تنها 25 درصد هزینه انتقال آب از محل فروش اراضی کاریزبوم قابل تامین است؛

احتمال شراکت «یزد و اصفهان» در طرح انتقال آب از «دریای عمان»

نشست خبری مدیر عامل موسسه کوثر یزد با حضور جمعی از خبرنگاران در مجموعه فرهنگی، تفریحی و گردشگری کاریزبوم برگزار گردید. در آغاز این نشست خبرنگاران از اقدامات اجرایی این موسسه از جمله سیل بندهای احداثی مجموعه کوثر، محل احداث زیر گذر جهت تسهیل رفت و آمد در این مسیر و همچنین تصفیه خانه تکمیلی این مجموعه بازدید کردند.

کمک سیل بندهای کاریزبوم به منابع زیرزمینی آب یزد

مدیر فنی مهندسی موسسه کوثر حین بازدید خبرنگاران از مسیر سیل بندها در توضیح شایعات درباره نقش کاریزبوم در عبور سیلاب ها و سرازیر شدن به سمت شهر یزد گفت: رودخانه تفت جریان روان آب ها را مهار کرده و از پشت ارتفاعات کوه کاسه به اراضی پیرامون خضرآباد هدایت می کند که بخش زیادی از این آب وارد سفره های زیرزمین چرخاب می شود و روان آبهای دیگری که از محدوده دره زنجیر و کوه کاسه و زین آباد آغاز می شوند از طریق سیل بند شماره سه یزد که در اراضی کاریزبوم قرار دارد در مسیر کانال های بتنی که براساس سیل هایی با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله طراحی شده قرار گرفته و با دوسیل بند حفاظتی در بالا دست این اراضی، تکمیل شده و روان آب های بالادست را کنترل می کند و به رودخانه تفت هدایت می کند. وجود کانال های بتونی عریض و سیل بندهای کاریزبوم با هدایت آب ها به آبخوان های طبیعی به سفره های زیر زمینی یزد کمک خواهند کرد.

وی ادامه داد: احداث دو پل و زیرگذر برای سهولت رفت و آمد در این مسیر نیز از دیگر طرح های اجرایی و عمرانی موسسه کوثر است و می تواند مخاطرات موجود در جاده به هنگام دور زدن و حرکت به سمت یزد را کاهش خواهد. 

در ادامه تور گردشگری موسسه کوثر، مسیر بازدید خبرنگاران استان یزد به تصفیه خانه تکمیلی کوثر ختم شد که این تصفیه خانه ۱۳۹۳ افتتاح شده و پساب خارج شده از تصفیه خانه فاضلاب را مورد بازیابی قرار داده و برای استفاده از فضای سبز کاریزبوم و صنایعی چون مقوا سازی منتقل می شود.

فروش اراضی کاریزبوم تمام هزینه انتقال آب به یزد را تامین نمی کند

به گزارش بشارت یزد، مدیر عامل موسسه کوثر یزد در جمع خبرنگاران در آغاز سخنان خود یزد را استانی کویری و خشک معرفی کرد و پیگیری تامین منابع آب از ایام قدیم تاکنون را دغدغه اصلی مسئولین استان خواند و افزود: موسسه کوثر متولی تامین منابع مالی برای انتقال آب به استان یزد است اما فروش اراضی کاریزبوم نمی تواند به طور کل هزینه انتقال آب به یزد را تامین کند و تنها می تواند نهایتا ۲۵ درصد و آن هم در صورت اختصاص منابع دیگر از جمله واگذاری معدن به این موسسه امکان تامین کند.

«غلامرضا منتظری» در توضیح اجرای خط لوله انتقال آب از خرسان که از جمله طرح های انتقال به استان است، خاطر نشان کرد: اجرای خط انتقال آب از منطقه خرسان به یزد به طول ۴۰۳ کیلومتر است اما طی۱۰ سال گذشته تنها ۶۳ کیلومتر آن اجرایی شده و برآورد نیاز اعتباری آن به قیمت کنونی۳۰ هزار میلیارد تومان برای ۳۶۰ کیلومتر باقیمانده تخمین زده شده است. طرح دیگر جهت تامین آب به استان، انتقال آب از دریای عمان است که مسئولین در حال رایزنی هایی جهت واگذاری درآمد یک معدن برای اجرای این خط هستند.

پیشنهاد مشارکت اصفهانی ها در انتقال آب دریای عمان به مرکز ایران

وی تصریح کرد: همچنین پیگیری هایی جهت همکاری با استان اصفهان برای اجرای این طرح در قبال اختصاص سهمی از آب انتقالی دریای عمان به این استان در دست انجام است که در صورت تحقق می تواند هزینه های استان برای اجرای طرح انتقال آب از عمان را به نصف کاهش دهد. میزان آب اختصاص یافته از دریای عمان ۲۵۰ میلیون مترمکعب است و در صورت مشارکت اصفهان ۵۰ درصد به این استان تخصیص داده می شود.

منتظری ایجاد و تقویت همفکری و همدلی در استان و مطالبه‌گری رسانه ها جهت هدایت مسئولان استان به سمت عکس‌العمل مثبت را حائز اهمیت دانست و بیان داشت: تا قبل از دوره جدید مدیریت موسسه کوثر کلیه قطعات فازهای اول و دوم کاریزبوم و حتی قطعات ذخیره‌سازی شده در این فازها (بیش از ۱۲۰۰ قطعه) و بخشی از مجموعه‌های تجاری واگذار شده بود که از محل فروش این اراضی براساس گزارشهای ارائه شده ۳۵۰ میلیارد تومان درآمد کسب شده که ۴۵ درصد آن برای تامین آب استان و مابقی جهت تامین زیرساختهای مجموعه هزینه شده است اکنون اما برنامه‌ریزی متفاوتی برای واگذاری اراضی فاز سوم مجموعه تدوین شده است که طبق آن مشاور طرح براساس نیازها و طرح‌های ارائه شده، ابعاد و قیمت زمین جهت واگذاری را تعیین و در جریان آن، اهلیت افراد را نیز مدنظر قرار می گیرد.

تعهد موسسه کوثر به تامین لوله خط انتقال آب خرسان به یزد

وی موسسه کوثر را متعهد به تامین ۳۰ میلیارد تومان هزینه مخزن آب شحنه در سال جاری دانست و گفت: در این رابطه تاکنون ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافته و ۱۰ میلیارد تومان آن نیز هفته آینده و باقیمانده نیز در ادامه واریز خواهد شد. علاوه بر این نیز موسسه کوثر امسال متعهد به تامین ۳۰۰ میلیارد تومان برای خرید ورق جهت تامین لوله خط انتقال خرسان است. همچنین برنامه‌های دیگری برای تامین درآمدهای بیشتر در حال مطالعه است که می‌توان به ایجاد صنایع های‌تک ایجاد خط لوله اسپیرال و نیز لوله جی‌.آر.‌پی در استان و همچنین ایجاد کارخانه تولید فیلترهای آب شیرین‌کن در خارج از استان اشاره کرد.

منتظری در مورد اقدامات صورت گرفته طی دوره جدید مدیریت، بیان کرد: گازرسانی مجموعه که تاکنون ۹۰ درصد مالکان هزینه آن را واریز کرده‌اند، مطالعه و تعیین پیمانکار برای اجرای زیرگذر ورودی مجموعه با توجه به تردد بالا محور یزد – تفت به خصوص در ایام تعطیل و رایزنی با نیروی انتظامی برای استقرار ایستگاه پلیس با توجه به مباحث امنیتی و دستگیری تعداد هشت سارق در منطقه، از جمله این اقدامات بوده است. موضوع کمبود برق در آینده با توجه به فعالیت بخش‌های تجاری نیز از جمله مسائل در حال مطالعه است و در این راستا ایجاد پست برق ۲۰/۶۳ کیلوولت منطقه در حال بررسی است.

وی پیگیری اراضی دو هزار هکتاری در میبد برای واگذاری به بخش صنعت را در دست اقدام اعلام و خاطر نشان کرد: در این رابطه استعلام‌های لازم در حال انجام است و امیدواریم منابع مالی مناسبی را از این طریق برای تامین هزینه اجرای خطوط انتقال آب تامین شود.

منتظری همچنین در نهایت به شکسته شدن خطوط پساب موسسه کوثر و خسارات ناشی از آن اشاره کرد و گفت: پیمانکار این پروژه علیرغم حضور ناظرین مجموعه و تذکرات مکرر نسبت به موانع در مسیر با بی دقتی رفتار کرده و باعث شکسته شدن خط لوله موسسه کوثر و خسارت به آن شد که خوشبختانه با تلاش شبانه روزی همکاران برطرف شد.

دیدگاهتان را بنویسید