همه آنچه در جلسه جنجالی امروز شورای شهر یزد رخ داد:

آبستراکسیون ابوترابی و شایق برای عدم بررسی مغایرت‌ حساب شهرداری

آبستراکسیون یا نصاب‌شکنی برای از اعتبار انداختن جلسات مجالسی است که در آن حضور اکثریت برای تصمیم‌گیری ضرورت دارد.
این اقدام روشی است تا مانع رای‌گیری و تصویب طرح، لایحه و قوانین شوند. آبستراکسیون استفادهٔ سامانمند از عدم حضور عمدی گروهی از نمایندگان در هنگام رأی‌گیری به‌عنوان یک حربه به کار گرفته می‌شود.
معنای لغوی «آبستراکسیون»، مانع‌شدن است و به عمل یا کوشش اقلیتی از نمایندگان پارلمان برای جلوگیری از اخذ تصمیم و تصویب قانون، با استفاده از ابزار قانونی می‌گویند.

در حالی که قرار بود در جلسه امروز شورای شهر یزد موضوع مغایرت حساب های شهرداری بررسی و در خصوص ارجاع این گزارش به نهادهای نظارتی و بازرسی تصمیم گیری شود محسن ابوترابی و مرتضی شایق در اعتراض به آنچه توهین به علمای شهر عنوان شد جلسه را ترک کرده و از رسمیت انداختند. در ادامه تمام آنچه در جلسه ۱۰ دقیقه ای امروز شورای شهر گذشته را می‌خوانید:

غلامعلی سفید:

مجتبی فرهمند یکی از کسانی که اعتقاد داشتم خوشنام ترین و کارشناس ترین فرد در زمینه تخصص خود بود مجبور به استعفا از شهرداری شد. این پیروزی را به مخالفان تبریک می گویم که توانستند با پیگیری متوالی و متعدد و نامه‌نگاری‌های کثیر با ارگان های مختلف به این موفقیت دست پیدا کند و شهرداری را محروم از وجود ایشان کنند.

آیا این بزرگترین مفسده شهر ما بود؟ لازم بود که همه دست به دست هم بدهند؟ آیا ما فسادی در جای دیگر پیدا نمی کنیم و یا مسئله چیز دیگری است که اگر این طور است این کشور به سامان نخواهد رسید؟

وقتی که در خود شهرداری یزد بیش از یک سال است که بحث حسابرسی از شهرداری مطرح است و به غلط یا صحیح گفته می‌شود ۱۰ عامل مغایرت وجود دارد و کسی از دستگاه‌های قضایی، نظارتی و اطلاعاتی به موضوع ورود پیدا نمی کند و این موضوع را هیچ خطری برای شهر جامعه و سلامت اداری نمی‌داند.

اگر یک ریال از این مغایرت ها در سیستم شهرداری و سیستم اداری و مالی وجود داشته باشد ایراد دارد. در مقابل این مسئله من حتی یک نامه پیگیری و یا برگزاری یک جلسه ندیدم. اما در مورد آن موضوع آنقدر فساد اظهر من الشمس بوده است که همه باید دست به دست هم بدهیم تا این اتفاق بیفتد؟

به این جهت مطرح کردم که دستور الهی است

لا یحب الله الجهر بالسوء من القول إلا من ظلم
«خداوند نمی پذیرد بلند گفتن و ادای نازیبایی کلمات را الا به کسی که ظلم شده است.»
من احساس می کنم امروز به مجموعه ما ظلم می شود و این اجازه را دارم که با فریاد بلند اعلام کنم اینها مهم ترین موضوعات شهر نیست اینها بزرگترین مفسده اقتصادی شهر نیست.

گرچه به همین دلیل ها در جاهای دیگر برخورد می‌کنند مانند مجموعه علمی، غیر انتفاعی، خیری و دانشگاهی برخورد می‌کنند و مشکلاتی را درست می کنند و بعد یک امام جمعه محترم دچار کج‌فهمی می‌شود و به دادستان تبریک می‌گوید که با دانه درشت‌های اقتصادی برخورد کرده‌اید.

محسن ابوترابی:


به علمای شهر کسی توهین نکند و به آن ها نگوید دچار کژ فهمی شده‌اید. من جلسه شورا را به دلیل توهین به عالم شهر ترک می کنم اگر نکته ای دارید به آنها بگوید اشتباه کردند.

مرتضی شایق:


در مورد مسائل شورا بحث کنید این مسائل مربوط به شورا نیست و بروید در شبکه‌های خود مصاحبه کنید.

غلامعلی سفید:


این مسائل بحث شوراست تشخیص من بود که این مسئله را عنوان کنم و به این موضوع اعتراض کنم به نظرم می آید که کار خوبی صورت نمی گیرد قصد من این است که اگر قرار باشد عدالت و انصاف شکل دیگری به خود بگیرد و مسائل دیگری مطرح شود و جور دیگری عمل شود کار صحیحی نیست و کشور شهر و استان به سامان نخواهد رسید و این راه که میرویم به ترکستان است.

این سوال برای من مطرح است که عدم رعایت یک دستورالعمل استخدامی انقدر حساسیت دارد ولی طرح موضوع ده‌ها میلیارد تومان مغایرت که هنوز هم مشخص نشده است هیچ حساسیت برانگیز نیست. چطور میشود که انسان شاهد این موضوع باشد و سکوت کند و بگوید این ها برای رضای خداست.

امیدواریم جامعه جوری باشد که بتوان حرف زد نه اینکه تا بخواهیم حرف بزنیم اعتراض کنند که نباید این‌ها را گفت چون پای فلان شخص در میان است. چطور آنها حق دارند در فضای عمومی جامعه یک شخص را مفسد بزرگ اقتصادی معرفی کنند و به خاطر برخورد با این موضوع مفسد اقتصادی تبریک بگویند، ولی بنده حق ندارم بگویم اینها موضوع را بد فهمیده‌اند.
کج فهمی فحش نیست و فقط بد فهمیده اند من در زندگی‌ام نه تنها مفسد بزرگ اقتصادی نبوده‌ام بلکه ادعا دارم که اصلاً ذره‌ای فساد اقتصادی نداشته ام این را با صدای بلند اعلام می کنم که هر کسی ادعای غیر از این دارد اثبات کند و من را به اشد مجازات محکوم کند. اما اگر موردی ندارم این تبعیض نابجاست و باید جلوی آن ایستاد.

از رسمیت انداختن جلسه شورای شهر توسط ابوترابی و شایق

پس از ردوبدل شدن این صحبت‌ها، محسن ابوترابی و مرتضی شایق در اعتراض به حمایت‌های سفید از مجتبی فرهمند جلسه را ترک کردند و به این ترتیب این جلسه شورای شهر که قرار بود موضوع مغایرت حساب های شهرداری پس از ۱/۵ سال بررسی شود از رسمیت افتاد.

گفتنی است مهدی کاشفی زاده در جلسه پیشین شورا از احتمال سهل‌انگاری اعضای سابق شورای شهر و شهرداری در عمل به وظایفشان گفته بود که با این اتفاق شائبه‌ها و گمانه‌زنی‌ها در این خصوص بیشتر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید