورت گرفته اما متأسفانه هیچ اقدام عملی برای بهبود اوضاع محیط زیست اشکذر و حذف صنایع آلاینده از سوی مسئولان اتفاق نیفتاده است. فکر میکنید اقدامات قضایی در این خصوص تا چه حد میتواند مؤثر باشد؟» بیان داشت: من هم اطلاع دارم که مدت زیادی است که استقرار صنایع آلاینده در اطراف شهرستان اشکذر منجر به آسیب های جدی محیط زیستی شده است و حتی آسیب های جدی به سلامت مردم شهرستان وارد کرده و گویا حتی نوزادانی با مشکلاتی که منشا آنها آلودگی هواست متولد شده اند، بنابراین پیگیری جدی این موضوعات توسط عموم مردم می تواند بسیار مؤثر باشد و در این بین رسانه ها اعم از روزنامه و نشریه های کاغذی و مجازی میتوانند بسیار مؤثر باشند. هم چنین استفاده از فیلم و حتی تهیه مستند یا عکاسی نیز در این زمینه ها می تواند مؤثر باشد. یکی از ابزارهای قدرتمند هم مراجع قضایی و قانونی است که با همت مؤسسه حامیان حیات پاک اشکذر و به وکالت از این مؤسسه این مهم نیز انجام خواهد شد و به نتیجه آن بسیار خوش بین هستم به ویژه که مسئولان قضایی فعلی شهرستان اشکذر از جمله دادستان و ریاست دادگاه شهرستان اشکذر خود از افراد دلسوز و دغدغه مند هستند و حفظ حقوق عموم مردم جزء اولویتهای جدی آنهاست. همچنین مسئولان ذیربط استان نیز در صورت احراز تخلفات و قصور از سوی هر فرد یا مسئولی قطعاً اغماض نخواهند کرد و برخورد قانونی خواهند داشت.
دهقانی اشکذری در پاسخ به این سوال که «علاوه بر موضوع کارخانه شیشه مظروف در شهرستان اشکذر متاسفانه در خصوص موضوعات دیگری غیر از محیط زیست نیز قصورها و تخلفاتی صورت می گیرد که عمدتاً ریشه در مرکز استان دارد از جمله بحث بازگرداندن ساختمان آموزشی – علمی حاج فضل ا.. توکلی که تحویل دانشگاه علم و هنر داده شده و مدتی است که دانشگاه علم و هنر آن را در غیر از نظر خیّر آن مورد استفاده و بهره برداری قرار داده است درحالی که بنا به تاکید خیّر و تعهد کتبی که توسط دانشگاه علم و هنر داده شده است به دلیل عدم استفاده آموزشی، این مکان باید تحویل مسئولان شهرستان داده شود ولی چنین امری انجام نمیشود در حالیکه شهرستان اشکذر به شدت از کمبود ساختمان آموزشی رنج میبرد و این ساختمان توسط یک خیر اشکذری ساخته شده است، نظر شما در این خصوص چیست؟» گفت: اگر طوری که شما بیان کردید نیت خیر واقعاً فقط استفاده آموزشی بودهو تعهد کتبی از دانشگاه علم و هنر گرفته شده است که استفاده غیر از آن مجاز نیست و در صورتی که نتوانند به عنوان فضای آموزشی استفاده نمایند باید به مسئولان شهرستان برگردانده شود، این موضوع نیز از طریق مراجع قضایی ذیصلاح قابل پیگیری است و پیگیری حقوقی و قانونی حتما میتواند ثمربخش باشد.